mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση του Μαθητικού Διαγωνισμού «4x4 IN SCHOOLS»

Σε συνέχεια του υπ. αριθ. 1 σχετικού αναφορικά με το αίτημα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «F1 IN SCHOOLS GREECE» για τη διεξαγωγή του Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «4x4 IN SCHOOLS», σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 30/11-05-2023 Απόσπασμα Πρακτικού του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνεται η διεξαγωγή του Διαγωνισμού για μαθητές/τριες των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, όλων των τάξεων Γυμνασίου, Λυκείου όλων των τύπων, Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, όλων των σχολικών μονάδων της χώρας, για το σχολικό έτος 2022-2023, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

• Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον εν λόγω διαγωνισμό να είναι προαιρετική, και δωρεάν και η ενδεχόμενη μετακίνησή τους θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

• Σε περίπτωση που προβλέπεται μετακίνηση μαθητών/μαθητριών, να γίνεται σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις διδακτικές/εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών.

• Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στον διαγωνισμό να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

• Να διασφαλιστούν τα πνευματικά δικαιώματα των έργων των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/μαθητριών, όπως αυτά ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.

• Ο διαγωνισμός να υλοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος και να μην απαιτείται η προετοιμασία των μαθητών/τριών να γίνει εντός ωρολογίου προγράμματος.

• Να μην δημοσιεύσει ο φορέας σε ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα τα έργα των μαθητών/μαθητριών, παρά μόνο εφόσον εξασφαλίσει την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων και η χρήση των έργων γίνει μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

• Να ζητείται η ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων για τη βιντεοσκόπηση της προφορικής παρουσίασης του έργου των μαθητών/τριών και να τηρείται το πλαίσιο προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών/τριών βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

• Να μην προκύπτουν έσοδα για τον φορέα που προκηρύσσει τον διαγωνισμό ή άλλον από τα υποβληθέντα έργα.

• Τα έργα των μαθητών/μαθητριών θα υποβάλλονται σε κρίση μόνο στην αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης και δε θα εντάσσονται στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του σχολείου και στην εν γένει αξιολόγηση των μαθητών/μαθητριών.

• Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/χουσών βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

• Να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η βιντεοσκόπηση, φωτογράφιση και μαγνητοφώνηση των μαθητών/τριών, χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

• Να μην προκύπτει από τη δράση με οποιονδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών.

• Η δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο ΙΕΠ με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού τον πλήρη φάκελο αξιολόγησής του.

• Η δέσμευση των συντελεστών ότι δεν θα πραγματοποιηθεί μελλοντική εμπορική του διάθεση με την αναφορά της συγκεκριμένης έγκρισης του Υ.ΠΑΙ.Θ.

• Ο φορέας διοργάνωσης αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία υλοποίησης του διαγωνισμού.

Οι ανωτέρω προϋποθέσεις αφορούν αποκλειστικά τον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο: ««4x4 IN SCHOOLS»,» που απευθύνεται σε μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας (Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού) και όλων των τάξεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, όλων των σχολικών μονάδων της χώρας (δημοσίων και ιδιωτικών) και δεν μπορεί να συνδεθεί με κάποιον άλλο μαθητικό διαγωνισμό (π.χ. Παγκόσμιο Διαγωνισμό) ούτε να οδηγήσει σε εγγραφή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητών/τριών Λυκείου που θα διακριθούν σε αυτόν.

Επισημαίνεται, με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο, ότι η υλοποίηση του προτεινόμενου εκπαιδευτικού σχεδιασμού ιεραρχείται ως δευτερεύουσας σημασίας, καθώς προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των οδηγιών της πολιτείας για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα να εκτεθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό και το μαθητικό δυναμικό των σχολείων σε επικίνδυνο ιικό φορτίο.

Τέλος, για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με τους όρους συμμετοχής, οι σχολικές μονάδες μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «F1 IN SCHOOLS GREECE» This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31