mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας με θεματικούς άξονες: "Εφαρμογές για υπολογιστές, έξυπνες συσκευές και Διαδίκτυο-Εκπαιδευτική Ρομποτική"

Εγκρίνεται η διοργάνωση και διεξαγωγή του 15ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας με θεματικούς άξονες: Εφαρμογές για υπολογιστές, έξυπνες συσκευές και Διαδίκτυο-Εκπαιδευτική Ρομποτική, που διοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ) για το σχολικό έτος 2022-2023.

Α. Συμμετοχή

Στο συνέδριο έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων:

• Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄) και

• Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

των περιφερειακών ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής, με εργασίες που οι ίδιοι θα έχουν εκπονήσει. Δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής αντιπροσωπευτικών σχολικών μονάδων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) από γειτνιάζουσες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, καθώς και ελληνικών σχολικών μονάδων του εξωτερικού εφόσον υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον.

Β. Σκοποί του συνεδρίου είναι:

• Η ενθάρρυνση των μαθητών και μαθητριών, ώστε να εκπονήσουν εργασία με επιστημονική κατά το δυνατόν προσέγγιση και μεθοδολογία.

• Η ενίσχυση των προσπαθειών διαθεματικής και διεπιστημονικής προσέγγισης με κύριο άξονα το Πεδίο της Πληροφορικής, στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων.

• Η απόκτηση εμπειριών στις διαδικασίες συμμετοχής σε ένα συνέδριο που θα διεξαχθεί σ’ ένα περιβάλλον υψηλού επιπέδου.

• Η βιωματική εφαρμογή της Πληροφορικής, της Ρομποτικής και των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) στην πράξη.

• Η δημιουργία παραδειγμάτων και καλών πρακτικών για τις επερχόμενες σχολικές χρονιές (για μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς).

• Η εξοικείωση των μαθητών με ψηφιακές τεχνολογίες που διευκολύνουν την εκπόνηση ερευνητικών διαθεματικών εργασιών.

Γ. Θεματολογία

Το θέμα των εργασιών είναι ελεύθερο και επιλέγεται από τους ίδιους τους μαθητές με τη συνεργασία και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Πληροφορικής του σχολείου τους.

Οι εργασίες που θα εκπονηθούν από έναν μαθητή ή από ομάδα μαθητών, είναι επιθυμητό να έχουν στοιχεία πρωτοτυπίας, διαθεματικότητας και αισθητικής παρουσίασης. Ενδεικτικά, οι εργασίες μπορούν να έχουν τη μορφή:

  1. Προγράμματος, σε γλώσσα προγραμματισμού επιλογής των μαθητών/τριών
  2. Εφαρμογής υλοποιημένης σε προγραμματιστικό περιβάλλον για έξυπνες συσκευές
  3. Διατάξεων Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
  4. Mobile Εφαρμογών
  5. Web Εφαρμογών
  6. Δικτυακών τόπων, ιστοσελίδων, υπηρεσιών σύννεφου
  7. Ψηφιακών εντύπων (Σχολική εφημερίδα, Σχολικό Λεύκωμα, κ.ά.)  Κατασκευής τρισδιάστατων μοντέλων
  8. Ψηφιακών παιχνιδιών
  9. Πολυμεσικών Εφαρμογών
  10. Παραγωγή κινουμένων εικόνων με Η/Υ (Computer Animation)
  11. Ασφάλειας Υπολογιστικών Συστημάτων

Οι εργασίες θα παρουσιασθούν αποκλειστικά από τους ίδιους τους μαθητές –προφορικά ή σε μορφή ηλεκτρονικού poster. Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να υποβάλει έως και 5 εργασίες.

Δ. Παράλληλες Δράσεις

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα διεξαχθούν ποικίλες παράλληλες δράσεις, όπως θεματικά εργαστήρια σε επίκαιρα θέματα τεχνολογίας –ρομποτικής και προγραμματισμού..

Ε. Τόπος και Χρόνος

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα 25/04/2023 - 28/04/2023 . Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος (συνοδευόμενες από σχετική περίληψη) θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.math-syn-pli.gr. Οι τελικές παρουσιάσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική φόρμα του site του συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και μαθήτριες μπορούν να απευθύνονται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας (κ. Ηλιάδη Κων/νο, τηλ. επικοινωνίας: 2310 – 474.842).

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31