mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ιστορίας με τίτλο «ἱστορεῖν: η ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία από την Αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή» των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Αντωνόπουλου «Εκπαιδευτική Αναγέννηση»

EKPAIDEYTIKI ANAGENISSI Logo HΣας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 60/10-11-2022 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε τον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ιστορίας με τίτλο «ἱστορεῖν: η ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία από την Αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή», σχολικού έτους 2022-2023», που προκηρύσσουν τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου «Εκπαιδευτική Αναγέννηση», σχολικού έτους 2022-2023, για μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης Γυμνασίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Λυκείου (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.) όλων των σχολείων της χώρας .

Επισημαίνεται ότι o εν λόγω διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί, εφόσον τηρηθούν απαρέγκλιτα οι οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την προστασία από τον κορωνοϊό COVID-19 και, επιπλέον, με τις εξής προϋποθέσεις:

1. Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στον εν λόγω διαγωνισμό να είναι προαιρετική και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις διδακτικές/εκπαιδευτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών.

2. Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στον μαθητικό διαγωνισμό να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους. 

3. Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, και να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η βιντεοσκόπηση και η μαγνητοφώνηση μαθητών και μαθητριών, χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους, και όλων όσων συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

4. Οι χώροι υλοποίησης του διαγωνισμού θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις των χώρων συνάθροισης κοινού έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικών.

5. Να μην προκύπτει από τη δράση με οποιονδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών.

6. Η χρήση του εκπαιδευτικού υλικού που θα προκύψει από τον μαθητικό διαγωνισμό να διατίθεται δωρεάν και να είναι ελεύθερο προς χρήση στους/στις εκπαιδευτικούς.

7. Η δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο Ι.Ε.Π. με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον πλήρη φάκελο αξιολόγησης του μαθητικού διαγωνισμού.

8. Η δέσμευση των συντελεστών ότι στην περίπτωση έγκρισης του διαγωνισμού από το Υ.ΠΑΙ.Θ., δεν θα πραγματοποιηθεί μελλοντική εμπορική διάθεση του παραγόμενου εκπαιδευτικού υλικού, με την αναφορά της συγκεκριμένης έγκρισης του Υ.ΠΑΙ.Θ.

9. Τα έργα των μαθητών/τριών υποβάλλονται προς κρίση μόνο στην αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης και δεν εντάσσονται στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του σχολείου και στην εν γένει αξιολόγηση των μαθητών/-τριών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να συμβουλεύονται την ιστοσελίδα του φορέα: https://anagennisi.edu.gr/, καθώς και να απευθύνονται στην υπεύθυνη επικοινωνίας κ. ‘Ολγα Κηπιώτη στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., στο τηλέφωνο: 22950-29840 και στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Επισυνάπτεται η Προκήρυξη του εν λόγω διαγωνισμού με τις απαραίτητες πληροφορίες

Για να δείτε την προκήρυξη, πατήστε εδώ.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31