Εισήγηση για την έγκριση αιτήματος υλοποίησης διακρατικού μαθητικού διαγωνισμού παραγωγής δοκιμίου με θέμα τους στίχους του ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου: «Τ' όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη … Τ' όνειρο της μάνας είναι η ειρήνη…Τα λόγια της αγάπης κάτω απ

Σε απάντηση του με αρ. πρωτ. 61791/17-6-2022 αιτήματός σας για έγκριση του Διακρατικού Μαθητικού Διαγωνισμού παραγωγής δοκιμίου με θέμα τους στίχους του ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου «Τ' όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη … Τ' όνειρο της μάνας είναι η ειρήνη…Τα λόγια της αγάπης κάτω απ' τα δέντρα είναι η ειρήνη» που απευθύνεται σε μαθητές/τριες Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Α, Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Γενικού Λυκείου των νομών Δυτικής Μακεδονίας και σχολικών μονάδων της ομογένειας των περιοχών της Καλαβρίας και της Σικελίας για την Ιταλία, των χωρών: Ν. Αφρική, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε, Λ. Δ. του Κονγκό, Αιθιοπία, της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία (δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στη μητρική γλώσσα), των σχολείων Όμηρος της Κορυτσάς και της Χιμάρας, των χωρών: Γερμανία (κρατίδια Βαυαρίας, Βάδης - Βυρτεμβέργης και Έσσης), Βέλγιο, Γαλλία, των ομογενειακών και λοιπών ελληνόφωνων σχολείων της
Τουρκίας και των χωρών: Αίγυπτος και Κατάρ, για το σχολικό έτος 2022-23, σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με το υπ’ αρ. 55/13-10-2022 Απόσπασμα Πρακτικού του ΙΕΠ, το αίτημα σας γίνεται αποδεκτό.

Η έγκριση του ανωτέρω Διαγωνισμού δίδεται για το σχολικό έτος 2022-2023 εφόσον τηρηθούν απαρέγκλιτα οι εκάστοτε οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την προστασία από τον κορονοϊό COVID-19 και σύμφωνα με τις εξής προϋποθέσεις: 

1. Η σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών και της Διεύθυνσης της σχολικής μονάδας κρίνεται ως απαραίτητη.

2. η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον διαγωνισμό να είναι προαιρετική και με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων. Επιπλέον, κάθε μαθητής/τρια δύναται σε ατομική βάση να αποφασίσει ελεύθερα τη συμμετοχή του/της σε αυτήν.

3. την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων για τη δημοσιοποίηση των παραγόμενων έργων των μαθητών/τριών σε έντυπο, ηλεκτρονικό ή άλλου είδους μέσο. 

4. η διεξαγωγή του διαγωνισμού (υλοποίηση, βράβευση, δημοσιοποίηση) να υλοποιηθεί με ευθύνη των διοργανωτών και της οργανωτικής επιτροπής και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/τριών και διασφάλισης των πνευματικών δικαιωμάτων.

5. να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η φωτογράφιση, η βιντεοσκόπηση και η ηχογράφηση των μαθητών/τριών παρά μόνο με την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών.

6. να μην προκύπτει από τη δράση με οποιονδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών και να μην διανέμεται έντυπο ή ψηφιακό υλικό που συνιστά διαφήμιση εμπορικών επιχειρήσεων ή χορηγών.

7. η συμμετοχή των διακριθέντων/θεισών μαθητών/τριών στην τελετή βράβευσης να υλοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος και σχολικού πλαισίου.

8. τα έργα των μαθητών θα υποβάλλονται σε κρίση μόνο στην αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης και δεν θα εντάσσονται στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του σχολείου και στην εν γένει αξιολόγηση των μαθητών.

9. τη δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο ΙΕΠ με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον πλήρη φάκελο αποτίμησης της δράσης.

10. ο διαγωνισμός να μην συνδέεται με άλλα προγράμματα που τυχόν υλοποιούνται από τον ίδιο ή άλλον φορέα ή οργανισμό.

11. τη δέσμευση των συντελεστών ότι στην περίπτωση έγκρισης του ανωτέρω διαγωνισμού από το Υ.ΠΑΙ.Θ., δεν θα πραγματοποιηθεί μελλοντική υλοποίηση ή εμπορική του διάθεση με την αναφορά της συγκεκριμένης
έγκρισης του Υ.ΠΑΙ.Θ. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον φορέα που διοργανώνει τον ανωτέρω διαγωνισμό στο e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και στο τηλ. 2461056492 (Υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Αναστασία Ελισαίου)

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

 

Tags: , ,