28ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής 2023

opengraph coverΣας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 54/06-10-2022 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε τον 28ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2023 για το σχολικό έτος 2022-2023 που προκηρύσσει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος και απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και του εξωτερικού, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

1. Η συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών στον διαγωνισμό να είναι προαιρετική και να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση, κατόπιν πλήρους ενημέρωσης, των γονέων/κηδεμόνων τους. 

2. Η οποιαδήποτε προετοιμασία των μαθητών/μαθητριών για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό να γίνεται εκτός ωρολογίου προγράμματος.

3. Να μην υπάρχει καμία απολύτως δαπάνη (άμεση ή έμμεση) για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/μαθήτριες πλην της σχετικής μετακίνησης από και προς το Εξεταστικό Κέντρο.

4. Οι τυχόν μετακινήσεις μαθητών/μαθητριών για τις ανάγκες του διαγωνισμού να υλοποιηθούν με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους.

5. Η όλη διαδικασία των διαγωνισμού (εγγραφή, αξιολόγηση, βράβευση, δημοσιοποίηση) να υλοποιηθεί με ευθύνη της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, σύμφωνα με τους κανόνες
δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών μαθητών/μαθητριών και των πνευματικών δικαιωμάτων.

6. Να μην προκύπτει από τον διαγωνισμό με οποιονδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών.

7. Η δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο Ι.Ε.Π. τον απολογισμό και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Επισημαίνεται, με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο, ότι η υλοποίηση του προτεινόμενου εκπαιδευτικού σχεδιασμού ιεραρχείται ως δευτερεύουσας σημασίας, καθώς προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων και στη μείωση της πιθανότητας να εκτεθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό και το μαθητικό δυναμικό των σχολείων σε επικίνδυνο ιικό φορτίο. Κατά συνέπεια, και ανεξάρτητα από την παιδαγωγική ή επιστημονική καταλληλότητα και εγκυρότητα του εγχειρήματος, o φορέας διοργάνωσης έχει την τελική αρμοδιότητα και
ευθύνη αναφορικά με την εφαρμογή του σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές οδηγίες της πολιτείας και των υγειονομικών οργάνων για την αντιμετώπιση της επιδημικής κρίσης.

Επισυνάπτεται η προκήρυξη του εν λόγω Διαγωνισμού.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Tags: , ,