mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

«Πατριμονίτο Διεθνής Διαγωνισμός Storyboard 2022 / Patrimonito International Storyboard Competition 2022»

unescoΣτο πλαίσιο υλοποίησης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Νέων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τη Μονάδα Πολιτικής και Καταστατικών Συναντήσεων (PSM) του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, για σχεδόν δύο δεκαετίες, το εν λόγω Πρόγραμμα δημιουργεί και παράγει κινούμενα σχέδια παγκόσμιας κληρονομιάς για παιδιά. Αυτή η σειρά κινουμένων σχεδίων, με τίτλο «Οι περιπέτειες του Patrimonito και της Παγκόσμιας Κληρονομιάς», που ξεκίνησε το 2002, εισάγει τον χαρακτήρα του Patrimonito, ενός νεαρού φύλακα πολιτιστικής κληρονομιάς, και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τη σημασία της διατήρησης της κληρονομιάς, μέσω μιας προσέγγισης «από τους νέους, για τους νέους».

Μέσα από το Πρόγραμμα οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να ανακαλύψουν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τους κινδύνους που αυτά διατρέχουν, προσφέροντάς τους παράλληλα μια λύση για να βοηθήσουν στη διατήρηση του χώρου και να μεταδώσουν το μήνυμα στους συνομηλίκους τους. Οι νέοι καλούνται να εκφράσουν τις ιδέες τους με τη μορφή ενός storyboard, που υποβάλλουν στην UNESCO. Ο διαγωνισμός storyboard Patrimonito είναι ανοιχτός σε νέους από όλο τον κόσμο ηλικίας 12 έως 18 ετών και τους προσφέρει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητα και τις ικανότητές τους, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Οι νέοι καλούνται
να δημιουργήσουν storyboards για το θέμα της φετινής διοργάνωσης, με θέμα την κλιματική αλλαγή. Τα καλύτερα storyboards θα επιλεγούν από μια Διεθνή Κριτική Επιτροπή και θα μετατραπούν επαγγελματικά σε κινούμενα σχέδια, που θα μεταδοθούν παγκοσμίως.

Τα έργα πρέπει να δημιουργούνται μόνο από τον συμμετέχοντα ή τους συμμετέχοντες, είτε με το χέρι είτε με τη βοήθεια ψηφιακών εργαλείων σχεδίασης. Και στις δύο περιπτώσεις, τα σαρωμένα αντίγραφα πρέπει να αποστέλλονται με email ή πρωτότυπα αντίγραφα (στην περίπτωση χειροποίητων έργων) ή οι έντυπες εκδόσεις (στην περίπτωση ψηφιακών έργων) πρέπει να αποστέλλονται ταχυδρομικά στην UNESCO. Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να επιλέξουν να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους μέσω της Εθνικής Επιτροπής της χώρας τους για την UNESCO.
Μέχρι στιγμής, 14 επεισόδια του Προγράμματος «Οι περιπέτειες του Patrimonito και της Παγκόσμιας Κληρονομιάς» είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό στην ιστοσελίδα παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO (https://whc.unesco.org/fr/patrimonito/) και τα κοινωνικά δίκτυα της UNESCO.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπεύθυνη του Έργου, κα Ινές Γιούσφι και τη συνάδελφό της, κα Πραβάλη Βαγγέτη (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Επισυνάπτονται οι οδηγίες του διαγωνισμού, καθώς και το πρότυπο φύλλου εργασίας για τους συμμετέχοντες. Οι εν λόγω πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο στον ακόλουθο ιστότοπο: https://whc.unesco.org/fr/patrimonito-2022/. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 16 Οκτωβρίου 2022.

PATRIMOINE I

PATROMONITO II

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31