mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση του Πανελλήνιου Μαθητικού Ποιητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Άθλον Ποιήσεως Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα» για το σχολικό έτος 2022-23

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝΟ εν λόγω διαγωνισμός διοργανώνεται από το Δήμο της Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων και θα πραγματοποιηθεί τηρώντας απαρέγκλιτα τις εκάστοτε οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον κορονοϊό COVID-19 και σύμφωνα με τις εξής προϋποθέσεις:

1. η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στο διαγωνισμό να είναι προαιρετική και με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων. Επιπλέον, κάθε μαθητής/-τρια δύναται σε ατομική βάση να αποφασίσει ελεύθερα τη συμμετοχή του/της σε αυτόν.

2. την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων για τη δημοσιοποίηση των παραγόμενων έργων των μαθητών/-τριών σε έντυπο, ηλεκτρονικό ή άλλου είδους μέσο.

3. η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον διαγωνισμό να είναι προαιρετική για τους/τις εκπαιδευτικούς και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις σχολικές δράσεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη επιβάρυνση του γνωστικού αντικειμένου αλλά αντίθετα ο εμπλουτισμός και η διεύρυνσή του με τρόπο δημιουργικό, σύμφωνα πάντα με τους στόχους που τίθενται στο Πρόγραμμα Σπουδών. Οι σχετικές δραστηριότητες για τη συμμετοχή των μαθητών/-τριών στον διαγωνισμό εντός του ωρολογίου προγράμματος να μην υπερβαίνουν σε διάρκεια τις τέσσερις (4) διδακτικές ώρες.

4. η διεξαγωγή του διαγωνισμού (υλοποίηση, βράβευση, διαχείριση αποσταλέντων και βραβευθέντων έργων, δημοσιοποίηση) να υλοποιηθεί με ευθύνη των διοργανωτών και της οργανωτικής επιτροπής και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/-τριών και των πνευματικών δικαιωμάτων.

5. η χρήση κάθε είδους φωτογραφιών, εικόνων, κειμένων, διαγραμμάτων, πινάκων οπτικοακουστικών αρχείων κ.λπ., που συνοδεύουν - πλαισιώνουν τον μαθητικό́ διαγωνισμό́ να είναι σύμφωνη με τις κείμενες διατάξεις «περί πνευματικής ιδιοκτησίας» (Ν.4212/2013, όπως ισχύει).

6. να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η φωτογράφιση, η βιντεοσκόπηση και η ηχογράφηση των μαθητών/τριών παρά μόνο με την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/- τριών.

7. να μην προκύπτει από τη δράση με οποιονδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/ φορέων/υπηρεσιών.

8. η συμμετοχή των διακριθέντων/-θεισών μαθητών/τριών στην τελετή βράβευσης να υλοποιηθεί εκτός ωρολογίου προγράμματος και σχολικού πλαισίου, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για εκείνους/-ες.

9. τη δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο ΙΕΠ με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον πλήρη φάκελο αποτίμησης της δράσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται η προκήρυξη του Διαγωνισμού. Εναλλακτικά μπορείτε να απευθύνεστε στον φορέα που διοργανώνει τον ανωτέρω διαγωνισμό στο τηλέφωνο 26923-60403 (κα Ροδοπούλου Μαρία), e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 Για να διαβάσετε την προκήρυξη πατήστε εδώ.

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31