mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Αίτημα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, για χορήγηση έγκρισης του 26ου Πανελλαδικού Διαγωνισμού Μαθητικής Δημιουργίας σε θέματα προσφύγων με τίτλο: «Το αύριο είναι τώρα! – Κλιματική κρίση και αναγκαστικός εκτοπισμός»

Υπατη ΑρμοστείαΣε απάντηση του με αρ. πρωτ. Φ.14Α/ 66626 /ΑΖ/ 69200 /Δ1/ 06-06-2022 εγγράφου, σχετικά με την έγκριση του 26ου Πανελλαδικού Διαγωνισμού Μαθητικής Δημιουργίας σε θέματα προσφύγων με τίτλο: «Το αύριο είναι τώρα! – Κλιματική κρίση και αναγκαστικός εκτοπισμός» που απευθύνεται σε μαθητές/ -τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μαθητές/ -τριες Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) και Δομών Υποστήριξης και Προετοιμασίας, για το σχολικό έτος 2022- 2023, σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με το υπ’ αρ. 41/28-07-2022 απόσπασμα πρακτικού του Δ.Σ του Ι.Ε.Π, το αίτημά σας γίνεται αποδεκτό.

Η έγκριση του ανωτέρω Διαγωνισμού δίδεται για το σχολικό έτος 2022-23, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

1. Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στο εν λόγω διαγωνισμό να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

2. Η διεξαγωγή και προετοιμασία των μαθητών/-τριών να γίνεται με ευθύνη του/της εκπαιδευτικού και κατά την κρίση του/της, είτε εντός είτε εκτός ωρολογίου προγράμματος, και με τρόπο ώστε να μην παρακωλύεται το σχολικό πρόγραμμα.

3. Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στον διαγωνισμό να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

4. Η γνωστοποίηση και η διάχυση δημοσιότητας σχετικά με τον εν λόγω διαγωνισμό θα γίνει με τρόπο θεμιτό και πρόσφορο.

5. Να διασφαλιστεί η προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης από τον/την ασκούντα/ασκούσα την επιμέλεια του μαθητή/της μαθήτριας, ότι δέχεται ο μαθητής/η μαθήτρια να συμμετέχει στον διαγωνισμό και ότι συναινεί να παρουσιαστεί/δημοσιοποιηθεί η συμμετοχή/το έργο του/της.

6. Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών στον διαγωνισμό να είναι προαιρετική, υποβάλλοντας ο καθένας/η καθεμία, στην περίπτωση που επιθυμεί να συμμετάσχει, τη δική του/της συμμετοχή.

7. Η όλη διενέργεια του διαγωνισμού (υλοποίηση, βράβευση, δημοσιοποίηση) θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και των πνευματικών δικαιωμάτων.

8. Η δημοσιοποίηση των έργων που θα προκύψουν από τον διαγωνισμό να πραγματοποιείται κατόπιν έγγραφης συναίνεσης των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών.

9. Να μην επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση, φωτογράφιση και η ηχογράφηση μαθητών/-τριών, παρά μόνο με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

10. Να μην πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε άμεση διαφήμιση προϊόντων/ φορέων/ υπηρεσιών εντός του πλαισίου - περιεχομένου του διαγωνισμού. Σελ. 4 από 4.

11. Να μην προκύψουν έσοδα για τον φορέα που προκηρύσσει τον διαγωνισμό ή για άλλον, από τα υποβληθέντα έργα (με εμπορία ή διαφήμιση κ.λπ.) και η χρήση των έργων να γίνει μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

12. Η δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο Ι.Ε.Π. με την ολοκλήρωση του μαθητικού διαγωνισμού τον πλήρη φάκελο αξιολόγησής του».

 Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον φορέα: Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , τηλ. Επικοινωνίας : 2162007818

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30