mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Έγκριση του μαθητικού διαγωνισμού με τίτλο «Το κλίμα αλλάζει…Αλλάζω ζωή» της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για το σχολικό έτος 2022-23

ADAPTIVGREECE

Απαντώντας στο με αρ. πρωτ. 60294/24-5-22 έγγραφό σας, σχετικά με αίτημα έγκρισης του Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Το κλίμα αλλάζει…Αλλάζω ζωή» για το σχολικό έτος 2022-2023, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Γενικής Εκπαίδευσης όλων των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων της χώρας, σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με το υπ’ αρ. 41/28-7-2022 απόσπασμα πρακτικού του Δ.Σ του Ι.Ε.Π, το αίτημά σας γίνεται αποδεκτό.

Ο εν λόγω διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και θα πραγματοποιηθεί τηρώντας απαρέγκλιτα τις εκάστοτε οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από τον κορονοϊό COVID-19 και σύμφωνα με τις εξής προϋποθέσεις:

1. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των μαθητών και μαθητριών στον διαγωνισμό είναι προαιρετική και πραγματοποιείται μετά από την ενημέρωση και σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων κάθε σχολείου σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος.

2. Η ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων για τη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών στον διαγωνισμό καθώς και για τους όρους και τις προϋποθέσεις διεξαγωγής του είναι απολύτως απαραίτητη.

3. Η προετοιμασία της συμμετοχής στον διαγωνισμό θα γίνεται εκτός ωρολογίου προγράμματος και τα έργα των μαθητών/μαθητριών που θα υποβάλλονται ως συμμετοχή στον διαγωνισμό δεν θαεντάσσονται στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του σχολείου και στην εν γένει αξιολόγηση των μαθητών/μαθητριών.

4. Η γνωστοποίηση και η διάχυση δημοσιότητας σχετικά με τον εν λόγω διαγωνισμό δύναται να γίνει με τρόπο θεμιτό και πρόσφορο.

5. Να μη γίνει φωτογράφηση, ηχογράφηση ή/και βιντεοσκόπηση των μαθητών/μαθητριών που θα συμμετέχουν στον μαθητικό διαγωνισμό.

6. Η δημοσιοποίηση των έργων που θα προκύψουν από τον διαγωνισμό να πραγματοποιείται κατόπιν έγγραφης συναίνεσης των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών με τη δέσμευση ότι θα διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών και τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών (μαθητών και μαθητειών), βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

7. Δε θα προκύψουν έσοδα για τον φορέα που προκηρύσσει τον διαγωνισμό ή για άλλον, από τα υποβληθέντα έργα (με εμπορία ή διαφήμιση κ.λπ.) και ότι η χρήση των έργων θα γίνει μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

8. Η δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο Ι.Ε.Π. με την ολοκλήρωση του μαθητικού διαγωνισμού τον πλήρη φάκελο αξιολόγησής του».

Η έγκριση του ανωτέρω διαγωνισμού θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ http://edugate.minedu.gov.gr/→Ενημερωτικό Υλικό → Εγκεκριμένα Προγράμματα → 2022-23→ Διαγωνισμοί. Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται η προκήρυξη του Διαγωνισμού. Εναλλακτικά μπορείτε να απευθύνεστε στον φορέα που διοργανώνει τον ανωτέρω διαγωνισμό στο τηλ. 210 3316955 (εσωτ. 5), κα Ζωή Πολυμεροπούλου και κα Βάσια Κουρεμένου και στο e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Για να κατεβάσετε την προκήρυξη, πατήστε εδώ.

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31