mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Εκπαιδευτικές εκδρομές

“Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου” Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας - Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Λονδίνο

universityΟι μαθητές Λυκείου του συνόλου «Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου» του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, συνοδευόμενοι από τέσσερις εκπαιδευτικούς, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική μετακίνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο).

Η αποστολή μαθητών και εκπαιδευτικών επισκέφθηκε το University College London (UCL) / Department of Greek and Latin, ξεναγήθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και παρακολούθησε διαλέξεις και εργαστήρια του Τμήματος. Μετά το πέρας των διαλέξεων, μια μαθήτρια του σχολείου απέδωσε το «Ὅσον ζῇς, φαίνου» του Σείκιλου.

Στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance η επίσκεψη περιελάμβανε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, συμμετοχή των μαθητών σε μουσικοχορευτικά εργαστήρια υπό την καθοδήγηση των καθηγητών του Πανεπιστημίου και παρουσίαση μουσικού προγράμματος.

Η εκπαιδευτική ομάδα συμμετείχε σε μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα του Αυτοκρατορικού Πολεμικού Μουσείου του Λονδίνου σε συνεργασία με τη διευθύντρια της «Ελληνικής Παιδικής Βιβλιοθήκης του Λονδίνου», ξεναγήθηκε στην αίθουσα του Ολοκαυτώματος και ενημερώθηκε για τη ζωή των εβραϊκών κοινοτήτων στην Ευρώπη προπολεμικά.

Στην «Πρεσβευτική Κατοικία» στο Λονδίνο (ιστορικό κτήριο, όπου ο Έλληνας νομπελίστας ποιητής και διπλωμάτης Γιώργος Σεφέρης έζησε και εργάστηκε κατά τη θητεία του ως Πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο) τους μαθητές υποδέχτηκε ο αξιότιμος Πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, κ. Ιωάννης Τσαούσης, όπου μίλησε για τον ρόλο του διπλωμάτη, τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου και αφηγήθηκε την ιστορία του κτηρίου. Η αποστολή ξεναγήθηκε στη μόνιμη έκθεση της Ελληνικής Πρεσβείας με τίτλο «Γιώργος Σεφέρης: Ο άνθρωπος, ο ποιητής, ο διπλωμάτης» και στον χώρο της βιβλιοθήκης από τον ίδιο τον κ. Πρέσβη. Οι μαθητές απέδωσαν τρία τραγούδια: το «Ὅσον ζῇς, φαίνου» του Σείκιλου, την «Άρνηση» του Γεωργίου Σεφέρη και το παραδοσιακό τραγούδι «Διαμάντω», με συνοδεία πιάνου.

Η αποστολή του Μουσικού Σχολείου επισκέφτηκε το Βρετανικό Μουσείο, την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ιστορικά αξιοθέατα, και παρακολούθησε ζωντανά το μιούζικαλ Mamma Mia.  

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί:

Φρόσω Α. Κτιστάκη, Παρασκευή Καραγιάννη (υπεύθυνες του συνόλου Μιούζικαλ και Μουσικής Κινηματογράφου, ΠΕ79.01), Τζόζεφιν Μάννιον-Καψάλη & Μαλαματή-Ιωάννα Νάκα (ΠΕ06)

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30