mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Εκπαιδευτικές εκδρομές

Ένας εποικοδομητικός περίπατος - 6ο ΓΕΛ Καβάλας

IMG 5Πρώτη Νοεμβρίου του 2023. Οι μαθητές της Α Λυκείου συγκεντρώνονται στις Καμάρες, κάτω από την παλιά πόλη της Καβάλας, ενθουσιασμένοι για τον πρώτο τους σχολικό περίπατο. Πολλοί από αυτούς συναντιούνται πρώτη φορά εκτός σχολείου. Έχουν απαλλαγεί από τις μαθητικές τους υποχρεώσεις για μία μέρα, την οποία προσπαθούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο. Η χαρά και η ανυπομονησία κυριαρχούν, γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με θετική ενέργεια. 

Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, οι μαθητές θα περιηγηθούν στην παλιά πόλη, προσπαθώντας να απαντήσουν σωστά στις ερωτήσεις του kahoot που προετοίμασε ο καθηγητής πληροφορικής. Οι απαντήσεις βρίσκονται σε ενημερωτικές πινακίδες, διασκορπισμένες στα σημαντικότερα μνημεία της παλιάς πόλης. Κάθε τμήμα αγωνίζεται ξεχωριστά, με έναν μαθητή να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο του, όχι ως παράθυρο στον κόσμο των social media, αλλά ως εκπαιδευτικό εργαλείο αυτή τη φορά. Το τμήμα που θα απαντήσει σωστά στις περισσότερες ερωτήσεις στον μικρότερο δυνατό χρόνο θα επιβραβευτεί με μία διδακτική επίσκεψη στο άμεσο μέλλον.

Κατά τις εννέα, οι καθηγητές δίνουν το σύνθημα και ο αγώνας ξεκινά. Η συνοικία της Παναγίας γεμίζει από μαθητές, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν την επομένη απάντηση, καθώς τρέχουν στα πλακόστρωτα δρομάκια. Το σπίτι και το άγαλμα του Μεχμέτ Αλί, το Ιμαρέτ, το τζαμί Χαλίλ-Μπέη, το κάστρο και οι καμάρες είναι περιτριγυρισμένα από παιδιά που διαβάζουν με μεγάλη προθυμία - ίσως για πρώτη φορά - τις πινακίδες αποκτώντας, χωρίς να το καταλάβουν, νέες γνώσεις για τον τόπο τους.

Με την ολοκλήρωση του ερωματολογίου, όλοι οι μαθητές συγκεντρώνονται για την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία. Ανταλλάσσουν εντυπώσεις, με τους νικητές να νιώθουν περήφανοι για την επιτυχία τους.

Σημασία παρ’ όλα αυτά δεν είχε η νίκη, αλλά το γεγονός ότι τα παιδιά εκγύμνασαν τόσο το μυαλό, όσο και το σώμα τους. Παράλληλα, ενίσχυσαν το ομαδικό τους πνεύμα και τους μεταξύ τους φιλικούς δεσμούς και αναβίωσαν την ουσία του σχολικού περιπάτου, η οποία έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια.

Σύνδεσμος του quiz ερωτήσεων του kahoot:
https://create.kahoot.it/share/2023/02eea358-ae61-4bbc-b888-3f4c4eb3acb0

Μαθητές που συνέταξαν το κείμενο

Καντζίδης-Πασσάς Δημήτριος Α΄Λυκείου

Μαυρίδης Θεόδωρος  Α΄Λυκείου

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

Θωμαΐδης Σάββας ΠΕ86 

Δήμου Σταυρούλα ΠΕ02 

Κωνσταντινίδου Ελισάβετ ΠΕ02

Μαντατζή Στέλλα ΠΕ78 

Μουτάφη Μαρία ΠΕ02 

Παπαδόπουλος Γεώργιος ΠΕ04.01 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31