mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Εκπαιδευτικές εκδρομές

Επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - 2ο Γυμνάσιο Άνω Τούμπας

ΤΟΥΜΠΑΤο 2ο Γυμνάσιο Άνω Τούμπας πραγματοποίησε  στις 2-29/2/2024  επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Parlamentarium  και σε μεσαιωνικές πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, όπως Άαχεν, Μάαστριχτ, Βρυξέλλες, Μπρυζ, Γάνδη, Αμβέρσα, Χάγη και Άμστερνταμ.

Στόχος της εκδρομής –διδακτικής επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές  την ιστορία της ευρωπαϊκής ένωσης, να κατανοήσουν την ιστορία των λαών- μελών και την ανάγκη ισότιμης αντιμετώπισής τους, να γνωρίσουν την πολιτισμική κληρονομιά των πόλεων που επισκέφτηκαν, αρχιτεκτονική, θρησκευτική αρχιτεκτονική, Φλαμανδούς ζωγράφους, οικονομική και κοινωνική ζωή στην καρδιά της Ευρώπης. Επίσης, να ανακαλύψουν στοιχεία καθημερινής ζωής στα μεσαιωνικά κάστρα της Δυτικής Ευρώπης. Να συνειδητοποιήσουν τον  ρόλο της εκκλησίας στη μεσαιωνική Ευρώπη- Ιερά εξέταση - Σταυροφορίες. Να γνωρίσουν την πόλη της Χάγης και τον ρόλο του  Διεθνούς  Δικαστηρίου. Επιπλέον, να γνωρίσουν τον Καρλομάγνο, τη ζωή και το έργο του και  να κατανοήσουν ποιο ρόλο έπαιξε το Φραγκικό κράτος στην ευρύτερη Ευρώπη.

Η όλη προσπάθεια έγινε στο πλαίσιο μιας πρότασης εμπλουτισμένης διδασκαλίας, εφόσον στηρίζεται σε πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό της επιλογής του μέντορα καθηγητή, που λειτουργεί στη λογική του εκπαιδευτικού σεναρίου ως δημιουργικό προϊόν. Η εκπαιδευτική μέθοδος- τεχνική που επιλέγεται, συνδυάζει στοιχεία από την αποκαλυπτική/διερευνητική/συνεργατική μάθηση, τη μελέτη περίπτωσης, από την πορεία σταδιακής οικοδόμησης της γνώσης με την ερωταπόκριση, από τη διδασκαλία μέσα από τις πηγές, από τη διαθεματική προσέγγιση, από την Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη («Ανάγνωση Εικόνας»), και από την Ομαδοσυνεργατική. Έτσι η μάθηση προκύπτει αβίαστα μέσα από ένα στοίχημα ανακάλυψης που θέτουν οι ομάδες.

Οι ίδιοι οι μαθητές γίνονται ερευνητές και ξεναγοί ταυτόχρονα των συμμαθητών τους αλλά και παραγωγοί ψηφιακού οπτικού υλικού που αποκόμισαν από τις επισκέψεις τους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ το βίντεο.

Συνοδοί καθηγητές ήταν οι: Ταξιάρχη Ευαγγελία, Σιδηροπούλου Γεωργία, Ρόβας Αθανάσιος - Οργάνωση εκπαιδευτικής επίσκεψης, επιμέλεια υλικού: Δρ Αναστασία Τσώνη Διευθύντρια 2ου Γυμνασίου Άνω Τούμπας.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30