mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Εκπαιδευτικές εκδρομές

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο Μακύνειας και στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου - 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

Καταγραφή09

                           ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ …ΧΘΕΣ   (Ένα κείμενο από τους μαθητές)

Ένα ενδιαφέρον ταξίδι από το σήμερα στο χθες κάναμε  τα ΤΕΤΑΡΤΑΚΙΑ  του 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ την Τρίτη 14/3/2023.Αρχικά επισκεφθήκαμε τη καλωδιωτή γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, αυτό το σπουδαίο έργο, τόσο για τον τόπο μας την Αιτωλοακαρνανία, όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα μας. Εντυπωσιασθήκαμε από  την ομορφιά της αλλά κι από την ιστορία της!

Στη συνέχεια ανηφορίσαμε για το αρχαίο θέατρο της ΜΑΚΥΝΕΙΑΣ, ένα από τα έξι αρχαία θέατρα του νομού μας. Η Αιτωλοακαρνανία, όπως μας είπαν οι κυρίες μας, είναι ο μοναδικός νομός της Ελλάδας στον οποίον έχουν βρεθεί τόσα αρχαία θέατρα και μελλοντικά, όπως υποστηρίζουν οι αρχαιολόγοι μας, θα φέρουν στην επιφάνεια κι άλλα. Όπως φαίνεται, οι αρχαίοι πρόγονοί μας, Αιτωλοί και Ακαρνάνες, ήταν πολύ θεατρόφιλοι.

Στη φετινό βιβλίο της Ιστορίας μάθαμε πως το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα θεωρούνταν «ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ», έτσι θελήσαμε για λίγο να δούμε στην πράξη αυτή τη θεωρία…Το μέρος μάς εντυπωσίασε! Το θέατρο είναι χτισμένο σε μια μαγευτική τοποθεσία! Ενθουσιασμένα ξεκινήσαμε τις δράσεις μας:

Μια ομάδα παιδιών μάς παρουσίασε την ιστορία του αρχαίου θεάτρου της Μακύνειας ,μια άλλη ομάδα μάς ζωντάνεψε τον μύθο της ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ, που είναι και το σύμβολο της πόλης του Αγρινίου και  η τελευταία ομάδα ήταν οι θεατές που απόλαυσαν και καταχειροκρότησαν τα παραπάνω!

Ο μυθικός ήρωας Ηρακλής έρχεται στην Αιτωλία για να πραγματοποιήσει την  υπόσχεση του Μελέαγρου, του αδικοχαμένου πριγκιπόπουλου, που είχε συναντήσει στον Άδη. Ζητάει από τον βασιλιά Οινέα να παντρευτεί την κόρη του , τη Δηιάνειρα, αδερφή του Μελέαγρου. Ο θεοπόταμος Αχελώος, όμως, την είχε ζητήσει πρώτος… Ακολουθεί ΠΑΛΗ με νικητή τον Ηρακλή.

Ενθουσιασμένα ζήσαμε για λίγο σαν τους προγόνους μας και νιώσαμε περηφάνια γι’ αυτούς!   Μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε αυτή την ξεχωριστή εκδρομή!

                                                                                             Τα Τεταρτάκια

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΓΡΑΨΑ ΕΛΕΝΗ-ΛΙΑΤΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ- ΚΑΡΑΣΟΥΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ -ΠΡΙΟΝΙΣΤΗ ΙΩΑΝΝΑ

 

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31