mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Εκπαιδευτικές εκδρομές

«Το κυνήγι της Παλιάς Πόλης»-3ο Γυμνάσιο Ξάνθης

 

50  Στο 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης την φετινή σχολική χρονιά δημιουργήθηκε ψηφιακά και υλοποιήθηκε ένα κυνήγι «χαμένου   θησαυρού», το   οποίο πραγματοποιούνταν στα πλαίσια του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων» και του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο   «Η ιστορία σου είναι η ιστορία της πόλης σου».

  Το συγκεκριμένο «παιχνίδι» διαδραματιζόταν στην περιοχή της παλιάς πόλης της Ξάνθης, με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με   τη διατήρηση μνημείων και κτιρίων ιστορικής αξίας και με τελικό σκοπό την κατασκευή κτιρίων με απλά υλικά, από τους ίδιους τους   μαθητές, χρησιμοποιώντας τις εικόνες που συγκεντρώθηκαν από τη δράση.

  Η εφαρμογή «Goosechase» χρησιμοποιήθηκε για την πραγματοποίηση 22 αποστολών που υλοποιούνταν μέσα στην παλιά πόλη, από   ομάδες μαθητών του σχολείου. Οι μαθητές αρχικά μετέβαιναν σε κεντρικό σημείο της παλιάς πόλης της Ξάνθης, τους δίνονταν   οδηγίες, χωρίζονταν σε ομάδες περίπου των τριών (3) ατόμων και χρησιμοποιώντας ένα κινητό τηλέφωνο (ανά ομάδα), με   εγκατεστημένη την παραπάνω εφαρμογή προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν τις «αποστολές», (η εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί   είτε σε λειτουργικό Android είτε σε ios).

  Συγκεκριμένα, το «παιχνίδι» που χρειάστηκε να ολοκληρώσουν περιλάμβανε  αποστολές τριών ειδών. Ερωτήσεις κουίζ σχετικά με   κτίρια και αρχοντικά της περιοχής, εντοπισμό μνημείων μέσω γεωγραφικού εντοπισμού και ψηφιακές αποτυπώσεις ιστορικών  σημείων της περιοχής. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν με όποια σειρά επιθυμούν τις αποστολές, ενώ ταυτόχρονα ο εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να λάβει άμεσα τις απαντήσεις της κάθε ομάδας μαθητών στο κινητό/υπολογιστή του. Η ολοκλήρωση κάθε αποστολής περιλαμβάνει βαθμολογία η οποία καθορίζεται από τον δημιουργό του ψηφιακού «παιχνιδιού». Παρόμοια, ο δημιουργός της ψηφιακής εφαρμογής καθορίζει τον κωδικό πρόσβασης στο παιχνίδι και τον χρόνο που αυτό είναι ενεργό στον μαθητή. Επιπλέον, ο εκπαιδευτικός έχει τη δυνατότητα να στέλνει μήνυμα μέσω της εφαρμογής στην ομάδα για διευκρινήσεις και βαθμολογία. Το ψηφιακό «παιχνίδι» υλοποιήθηκε από εκπαιδευτικούς του σχολείου, με τίτλο «Το κυνήγι της παλιάς πόλης!», όπως φαίνεται και από τον διαμοιρασμό του παιχνιδιού στη παρακάτω διεύθυνση

https://gsch.se/game/3dc6db84802047068b97a9dcc3e76784/co-manage/

Η δράση είχε μεγάλη ανταπόκριση από τους μαθητές και του εκπαιδευτικούς, καθώς έθετε τους μαθητές σε διαδικασία συνεργασίας, παιχνιδιού και προσαρμογής σε σύγχρονα εργαλεία μάθησης.

Για περισσότερες φωτογραφίες δείτε εδώ.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Χαβατζανίδου Κυριακή

 

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31