mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Νέα

Ενημέρωση σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων «Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης»

Σας ενημερώνουμε ότι η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, και ειδικότερα τα τμήματα Βιβλιοθήκης Πόλης και Μπενακείου Βιβλιοθήκης, κατά το σχολικό έτος 2023-2024, διοργανώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων που γειτονεύουν με το κτήριο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου στον Κολωνό (οδός Λένορμαν 218), όπου εδρεύουν τα εν λόγω τμήματα της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προαγωγή της φιλαναγνωσίας μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών, η προσφορά ευρύτερων εμπειριών πολιτισμού προς όλα τα συμμετέχοντα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης, η διασχολική συνεργασία και δικτύωση, η σύσφιξη των σχέσεων της Βιβλιοθήκης της Βουλής με την εκπαιδευτική κοινότητα και γενικότερα η προαγωγή της δημιουργικότητας και της συμμετοχικότητας των μαθητών και των μαθητριών.

Θεματικός άξονας του φετινού προγράμματος θα αποτελέσει ο προβληματισμός γύρω από τις προκλήσεις της εφηβείας και την έννοια της εφηβικής ταυτότητας.

Στο εφετινό πρόγραμμα θα πάρουν μέρος το 51ο Γυμνάσιο Αθήνας, το 54ο Γυμνάσιο Αθήνας και το 66ο Γυμνάσιο Αθήνας. Από κάθε σχολείο θα συμμετέχουν 8 μαθητές ή μαθήτριες, που θα κληθούν να δουλέψουν τόσο εντός του σχολείου τους όσο και σε κοινές συναντήσεις της Εφηβικής Λέσχης Ανάγνωσης στο κτήριο της Βιβλιοθήκης της Βουλής, αλλά και σε διαδικτυακές μηνιαίες συναντήσεις χωρίς μετακίνηση από το σπίτι τους. Επίσης, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, προβλέπονται και δύο ή τρεις μετακινήσεις για την παρακολούθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων (θεατρική παράσταση, κινηματογραφική ταινία κ.λπ.). Οι συναντήσεις στο κτήριο της Βιβλιοθήκης πραγματοποιούνται μία φορά τον μήνα και θα έχουν δίωρη διάρκεια. Προβλέπεται η δωρεάν προσφορά των βιβλίων που θα διαβαστούν στο πλαίσιο της Λέσχης και η δωρεάν μετακίνηση των μαθητών για τη συμμετοχή τους στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, εφόσον κριθεί απαραίτητη η χρήση τουριστικού λεωφορείου. Στις τακτικές μηνιαίες συναντήσεις στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, η μετακίνηση θα γίνεται με ευθύνη του σχολείου, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 20883/ΓΔ4/12-2-2020 (Β΄ 456) Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετακινήσεις μαθητών/τριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας».

Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι προαιρετική και για τη συμμετοχή τους απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους.

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30