mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Νέα

Ενημέρωση για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για μαθητές/τριες Δ.Ε. για το σχολικό έτος 2023-2024

Σας ενημερώνουμε ότι στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διατίθεται το παρακάτω εκπαιδευτικό υλικό για μαθητές Δ.Ε.:

Νέα ψηφιακή εκπαιδευτική εφαρμογή για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων

Η νέα ψηφιακή εκπαιδευτική εφαρμογή απευθύνεται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου: https://www.namuseum.gr/education/ta-mystiria-toy-michanismoy-ton-antikythiron/

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων ανασύρθηκε από το βυθό της Μεσογείου πριν από 122 χρόνια και ακόμη και σήμερα με τα μυστικά του και την πολύπλοκη δομή και λειτουργία του συναρπάζει επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων και όχι μόνον. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του Εθνικού ΑρχαιολογικούΜουσείου.

Σκοπός της ψηφιακής αυτής εφαρμογής είναι οι έφηβοι ηλικίας 12 έως 18 ετών να προσπαθήσουν να μελετήσουν και να ανακαλύψουν τα μυστήρια του Μηχανισμού επιλέγοντας μια ή και περισσότερες επιστημονικές ειδικότητες, όπως αρχαιολόγου, συντηρητή, επιγραφικού, μηχανικού, ιστορικού των επιστημών, δύτηκαι δημοσιογράφου. Απώτερος στόχος είναι τα παιδιά να αντλήσουν πληροφορίες για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων (τρόπος λειτουργίας του, τόπος εύρεσης, συνευρήματα του αρχαίου ναυαγίου, κ,ά.) με έναν τρόπο ευχάριστο και εποικοδομητικό και τέλος να επισκεφθούν το μουσείο για να τον γνωρίσουν από κοντά.

Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη σε όλους τους διαδικτυακούς επισκέπτες της ιστοσελίδας του Μουσείου www.namuseum.gr

Εκπαιδευτικό δανειστικό υλικό για μαθητές/μαθήτριες Δ.Ε.:

Εκπαιδευτικός δανειστικός φάκελος «ΑΓΩΝ. Το πνεύμα της άμιλλας στην αρχαία Ελλάδα»

Ο φάκελος δημιουργήθηκε παράλληλα με την περιοδική έκθεση ΑΓΩΝ, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2004, ως προσφορά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Πραγματεύεται τη σημασία που είχε η άμιλλα και ο συναγωνισμός στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων. Εξετάζονται όχι μόνο οι αθλητικοί αλλά και οι καλλιτεχνικοί αγώνες (μουσικοί, θεατρικοί κ.ά.). Ο φάκελος περιλαμβάνει ένα έντυπο για τον διδάσκοντα, ένα έντυπο για τους μαθητές 12-15 ετών, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι και μια αφίσα.

Το παραπάνω δανειστικό υλικό διατίθεται ύστερα από συνεννόηση με τους υπεύθυνους των εκπαιδευτικών δράσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (τηλ.2132144814).

• Για το διάστημα Ιανουαρίου- Ιουνίου 2024 θα σταλεί νέα ενημέρωση σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν.

Τηλ. επικοινωνίας: 2132144813-14

Ωράριο επικοινωνίας: 08:00-15:00

Υπευθ. Επικοινωνίας: Μ. Σελέκου, Π. Κουτσιανά

www.namuseum.gr

Για να δείτε την ΑΠΟΦΑΣΗ

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30