mainlogoYPAITH

logoOpt3 02  

 

Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη 

Νέα

Γνωμοδότηση σχετικά με αίτημα του Οργανισμού «Make a wish», που αφορά στην έγκριση του μαθητικού διαγωνισμού με τίτλο: «Δημιουργικός Διαγωνισμός Αστέρι της Ευχής» για τους μαθητές/-τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

makeawish logoO εν λόγω Διαγωνισμός, ο οποίος διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Make- A- Wish, παράρτημα του Διεθνούς Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Make- A- Wish International» και απευθύνεται σε μαθητές/τριες Σχολείων Πρωτοβάθμιας (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο και Λύκειο) της χώρας που φοιτούν σε όλους τους τύπους σχολείων όλης της χώρας και του Εξωτερικού. Η έγκριση του ανωτέρω Διαγωνισμού δίδεται για το σχολικό έτος 2022-2023 εφόσον τηρηθούν απαρέγκλιτα οι εκάστοτε οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την προστασία από τον κορονοϊό COVID-19 και με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Η γνωστοποίηση, διάχυση και δημοσιότητα σχετικά με τον εν λόγω διαγωνισμό να γίνει με τρόπο θεμιτό και πρόσφορο.

2. Η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον διαγωνισμό να είναι προαιρετική και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην κείμενη νομοθεσία για τις σχολικές δράσεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών.

3. Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στον διαγωνισμό να είναι προαιρετική. Όλες οι σχετικές με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό δράσεις να πραγματοποιούνται εκτός του ωρολογίου προγράμματος.

4. Τα έργα των μαθητών/-τριών να υποβάλλονται προς κρίση μόνο στην Επιτροπή Αξιολόγησης του εν λόγω διαγωνισμού και να μην εντάσσονται στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του σχολείου ή στην εν γένει αξιολόγηση των μαθητών/τριών. Όλοι οι εμπλεκόμενοι/ες να λάβουν έπαινο συμμετοχής.

5. Η χρήση/παρουσίαση των έργων των μαθητών/μαθητριών να γίνει αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς και χωρίς να προκύπτουν έσοδα για τον φορέα που προκηρύσσει τον διαγωνισμό ή για άλλον (με εμπορία, διαφήμιση κ.λπ.).

6. Η όλη διενέργεια του διαγωνισμού (υλοποίηση, βράβευση, διαχείριση αποσταλθέντων και βραβευθέντων έργων, δημοσιοποίηση) να υλοποιηθεί με ευθύνη του φορέα διοργάνωσης, σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας και την ισχύουσα νομοθεσία για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών μαθητών/τριών και των πνευματικών δικαιωμάτων.

7. Να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η βιντεοσκόπηση και η μαγνητοφώνηση μαθητών και μαθητριών.

8. Να διασφαλιστεί η προσκόμιση Υπεύθυνης Δήλωσης από τον/την ασκούντα/ασκούσα την επιμέλεια του μαθητή/της μαθήτριας, ότι δέχεται ο μαθητής/η μαθήτρια να συμμετέχει στον διαγωνισμό και ότι συναινεί να παρουσιαστεί/δημοσιοποιηθεί η συμμετοχή/το έργο του/της, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης.

9. Να μην πραγματοποιείται αναφορά σε τυχόν χορηγούς σε καμία φάση του διαγωνισμού.

10. Οι τυχόν μετακινήσεις μαθητών/-τριών για τις ανάγκες του διαγωνισμού να πραγματοποιηθούν υπό την ευθύνη και με δαπάνη των γονέων και κηδεμόνων τους.

11. Η δέσμευση των συντελεστών ότι θα αποστείλουν στο Ι.Ε.Π. τον απολογισμό με τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από τη διενέργεια του διαγωνισμού κατά το διδακτικό έτος 2022-23».

Επιπροσθέτως για οποιαδήποτε πληροφορία αναφορικά με τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με το Φορέα διοργάνωσής του στο 210-9637660 (Υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Μαρία Γκαμαλούτσου).

Για να δείτε το προσχέδιο της Προκήρυξης, πατήστε εδώ.

 

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Ημερολόγιο

No event in the calendar

Ημερολόγιο

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30