Σελίδες για τους Ολυμπιακούς αγώνες

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε χρήσιμες διευθύνσεις για τη Θεματική Ενότητα "Ιστορία > Ελληνιστικοί Χρόνοι > Σελίδες για τους Ολυμπιακούς αγώνες".
Ολυμπιακοί αγώνες ΥΠ.ΠΟ
Μία σελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού με πληροφορίες για την ιστορία, την οργάνωση και το πρόγραμμα των αγώνων, τα Ολυμπιακά αγωνίσματα, τις τιμές στους Ολυμπιονίκες καθώς και για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ολυμπιακοί αγώνες διαμέσου των αιώνων
Σελίδα του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, η οποία αξιοποιεί όλο το φάσμα της σύγχρονης τεχνολογίας με στόχο τη γνωριμία με την ιστορία και τις άγνωστες πτυχές των Ολυμπιακών αγώνων. Παρέχεται η δυνατότητα περιήγησης στην προϊστορία των αγώνων και στην αναβίωσή τους στη σύγχρονη εποχή.
Ολυμπιακή Παιδεία
Ο δικτυακός τόπος του Προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.. Περιλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό και πληροφορίες για την αξιολόγηση του προγράμματος.
Ancient Olympic Games
Σελίδα της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής με πληροφορίες για την ιστορία των αγώνων, τη μυθολογία, την ολυμπιακή εκεχειρία, τους αθλητές καθώς και σχετικό αρχείο φωτογραφιών. Περιλαμβάνει σχέδια μαθημάτων και βίντεο με κινούμενα σχέδια.
Olympic museum Lausanne
Η σελίδα του Ολυμπιακού Μουσείου της Λωζάννης περιλαμβάνει εικονική περιήγηση στους χώρους του καθώς και πληροφορίες για τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του.
The Ancient Olympics
Αφιέρωμα της ψηφιακής βιβλιοθήκης "Περσέας"του Πανεπιστημίου Tufts. Περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους αρχαίους και σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες, ιστορίες αθλητών. Παρέχει δυνατότητα εικονικής περιήγησης στην αρχαία Ολυμπία.
The real story of the ancient Olympic games
Κριτική προσέγγιση των Ολυμπιακών Αγώνων από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας. Ερωτήματα σχετικά με τη σύγκριση αρχαίων και σύγχρονων αγώνων, την οικονομική και πολιτική τους διάσταση, το "ευ αγωνίζεσθαι", τα ολυμπιακά ιδεώδη κ.α.
The Olympics
Διαδραστικό παιχνίδι από τη σελίδα του BBC. Ο Θέσπις και η Μελίνα αναλαμβάνουν τη ξενάγηση μας. Απαιτείται η εγκατάσταση του plugin Flash