Γενικοί Ιστότοποι για Φυσική

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε χρήσιμες διευθύνσεις για τη Θεματική Ενότητα Φυσική > Γενικοί Ιστότοποι για Φυσική
URL ΣημειώσειςΦίλτρο Ενότητα Βαθμίδα Εισηγητής
 Γενικοί Ιστότοποι για Φυσική : Αστεροσκοπεία ‎(6)
Αστεροσκοπείο Σκίνακα
Μία κοινή ερευνητική προσπάθεια από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ινστιτούτο Max Planck της Γερμανίας. Η θέση του αστεροσκοπείου βρίσκεται στη κορυφή Σκίνακας του Ψηλορείτη στα 1750 m.
Αστεροσκοπεία Όλες  
Αστεροσκοπείο Χελμού
Αστεροσκοπείο που βρίσκεται σε υψόμετρο 2340 m στο όρος Χελμός της ΑχαΪας , στο οποίο είναι εγκαταστημένο το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο της Ελλάδας, διαμέτρου 2,30 μέτρων, με την ονομασία Αρίσταρχος.
Αστεροσκοπεία Όλες  
Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης
Κέντρο επισκεπτών που στεγάζεται στο κτήριο του τηλεσκοπίου Newall στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης.Βασικό μέλημα του κέντρου αυτού είναι η διάχυση της αστρονομικής γνώσης προς το ευρύ κοινό και ειδικά στους νέους.    
Αστεροσκοπεία Όλες  
Παρατηρητήριο Όρους Wilson
Αστεροσκοπείο που εδρεύει στο όρος Wilson της πολιτείας της Καλιφόρνιας και σε υψόμετρο 1740 m. Το αστεροσκοπείο περιλαμβάνει δύο πολύ σημαντικά τηλεσκόπια : το τηλεσκόπιο Hale (διαμέτρου 1,5 m ) και το τηλεσκόπιο Hooker (διαμέτρου 2,5 m ) με τη βοήθεια του οποίου πραγματοποίησε τις πολύ σημαντικές παρατηρήσεις του ο Edwin Hubble. 
Αστεροσκοπεία Όλες  
Παρατηρητήριο Palomar
Αστεροσκοπείο που βρίσκεται στη κομητεία San Diego της πολιτείας της Καλιφόρνιας και ανήκει στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνιας ( CalTech ).Περιλάμβάνει το περίφημο τηλεσκόπιο Hale ( διαμέτρου 5,1 m ) που γιά πολλά χρόνια υπήρξε το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου. 
Αστεροσκοπεία Όλες  
Αστεροσκοπείο Keck
Αστεροσκοπείο που βρίσκεται στη κορυφή του ηφαιστείου Mauna Kea της Χαβάης , σε υψόμετρο 4.145m. Περιλαμβάνει ζεύγος τηλεσκοπίων , 10m σε διάμετρο το καθένα, τα οποία θεωρούνται από τα μεγαλύτερα στο κόσμο.
Αστεροσκοπεία Όλες  
 
 Γενικοί Ιστότοποι για Φυσική : Διάστημα ‎(4)
NASA
Η Εθνική Επιτροπή Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ που ιδρύθηκε το 1958 από τον πρόεδρο Αϊζενχάουερ. Έκτοτε έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εξερεύνηση του διαστήματος, ειδικά της Σελήνης ,του Άρη αλλά και άλλων πλανητών.Παράλληλα συμβάλλει συνεχώς στην εξέλιξη της τεχνολογίας σε τομείς  που άπτονται της εξερεύνησης του διαστήματος. 
Διάστημα Όλες  
ΕSΑ - ΕυρωπαΪκος Οργανισμός Διαστήματος
Το site της ESA,του Ευρωπαϊκου Οργανισμού γιά το Διάστημα , μέλος του οποίου είναι και η Ελλάδα (2005).Ο οργανισμός αυτός απαρτίζεται από 20 μέλη ,ιδρύθηκε το 1975 και έχει σαν στόχο την εξερεύνηση του διαστήματος .
Διάστημα Όλες  
Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble
Διαστημικό τηλεσκόπιο που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη Γη το 1990 και σε ύψος 570 Km. Είναι προΪόν της συνεργασίας NASA και ESA και φέρει τηλεσκόπιο διαμέτρου 2,4 m. Η συμβολή του στη πρόοδο της Αστρονομίας και Αστροφυσικής είναι ανεκτίμητη.  
Διάστημα Όλες  
Ευγενίδειο Πλανητάριο
Πλανητάριο το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1966 με προβολικό σύστημα από την εταιρεία Zeiss σε αίθουσα με 240 θέσεις και το οποίο συνεχίζει τη λειτουργία του και στη νέα ψηφιακή εποχή με τα πλέον σύγχρονα συστήματα αστρικών προβολών.  
Διάστημα Όλες  
 
 Γενικοί Ιστότοποι για Φυσική : Δικτυακές Πύλες Φυσικής ‎(4)
Physics 4U: Η Φυσική στο δίκτυο - η πρώτη πύλη της φυσικής στην Ελλάδα
Οι δημιουργοί είναι εκπαιδευτικοί. Σχεδίασαν την όλη πύλη με γνώμονα την παρουσίαση-αποδελτίωση υλικού για χρήση από μαθητές και διδάσκοντες. Ανανεώνεται διαρκώς με μεταφράσεις επιστημονικών άρθρων (Nature, BBC News κλπ.), ενώ υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης άρθρων από το αρχείο της πύλης. 
Δικτυακές Πύλες Φυσικής Όλες ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ: Εκπαιδευτικοί Δ. Μιχαηλίδης, Ν. Σφαρνάς.
Merlot Physics
Διαδικτυακή πύλη του πανεπιστημίου California State University με ελεύθερη πρόσβαση σε μεγάλη ποσότητα εκπαιδευτικού υλικού γύρω από την Φυσική.
Δικτυακές Πύλες Φυσικής Όλες  
the Net Advance of Physics
Πολύ περιεκτικό site με θέματα Φυσικής σε μορφή εγκυκλοπαίδειας. Περιλαμβάνει επίσης sites Ιστορίας της Φυσικής. 
Δικτυακές Πύλες Φυσικής    
Scientix
Διαδικτυακό συνεργατικό αποθετήριο γνώσης που υποστηρίζεται από την Ευρωπαική Επιτροπή και το Ευρωπαικό Σχολικό Δίκτυο για τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών. Αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και συνεχώς εμπλουτίζεται.
Δικτυακές Πύλες Φυσικής Όλες  
 
 Γενικοί Ιστότοποι για Φυσική : Εθνικές Υπηρεσίες ‎(2)
Εθνική Στατιστιική Υπηρεσία Ελλάδας
ΦΟΡΕΑΣ: Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος είναι Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Στατιστικά στοιχεία για εργασίες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.
Εθνικές Υπηρεσίες Όλες  
Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας
Το site της εθνικής ρυθμιστικής αρχής που έχει σαν κύρια αποστολή την προστασία της χώρας από τις διαφόρων ειδών ακτινοβολίες. 
Εθνικές Υπηρεσίες    
 
 Γενικοί Ιστότοποι για Φυσική : Εκπαίδευση ‎(3)
Γνωριμία με τις Φυσικές Επιστήμες
Μία προσπάθεια από το εργαστήριο διδακτικής φυσικών επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης γιά μία πρώτη γνωριμία με το φως, τον ήχο, την θερμότητα,την ενέργεια και την χημεία . 
Εκπαίδευση Όλες  
Video Lectures MIT
Ιστοσελίδα που περιλαμβάνει τις βιντεοσκοπημένες διαλέξεις του καθηγητή του ΜΙΤ Walter Levin για θέματα γενικής φυσικής. Υποδειγματική διδασκαλία που αποτελεί πρότυπο γιά όσους διδάσκουν φυσική, ειδικά σε λυκειακό επίπεδο.
Εκπαίδευση Λύκειο; ΤΕΕ  
Πειράματα Φυσικής
Εκατό videos με πειράματα Φυσικής από το τμήμα Φυσικής του Μ.Ι.Τ.
Εκπαίδευση Όλες  
 
 Γενικοί Ιστότοποι για Φυσική : ΕΚΦΕ ‎(1)
Κατάλογος ΕΚΦΕ
  ΕΚΦΕ    
 
 Γενικοί Ιστότοποι για Φυσική : Επιστημονικά Κέντρα Έρευνας ‎(13)
ΕΚΕΦΕ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ"
ΦΟΡΕΑΣ: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ", υπό την εποπτεία της Γεν. Γραμ. Έρευνας & Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής, Ινστιτούτο Πυρηνικής Τεχνολογίας & Ακτινοπροστασίας, Ινστιτούτο Επιστήμης Υλικών, Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής, Ινστιτούτο Φυσικοχημείας, Ινστιτούτο Βιολογίας και Ινστιτούτο Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων.
Στις υπηρεσίες του site θα βρείτε το εργαστήριο διοξινών και την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας με ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τη ραδιενέργεια, το απεμπλουτισμένο ουράνιο, εγκυμοσύνη και ακτινοβολίες, την κινητή τηλεφωνία κ.ά.
 
Επιστημονικά Κέντρα Έρευνας Όλες  
Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ)
ΦΟΡΕΑΣ: Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) , ΝΠΙΔ υπό την εποπτεία της Γεν. Γραμ. Έρευνας & Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Αρκετό υλικό για τις εναλλακτικές-ανανεώσιμες μορφές ενέργειας. Χάρτες αιολικού δυναμικού ανά νομό. Εκπαιδευτική σελίδα για παιδιά.
 
Επιστημονικά Κέντρα Έρευνας Όλες  
CERN
ΦΟΡΕΑΣ: Eυρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Κεντρική ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Πυρηνικής Έρευνας CERN.
Περιέχει πληροφορίες για τα μεγάλα πειράματα που γίνονται και εποπτικό υλικό. 
Επιστημονικά Κέντρα Έρευνας Όλες  
Jet Propulsion Laboratory
Το site του γνωστού εργαστηρίου που εδρεύει στο πανεπιστήμιο Caltech στη πολιτεία της California, ανήκει στη NASA και ασχολείται με τον σχεδιασμό και τη κατασκευή συσκευών και οχήμάτων γιά διάφορα διαπλανητικά ταξίδια. Παρέχεται πλήρης ενημέρωση γιά τα προγράμματα στα οποία συμμετέχει το εργαστήριο, όπως η αποστολή Cassini που εξερευνά τον πλανήτη Κρόνο, μέσα από μία ποικιλία από άρθρα, εικόνες και videos.  
Επιστημονικά Κέντρα Έρευνας Λύκειο; ΤΕΕ  
Fermilab
Διαδικτυακός τόπος του γνωστού αμερικανικού κέντρου ερευνών για τα στοιχειώδη σωμάτια (αντίστοιχου του CERN). Το site παρέχει πληροφορίες γιά τις δραστηριότητες και τα ερυνητικά προγράμματα πού εκτελούνται στο συγκεκριμένο κέντρο.   
Επιστημονικά Κέντρα Έρευνας Λύκειο; ΤΕΕ  
Brookhaven National Lab
Το site του σημαντικού ερυνητικού κέντρου των ΗΠΑ με ενημέρωση για τις δραστηριότητες και τα ερευνητικά προγράμματα στα οποία συμμετέχει το κέντρο αυτό.
Επιστημονικά Κέντρα Έρευνας Λύκειο; ΤΕΕ  
SLAC National Acceleration Laboratory
Το site του ερευνητικού κέντρου που εδρεύει στο πανεπιστήμιο του Stanford με τον μεγάλο γραμμικό επιταχυντή και την σημαντική συνεισφορά στην έρευνα των στοιχειωδών σωματιδίων. 
Επιστημονικά Κέντρα Έρευνας Λύκειο; ΤΕΕ  
Lawrence Berkeley National Lab
Site του αμερικανικού ερυνητικού κέντρου που εδρεύει στο πανεπιστήμιο του Βerkeley. Περιλαμβάνει πληροφορίες γιά τις ερυνητικές προσπάθειες του κέντρου σε πολλούς τομείς της τεχνολογίας και των φυσικών επιστημών. 
Επιστημονικά Κέντρα Έρευνας Λύκειο; ΤΕΕ  
Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (Ι.Τ.Ε.)
Ερευνητικό κέντρο με έδρα την Κρήτη που ξεκίνησε την λειτουργία του το 1983 και αποτελείται από έξι ερευνητικά ινστιτούτα. 
Επιστημονικά Κέντρα Έρευνας    
Εθνικό Ίδρυμα Έρευνών
Έρευνητικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1958 και περιλαμβάνει τρία ερευνητικά ινστιτούτα : ένα από τον χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών και δύο από την περιοχή των φυσικών επιστημών.
Επιστημονικά Κέντρα Έρευνας    
National High Magnetic Field Laboratory (MagLab)
Το μεγαλύτερο εργαστήριο μαγνητών στο κόσμο. Η έρευνα που επιτελείται εκεί αφορά κυρίως τους τομείς της φυσικής , της βιολογίας , της χημείας και της βιοχημείας. 
Επιστημονικά Κέντρα Έρευνας    
Los Alamos National Laboratory
Ένα από τα μεγαλύτερα εργαστήρια στο κόσμο με πολυσχιδή έρευνα σε τομείς όπως η εξερεύνηση του διαστήματος , οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ιατρική , η νανοτεχνολογία και οι υπερυπολογιστές. 
Επιστημονικά Κέντρα Έρευνας    
Argonne National Laboratory
Μεγάλο εθνικό εργαστήριο των ΗΠΑ στη περιοχή του Σικάγου που έχει συνδεθεί στο παρελθόν με το πρόγραμμα Μανχάτταν και την πρώτη ατομική βόμβα. Σήμερα επιτελεί έρευνα σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. 
Επιστημονικά Κέντρα Έρευνας    
 
 Γενικοί Ιστότοποι για Φυσική : Επιστημονικές Ενώσεις ‎(8)
Ένωση Ελλήνων Φυσικών
ΦΟΡΕΑΣ: Μη κερδοσκοπικός οργανισμός.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: H Ε.Ε.Φ. είναι επιστημονικός σύλλογος, που εκπροσωπεί τους έλληνες επιστήμονες της Φυσικής, των Τεχνολογιών Φυσικής και Επικοινωνιών και άλλων σχετιζόμενων κλάδων.
 
Επιστημονικές Ενώσεις Όλες  
Ένωση Ελλήνων Χημικών
ΦΟΡΕΑΣ: Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.), ΝΠΔΔ υπάγεται στην εποπτεία του Υπουργείου Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: H E.E.X. είναι επιστημονικός σύλλογος, που εκπροσωπεί τους έλληνες χημικούς, σύμβουλος του κράτους σε θέματα χημείας. Στο δικτυακό της τόπο θα βρείτε θέματα επικαιρότητας, βιβλιοθήκη, εκδηλώσεις που αφορούν τά μέλη της καθώς και χρήσιμα lincs περιβαλλοντικών οργανώσεων, Ερευνητικών κέντρων, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.   
 
Επιστημονικές Ενώσεις Όλες  
Ευρωπαϊκή Ένωση Φυσικής
ΦΟΡΕΑΣ: Μη κερδοσκοπικός οργανισμός.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Η EPS (European Physical Society) εκπροσωπεί 38 εθνικές ενώσεις, μεταξύ των οποίων και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και έχει ως σκοπό την προώθηση θεμάτων σχετικών με τη Φυσική και τους φυσικούς.
Επιστημονικές Ενώσεις Όλες  
Αμερικανική Ένωση Φυσικών της Εκπαίδευσης
ΦΟΡΕΑΣ: Μη κερδοσκοπικός οργανισμός.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Η AAPT (American Association of Physics Teachers) είναι ένωση εκπαιδευτικών της φυσικής και έχει ως στόχο τη στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη διδασκαλία των φυσικών επιστημών. Εκδίδει, μεταξύ άλλων, τα περιοδικά American Journal of Physics και The Physics Teacher.
 
 
Επιστημονικές Ενώσεις Όλες  
Institute of Physics
ΦΟΡΕΑΣ: Μη κερδοσκοπικός οργανισμός.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Διεθνής οργανισμός με βάση την Μεγάλη Βρεταννία που απαριθμεί περίπου 50.000 μέλη. Σκοπός του η έρευνα γύρω από τη Φυσική, καθαρή και εφαρμοσμένη, καθώς επίσης και η διάδοση της γνώσης που προκύπτει από την παραπάνω έρευνα σε όλο το εύρος της κοινωνίας. Εκδίδει το περιοδικό Physics World.  
Επιστημονικές Ενώσεις    
American Institute of Physics
Site του Αμερικανικού Ινστιτούτου Φυσικής. Περιλαμβάνει νέα από τις δραστηριότητες των επιστημονικών ενώσεων που συναποτελούν το Ινστιτούτο, ενώ υπάρχει και ενημέρωση για τις διάφορες εκδόσεις του Ινστιτούτου όπως είναι το περιοδικό Physics Today.  
Επιστημονικές Ενώσεις Λύκειο; ΤΕΕ  
American Physical Society
Το site της μεγάλης αμερικανικής ένωσης φυσικών η οποία είναι μέλος του American Institute of Physics και η οποία εκδίδει μεταξύ άλλων και τα σημαντικά περιοδικά Physical Review και Physical Review Letters
Επιστημονικές Ενώσεις    
Max Planck Gesellshaft
Γερμανικός οργανισμός στον οποίο ανήκουν 82 ερευνητικά ινστιτούτα (2013) τα οποία επιτελούν βασική έρευνα σε όλους τους τομείς της επιστήμης επ ωφελεία της κοινωνίας.
Επιστημονικές Ενώσεις    
 
 Γενικοί Ιστότοποι για Φυσική : Ινστιτούτα ‎(4)
Ινστιτούτο Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας
Ένα από τα τρία ερευνητικά ινστιτούτα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) με αντικείμενο την θεωρητική και πειραματική μελέτη της δομής της ύλης σε ατομικό,μοριακό και συμπυκνωμένης ύλης επίπεδο. 
Ινστιτούτα    
Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Site του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που έχει ως βασική δραστηριότητα την συνεχή παρακολούθηση της σεισμικότητας του ελλαδικού χώρου και την ενημέρωση πολιτείας και γενικού κοινού.  
Ινστιτούτα    
Ινστιτούτο Φυσικής Max Planck
Ινστιτούτο με έδρα το Μόναχο και με αντικείμενο τη Φυσική Υψηλών Ενεργειών και την Αστροσωματιδιακή Φυσική. Γνωστό και ως Ινστιτούτο Werner Heisenberg, ιδρύθηκε το 1917 στο Βερολίνο , με πρώτο διευθυντή τον Aλβέρτο Aϊνστάιν.
Ινστιτούτα    
ΙΑΑΔΕΤ
Το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης, ένα από τα τρία πλέον ινστιτούτα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το ινστιτούτο δραστηριοποιείται σε θέματα βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας  στην Αστρονομία , στην Αστροφυσική και στη παρατήρηση της Γης με μεθόδους δορυφορικής και επίγειας τηλεπισκόπησης. Επίσης διαχειρίζεται το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος,
το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. 
Ινστιτούτα    
 
 Γενικοί Ιστότοποι για Φυσική : Μουσεία Τεχνολογίας & Επιστήμης ‎(1)
Διευθύνσεις Ελληνικών Μουσείων Φυσικής Ιστορίας, Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Διευθύνσεις Ελληνικών Μουσείων Φυσικής Ιστορίας, Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Μουσεία Τεχνολογίας & Επιστήμης Όλες  
 
 Γενικοί Ιστότοποι για Φυσική : Περιοδικά ‎(6)
Ελληνικό "National Geographic"
ΦΟΡΕΑΣ: Ελληνική έκδοση του γνωστού Διεθνούς Περιοδικού NATIONAL GEOGRAPHIC.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: Πλούσιο υλικό για εργασίες μαθητών κυρίως Γυμνασίου και Λυκείου.
  
 
Περιοδικά Όλες  
Physics Today
Περιοδικό που εκδίδει η AIP (American Institute of Physics) με ενημέρωση για τις εξελίξεις σε όλους τους τομείς της Φυσικής.
Περιοδικά    
Scientific American
Μηνιαίο αμερικανικό περιοδικό εκλαϊκευμένης επιστήμης. Το παλαιότερο μηνιαίο περιοδικό των ΗΠΑ, γνωστό γιά το προσεγμένο ύφος του και για τα εξαιρετικά γραφικά του. Εκδίδεται και σε άλλες γλώσσες πέραν της αγγλικής.  
περιοδικά Λύκειο; ΤΕΕ  
Nature
Σημαντικό διεπιστημονικό περιοδικό γιά τις φυσικές επιστήμες που εκδίδεται στις ΗΠΑ, του οποίου η έκδοση ξεκίνησε το 1869. Θεωρείται το περιοδικό με τις περισσότερες αναφορές στον επιστημονικό κόσμο. 
περιοδικά    
Science
Πολύ γνωστό διεπιστημονικό περιοδικό των ΗΠΑ που εκδίδεται από την American Association for the Advacement of Science (AAAS). Πρωτοεκδόθηκε το 1880.
περιοδικά    
Physics world
Το επίσημο περιοδικό του Institute of Physics ( IOP ) , που καλύπτει όλους τους τομείς της Φυσικής και απευθύνεται σε φυσικούς της βιομηχανίας, της έρευνας και της εκπαίδευσης.
περιοδικά Λύκειο; ΤΕΕ  
 
 Γενικοί Ιστότοποι για Φυσική : Στοιχειώδη σωματίδια ‎(3)
Η περιπέτεια των σωματιδίων
Ιστότοπος της ομάδας εκλαΪκευσης της Ελληνικής Εταιρίας Σπουδών Φυσικής Υψηλών Ενεργειών όπου παρουσιάζεται και περιγράφεται το Καθιερωμένο Πρότυπο των στοιχειωδών σωματιδίων καθώς και οι θεωρίες πέρα από αυτό.  
Στοιχειώδη σωματίδια Όλες  
Το πανηγύρι της Φυσικής των σωματιδίων
Εισαγωγή στην θεωρία των στοιχειωδών σωματιδίων από το ΕΜΠ που μεταξύ των άλλων περιέχει και διαδραστικά παιχνίδια. Χρειάζεται το λογισμικό Flash.
Στοιχειώδη σωματίδια Όλες Έλενα Συμεωνίδου, ΕΜΠ
Ελληνική ομάδα εκλαϊκευσης γιά τα στοιχειώδη σωματίδια
Site που περιλαμβάνει ποικιλία υλικού γύρω από τα στοιχειώδη σωματίδια όπως άρθρα, πίνακες,λογισμικό και φωτογραφίες.
στοιχειώδη σωματίδια Όλες