Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022

SCRATCHΠρόκειται για μία δημιουργία των μαθητών της Ε' τάξης του Μειονοτικού σχολείου Δοκού το σχολικό έτος 2020-2021. Με τη συγκεκριμένη δημιουργία οι μαθητές δίνουν μέσα από παιγνιώδη τρόπο οδηγίες για το πως μπορεί να προστατευτεί ο κάθε μαθητής από πιθανό σεισμό κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου. Με το συγκεκριμένο έργο οι μαθητές πήραν μέρος στον διαγωνισμό rAn  και το παιχνίδι αυτό επιλέχθηκε ως ένα από τα παιχνίδια που ενσωματώθηκαν στα παιχνίδια του έργου rAn (μεταφράστηκε τόσο στα αγγλικά όσο και στα ισπανικά ώστε να παρουσιαστεί σε σεμινάριο του προγράμματος εκεί). 

https://scratch.mit.edu/projects/490924953

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός:  Βασιιλή Ψαρίδου

 

 

Κατηγορία STE(A)M

robotics

Η δράση του ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης “Ρομποτική στο σχολείο” ολοκληρώθηκε με επιτυχία στα πλαίσια του προγράμματος ΜΝΑΕ (Μια Νέα Αρχή στα Επαλ).

Το συγκεκριμένο project περιλαμβάνει 4 υποδράσεις με τίτλους:

Μπορείτε να δείτε τα video της παρουσίασης των τριών πρώτων κάνοντας κλικ στους αντίστοιχους τίτλους ( συνδέσμους.)

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε  εδώ το επισυναπτόμενο  αρχείο.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Νικόλαος Γιαννακουδάκης

Κατηγορία STE(A)M

ΕΜΠ Το 2020, το 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας συμμετείχε στη Βραδιά του Ερευνητή του ΕΜΠ με θέμα: Ενδοδαπέδια φωταγώγηση οριολωρίδων ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου – νησίδας διαχωρισμού με φωτιστικά σώματα τύπου LED, τα οποία  να  ρευματοδοτούνται από φωτοβολταϊκό σύστημα τοποθετημένο στους φανοστάτες του ποδηλατόδρομου ή να είναι ενσωματωμένα στα φωτιστικά σώματα.

Οι 6 μαθητές της Β΄ τάξης του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού διαπίστωσαν πως είναι επιβεβλημένη η δημιουργία ενός ασφαλούς και αναβαθμισμένου περιβάλλοντος  για τους ποδηλάτες, διότι συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, στην ταυτότητα και στη φυσιογνωμία της πόλης. Η ύπαρξη ενός ευχάριστου περιβάλλοντος για το ποδήλατο στους δρόμους της γειτονιάς, αλλά και στους κεντρικούς δρόμους κάνει την πόλη φιλική προς τους κατοίκους της με ανθρώπινη ταυτότητα όχι μόνο σ΄ αυτούς, αλλά και στους επισκέπτες της!

Η χρήση των  ποδηλατοδρόμων είναι απόλυτα συμβατή με τις πολιτικές αστικών αναπλάσεων και αποτελεί το πιο σημαντικό όπλο της στρατηγικής για μια βιώσιμη πόλη , όπως είναι η Καρδίτσα.

Βίντεο παρουσίασης:

ΣΧΟΛΕΙΑ: Ενδοδαπέδια φωταγώγηση οριολωρίδων – πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου – νησίδας ... - YouTube

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Ελένη Θεοδωράκη, Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, 1ο ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας και  1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καρδίτσας

 

Κατηγορία STE(A)M

PEFKI

Οι μαθητές της ΣΤ' τάξης  του 4ου ΔΣ Πεύκη, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Δημιουργώ 
και καινοτομώ», παρουσιάζουν τα «Επαγγέλματα του Μέλλοντος». Οι εργασίες εκπονήθηκαν στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch 3.0,  με χρήση εντολών προγραμματισμού. Η σύνθεση έγινε στο Wakelet.
https://wke.lt/w/s/_LOR6T

Blog ΠΣΔ                      : 
https://blogs.sch.gr/elinamav/category/4o-peykis-pliroforiki/


Weebly site about programming : 

https://elinamavridou.weebly.com/2021-2022.html

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός : Ελίνα Μαυρίδου

Κατηγορία STE(A)M