Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019

trigopati19

Το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τρυγοπάτι» είναι εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος και είναι ένα εντυπωσιακό οδοιπορικό σχετικό με τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού και των παραγώγων του σταφυλιού.
Τα παιδιά επισκέπτονται τους αμπελώνες του Πάρκου για τα τρυγήσουν τα ώριμα σταφύλια και να γνωρίσουν για την καλλιέργεια του αμπελιού και τα παράγωγα του σταφυλιού. Στη συνέχεια τα παιδιά μεταφέρουν τα σταφύλια στα πέτρινα πατητήρια όπου ξεκινάει το πάτημα των σταφυλιών. Μετά τη συλλογή του σταφυλόζωμου και αφού μπει στο μεγάλο βαρέλι για να ξεκινήσει η ζύμωση, τα σπάνια αγροτικά εργαλεία του αμπελουργού και οινοπαραγωγού όπως η στροφιλιά και το εμφιαλωτήριο ζωντανεύουν στα χέρια των παιδιών. Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά ζυμώνουν σταφιδόψωμο που ψήνεται στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο του Πάρκου!
Η δραστηριότητα διαρκεί περίπου 1 ώρα και είκοσι λεπτά και διεξάγεται καθημερινά από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 2299042100, 2103647200
Ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.politistikoparko.com

fantastkoiDeinosayroi19

Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά του Νηπιαγωγείου έως Α’ Δημοτικού.
Από πού άραγε ξέρουμε τόσα πολλά για τους δεινόσαυρους αφού έζησαν πριν απ’ τους ανθρώπους; Ήταν αλήθεια τόσο τεράστιοι και δυνατοί;
Ξεκινώντας από μία προβολή, ένα ίχνος δεινοσαύρου και μέσα από θεατρικό και μουσικοκινητικό παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν για τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊστορικά ζώα που έζησαν πριν πολλά χρόνια και γνωρίζουν πόσο ξεχωριστά και ιδιαίτερα ήταν. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την επιστήμη της παλαιοντολογίας και παίρνουν μέρος σε μία προσομοίωση ανασκαφής εξερευνώντας τρόπους συλλογής πληροφοριών. Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά χρησιμοποιούν τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν το δικό τους «Πάρκο Δεινοσαύρων» από πηλό!
Η δραστηριότητα διαρκεί περίπου 1 ώρα και τριάντα λεπτά και διεξάγεται καθημερινά στον χώρο σας καθώς και στον Πολυχώρο Λυκαβηττού.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: 2299042100, 2103647200
Ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.politistikoparko.com

enaVima19

Ημερομηνία κατάθεσης: 31/8/2019

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΝΕΙΡΟ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΘΙΑΣΟΣ

MAGIC DREAM

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΝΑΙ

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

2109612049, 6973682737/6947239091/ 6944730500

ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

9:00πμ-10:30πμ και 11:00πμ-12:30μμ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

5€

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

www.magicdream.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

    Ένα βήμα για κάθε όνειρο.  Όνειρο όμως όχι ατομικό, ούτε προσωπικό!!!
Πως θα σας φαινόταν όταν όλα τα παιδιά , όλοι οι άνθρωποι είχαν μαζί έναν στόχο; Νομίζω θα ήταν υπέροχο!  Στόχο  αληθινό, πραγματικό. Την διάσωση του πλανήτη!! Ακούγεται μεγάλο;; Πολύ μεγάλο! Αλλά όχι και άπιαστο.. Μέσα από μία δυνατή φιλία και γενναίες πράξεις δημιουργείται κάτι πολύ σημαντικό! Τα παιδιά με έναν όμορφο και διασκεδαστικό τρόπο σώζουν τον πλανήτη.  Μέσα από αυτό το έργο μαθαίνουν πραγματικά την σημασία του περιβάλλοντος. Μαθαίνουν να σκέφτονται οικολογικά.


Φέτος η
Magic Dream αποφάσισε να μην ανεβάσει ένα έργο κλασσικό αλλά ένα πρωτότυπο έργο το οποίο έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου στα θέματα και στα προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον, εξηγώντας με χιουμοριστικό και απλό τρόπο στο κοινό τα οικολογικά προβλήματα καθώς και την καταστροφική τους εξέλιξη στο μέλλον.

Κατηγορία Θέατρο
Σελίδα 2 από 2