Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019

otanArxizeiToTragoudi19

Πρᾶξις de poetica, Όταν αρχίζει το τραγούδι

Με εφαλτήριο τη βραβευμένη ταινία μικρού μήκους « Όταν αρχίζει το τραγούδι», δημιουργήθηκε το ομότιτλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των τεχνών και της βιωματικής μάθησης για τη διαφορετικότητα, το ταλέντο, την αναπηρία, τη μουσική, τη μεταμόρφωση.

Η ταινία: Μία νεαρή τυφλή κοπέλα με αυτισμό και νοητική στέρηση προσπαθεί να βρει εσωτερική γαλήνη μέσα στο θεραπευτικό κόσμο της μουσικής. Με οδηγό το ταλέντο της μας καλεί να μοιραστούμε το δικό της τραγούδι πάνω στην σκηνή.  

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από την ομάδα καλλιτεχνών, παιδαγωγών και ψυχολόγων του κέντρου τέχνης Πρᾶξις de poetica. Περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας σε σκηνοθεσία Γιάννη Πόθου, η οποία ακολουθείται από μία σειρά βιωματικών ασκήσεων ευαισθητοποίσης των παιδιών, οι οποίες προσαρμόζονται σε όλες τις ηλικίες με τις κατάλληλες διαφοροποιήσεις.

Απευθύνεται σε ομάδες προσχολικής & σχολικής ηλικίας και πραγματοποιείται στο δικό μας ή δικό σας χώρο εκπαίδευσης.

Πληροφορίες: Πρᾶξις de poetica, Κέντρο τέχνης & σωματικής έκφρασης

Στρατονίκης 11, Υμηττός, τηλ :210-7626066, 6972875181, 6944376363

www.praxisdepoetica.gr / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

TheVRProject19

Από τον Αύγουστο του 2016 λειτουργεί ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα που είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στην εικονική πραγματικότητα (Virtual Reality ή VR), το The VR Project

Το The VR Project βρίσκεται στο Μοναστηράκι, δίπλα στον σταθμό του μετρό/ηλεκτρικού, σε ένα σύγχρονο χώρο υψηλών απαιτήσεων που προσφέρεται για εκπαιδευτικές σχολικές εκδρομές, για παιδιά γυμνασίου και λυκείου. Στο χώρο μπορούν να φιλοξενηθούν τάξεις μέχρι 30 παιδιών, με τους συνοδούς τους.  Ήδη μας έχουν επισκεφτεί πάνω από 100 σχολικές τάξεις, και τα σχόλια που έχουμε από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς είναι εξαιρετικά.

Στo The VR Project έχουν δημιουργηθεί 4 μοντέρνοι χώροι, πλήρως εξοπλισμένοι με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας εμβυθιστικής εικονικής πραγματικότητας που επιτρέπουν την κίνηση του χρήστη στο χώρο

Σε εμάς τα παιδιά θα μπορέσουν να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με αυτή τη νέα και συναρπαστική τεχνολογία, η οποία αναμένεται να κυριαρχήσει στους τομείς της εκπαίδευσης και τεχνολογίας τα επόμενα χρόνια και να βιώσουν σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας εκπαιδευτικό υλικό, μεταξύ άλλων:

  • να ζωγραφίσουν και να δημιουργήσουν έργα τέχνης σε περιβάλλον 3D με καμβά όλο το χώρο γύρω τους
  • να γίνουν εικονικοί αρχαιολόγοι με μία νέα εφαρμογή που είναι παραγωγή του The VR Project
  • να περιηγηθούν εικονικά στην Αρχαία Ολυμπία, σε μία εφαρμογή που είναι επίσης παραγωγή του The VR Project
  • να περιηγηθούν εικονικά στο ηλιακό σύστημα και να επισκεφτούν τους πλανήτες του, καθώς και να περπατήσουν στο φεγγάρι μαζί με τον Neil Armstrong και τους πρώτους ανθρώπους που πάτησαν στη Σελήνη (ανάπτυξη σε συνεργασία με τη NASA)
  • να νιώσουν την ευχαρίστηση του να ανεβαίνουν στην κορυφή του Έβερεστ και να βάζουν την σημαία τους στο ψηλότερο σημείο της Γης
  • να εξερευνήσουν τον κόσμο του Βαν Γκογκ από πρώτο χέρι, καθώς και τους πίνακες του Σαλβαδόρ Νταλί
  • να περιηγηθούν στο διάστημα και τον ηλιακό σύστημα
  • Να παίξουν πολλά διαδραστικά παιχνίδια

Το εκπαιδευτικό υλικό ανανεώνεται συνεχώς με ότι νέο κυκλοφορεί παγκοσμίως. Η επίσκεψη περιλαμβάνει: (α) διάλεξη / εισαγωγή στην τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας και τις δυνατότητες που ανοίγει σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, (β) την δυνατότητα να βιώσουνε τα παιδιά μέχρι και τέσσερεις «εμπειρίες» εικονικής πραγματικότητας.

Τόπος:              Αθηνάς 18, 3ος όροφος, Μοναστηράκι

Διάρκεια:           2 ώρες, Δευτέρα-Παρασκευή, σε ώρες επιλογής σας μεταξύ 9 πμ και 1 μμ

Άτομα: Μέχρι 30 παιδιά Γυμνασίου ή Λυκείου

Τιμή:                140 ευρώ για τάξεις από 18 μέχρι 30 παιδιά, για μικρότερα τμήματα τιμή κατόπιν συνεννοήσεως

Τηλέφωνα:        210 382 1832 & 694 502 7550

Ιστοσελίδα:       www.thevrproject.gr  

E-mail:              Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

theoxarakis19

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής B. & M. Θεοχαράκη συνεχίζει δυναμικά και το 2019-20 με νέα προγράμματα που στόχο έχουν να μυήσουν τους μαθητές στον πολιτισμό και να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους.

Μέσα από δημιουργικές και συλλογικές διαδικασίες, τα σχολικά προγράμματα έχουν ως σκοπό την καλλιέργεια της αισθητικής αντίληψης, της έκφρασης, της κατανόησης και της δημιουργικότητας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ι.Θ. σχεδιάζονται από διεπιστημονική ομάδα (παιδαγωγοί, μουσειοπαιδαγωγοί, θεατρολόγοι, συγγραφείς, εικαστικοί, μουσικοί) ώστε να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ενός άρτιου παιδαγωγικά και τεχνικά προγράμματος και υλοποιούνται από έμπειρους μουσειοπαιδαγωγούς, παιδαγωγούς και ερμηνευτές εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να συμμετέχουν σε ξεναγήσεις και προγράμματα βασισμένα στις περιοδικές εκθέσεις, σε εκπαιδευτικά προγράμματα τέχνης, λόγου και μουσικής και σε θεατρικές παραστάσεις.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορείτε να βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο (pdf).

Πληροφορίες- κρατήσεις:

Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Τ: 210 3611206, εσωτ: 1042, 1044

www.thf.gr

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής B. & M. Θεοχαράκη

​Βας. Σοφίας 9 & Μέρλιν

106 71, Αθήνα