Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019

pasykaga logo

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.) με τη συνεργασία του 26ου Γυμνασίου Αθήνας, διοργανώνει στις 2 Νοεμβρίου 2019 Ημερίδες επιμόρφωσης σε Αθήνα  και Πάτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία:    ΑΘΗΝΑ      ΠΑΤΡΑ

dipladipla19

Ημερομηνία κατάθεσης: 3/10/2019

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΜΑΙΚ ΚΕΝΝΥ

ΘΙΑΣΟΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΣΟΦΙΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

REX-ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 48

210-7001468

ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10ΠΜ, ΣΑΒΒΑΤΟ 1730 ΚΥΡΙΑΚΗ 1230 ΚΑΙ 1600

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΟΧΙ

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

7Ε ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

www.n-t.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Μπορεί μια ιστορία ν’ αλλάξει τη μοίρα σου; Χίλιες και μία ιστορίες που κρατούν ένα ολόκληρο παλάτι ξύπνιο, που μαλακώνουν την καρδιά, που σώζουν τελικά τον κόσμο.    

Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, η συλλογή παραμυθιών και ιστοριών Χίλιες και μια νύχτες, αποτελεί την έμπνευση για την παράσταση που ζωντανεύει φέτος στο Μικρό Εθνικό, σε διασκευή του αγαπημένου θεατρικού συγγραφέα των παιδιών, Μάικ Κέννυ και σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν και Μυρτώς Μακρίδη. Ένα έργο που μιλά για τα παραμύθια και τις ιστορίες μας, αυτήν την κωδικοποιημένη γνώση που περνά από τη μια γενιά στην άλλη, από μητέρα σε παιδί, δίπλα στο μαξιλάρι, με λίγο ή καθόλου φως. Ένα έργο αφιερωμένο στην ανάγκη μας να λέμε και να ακούμε ιστορίες, στη δύναμη των ιστοριών να μας φέρνουν κοντά και να μας ενώνουν. Γιατί τι άλλο είναι ο κόσμος μας αν όχι μια ιστορία που λέμε μεταξύ μας;

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας του «αγοριού με τη βαλίτσα» και πολλών ακόμη αγαπημένων θεατρικών έργων για παιδιά, αφηγείται στο Χίλιες και μια ιστορίες (πρωτότυπος τίτλος Σεχραζάτ) μερικές από τις ομορφότερες ιστορίες του κόσμου: «Στα πολύ πολύ πολύ παλιά χρόνια, σ’ ένα μέρος πολύ πολύ μακρινό, σε μια χώρα που δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ, ζούσε ένας μεγάλος Σουλτάνος…». Πληγωμένος και απογοητευμένος, παντρεύεται κάθε νύχτα μία γυναίκα και κάθε αυγή τη θανατώνει. Όλα όμως αλλάζουν όταν παντρεύεται τη Σεχραζάντ, την κόρη του πιστού του βεζίρη που είναι ίσως και η ικανότερη αφηγήτρια παραμυθιών στην παγκόσμια ιστορία. Κι έτσι οι νύχτες στο παλάτι διαδέχονται η μία την άλλη, πάντα με την ίδια απαίτηση «Πες μου μια ιστορία».

Η μυθική ανατολή ζωντανεύει επί σκηνής: ένα τεράστιο παλάτι που είναι αναγκασμένο να ζει μόνο τη νύχτα, ένας πληγωμένος σουλτάνος, ένας κωμικοτραγικός βεζίρης, δύο κορίτσια που κινδυνεύουν, και οι νυσταγμένοι αυλικοί που δίνουν ζωή στις αφηγήσεις της Σεχραζάτ, ο τραγουδιστής του σουλτάνου κι ένα μουσικοχορευτικό τρίο. Ιστορίες για τον πόλεμο και για τον έρωτα, για κακούς μάγους και γελοίους ατζαμήδες, για το γέλιο και το φόβο, για τέρατα και ήρωες, για μαγικά χαλιά και φτερωτά άλογα, για γίγαντες και γελωτοποιούς… Με ένα ψηφιδωτό φτιαγμένο από τα υλικά της κωμωδίας και των καρτούν, μουσική και πολύχρωμα σκηνικά και κοστούμια, γεννιέται ένα ξεχωριστό παραμύθι που με τη σειρά του γεννά πολλά, μικρότερα παραμύθια.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Νίκος Χατζόπουλος, Σκηνοθεσία: Βάσια Ατταριάν, Μυρτώ  Μακρίδη

Μουσική σύνθεση/στίχοι: Δημήτρης Τάσαινας,Σκηνικά-κοστούμια: Αλεξία Χρυσοχοΐδου

Σχεδιασμός φωτισμών: Τάσος Παλαιορούτας, Επιμέλεια κίνησης-χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου

Σύμβουλος δραματουργίας: Μαρία Φιλίνη,Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Βοηθός σκηνοθετών: Ζωή Φράττη  ,Βοηθός σκηνογράφου: Αγγελική Βασιλοπούλου

Βοηθός ενδυματολόγου: Στέλλα Παναγοπούλου,Concept visual artist: Ελευθερία Καψάλη 

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):Χριστίνα Γαρμπή, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Ιωάννης Δενδρινός, Θέμης Θεοχάρογλου, Ρωμανός Καλοκύρης, Λήδα Καπνά, Γιάννης Καράμπαμπας, Εμμανουήλ Κοντός, Κατερίνα Λάττα, Προμηθέας Νεραττίνι-Δοκιμάκης, Χρήστος Πίτσας, Ιωάννα Ραμπαούνη.  Μουσικοί: Αλέξης Κωτσόπουλος, Ορέστης Πετράκης, Δημήτρης Τάσαινας 

Κατηγορία Θέατρο

dipladipla19

Ημερομηνία κατάθεσης: 3/10/2019

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ, ΕΜΗ ΣΙΝΗ

ΘΙΑΣΟΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΣΟΦΙΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

REX-ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 48

210-7001468

ΤΡΙΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10ΠΜ, ΣΑΒΒΑΤΟ 1700 ΚΥΡΙΑΚΗ 1200

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΟΧΙ

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

2-6 ΕΤΩΝ (ΣΤΑΘΜΟΙ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ)

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

7Ε ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

www.n-t.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Μια ιστορία για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί! Ένα σπίτι και μια σχέση που χτίζονται, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά, μπροστά στα μάτια των παιδιών και με τη δική τους βοήθεια. Μια παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 6 ετών αλλά μας αφορά όλους.

Οι πολυγραφότατοι και πολυβραβευμένοι συγγραφείς παιδικού θεάτρου Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, (συγγραφείς των επιτυχημένων παραστάσεων «Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των Ήχων», «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή», «Απαγορεύεται η Μουσική», «Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες» κ.α), συνεργάζονται για πρώτη φορά με την παιδική μας σκηνή, σε μία παράσταση με λίγα λόγια που έχει να πει πολλά. Από τί υλικά χτίζονται τα σπίτια, τα κτίρια, οι σχέσεις, η υπομονή, η εμπιστοσύνη; Πώς αντιμετωπίζει κανείς τα εμπόδια και τις αναποδιές; Πώς διαχειριζόμαστε το λάθος μας; Μπορούμε μόνοι μας ή είναι καλύτερα να ζητήσουμε βοήθεια; Να μοιραστούμε την ιδέα μας ή να την κρατήσουμε για τον εαυτό μας;

Η φιλία, η αξία της συνεργασίας και της προσπάθειας, η επιμονή, η χαρά της επιτυχίας αλλά και η αντιμετώπιση της αποτυχίας, έννοιες που απασχολούν όλα τα παιδιά της σχολικής και προσχολικής ηλικίας, αποτελούν βασικά θέματα της παράστασης αυτής, που καταπιάνεται με τη δημιουργία, τον πειραματισμό, τον αυτοσχεδιασμό. Οι ήρωες μοχθούν, δοκιμάζουν, κουράζονται, χτίζουν, γκρεμίζουν και συνειδητοποιούν τελικά ότι τέσσερα χέρια είναι καλύτερα από δύο.

Ο Φοίβος Συμεωνίδης σκηνοθετεί με εφόδια τους κώδικες του βωβού κινηματογράφου και της slapstick κωμωδίας και δημιουργεί χώρο για διάδραση. Οι μικροί θεατές παρακολουθούν μια όμορφη, αστεία και ταυτόχρονα συγκινητική ιστορία που εκτυλίσσεται σε ένα ανατρεπτικό σκηνικό που μοιάζει πολύ με οικοδομή. Καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτό το «κατασκευαστικό» πανδαιμόνιο, προτείνοντας, στηρίζοντας, χτίζοντας, γκρεμίζοντας, απαντώντας σε ερωτήσεις και συμβουλεύοντας τους ήρωες στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας. Έτσι το έργο λειτουργεί ταυτόχρονα σε δύο παράλληλα επίπεδα, το πραγματολογικό και το συμβολικό, αντιμετωπίζοντας με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση τα μεγάλα ζητήματα της φιλίας, της εμπιστοσύνης, της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της προσπάθειας.

Μια συγκινητική και ταυτόχρονα ξεκαρδιστική παράσταση για θεατές από 3 ετών που θυμίζει σε όλους μας πως κάθε μας πράξη είναι κι ένα λιθαράκι σ’ ένα οικοδόμημα, που άλλοτε είναι ένα σπίτι, άλλοτε μια φιλία, άλλοτε μια δημιουργία, κι άλλοτε η ίδια η ζωή.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Ταυτότητα παράστασης

Ιδέα - Δραματουργία: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη, Σκηνοθεσία: Φοίβος Συμεωνίδης

Σκηνικά - Ειδικές κατασκευές: Μικαέλα Λιακατά, Ελένη Παπαναστασίου, Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη,Μουσική: Άγγελος Αγγέλου, Χορογραφίες: Κατερίνα Γεβετζή Φωτισμοί: Βασίλης Παπακωνσταντίνου Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Αφροδίτη Κλεοβούλου, Δαυίδ Μαλτέζε, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Δανάη Τίκου

 
Κατηγορία Θέατρο

xotikina19

Ημερομηνία κατάθεσης: 1/10/2019

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

Η ΝΕΡΑΪΔΑ ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΚΑΙ Η ΑΤΑΚΤΗ ΞΩΤΙΚΙΝΑ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΟΣΧΑΚΗ

ΘΙΑΣΟΣ

ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΟΣΧΑΚΗ

ΘΕΑΤΡΟ

ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΙΜΟ ΧΩΡΟ- ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

6948041926

ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΝΑΙ

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ- ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ- ΔΗΜΟΤΙΚΑ)

6948041926

ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 6 ΕΥΡΩ. ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗΣ.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Η Νεράιδα των γλυκών κάθε Χριστούγεννα επισκέπτεται πολλές και διαφορετικές γειτονιές και φτιάχνει με πολλή αγάπη μαγικά γλυκά και μπισκότα, που φέρνουν χαρά σε όποιον τα δοκιμάζει...

Αυτή τη φορά όμως η Νεράιδα μπλέκει τα ξόρκια και τα μαγικά της λόγια με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μαγικό μπισκότο να μεταμορφωθεί σε Ξωτικίνα! Η Νεράιδα καταλαβαίνει το λάθος της και αποφασίζει να κρατήσει την Ξωτικίνα για βοηθό της.

Όμως η Ξωτικίνα είναι πολύ άτακτη και όλο βάζει τη Νεράιδα σε μπελάδες. Κάνει σκανταλιές και ρίχνει αλάτι στα μπισκότα της Νεράιδας! Τα κάνει αλμυρά και όποιος τα δοκιμάζει αρχίζει να γελά!

Παρόλο το θυμό της όμως, η Νεράιδα συμφιλιώνεται με την ιδέα των αλμυρών μπισκότων του γέλιου της Ξωτικίνας, διότι καταλαβαίνει ότι γέλιο και χαρά πάνε μαζί!

Τα παιδιά βοηθούν επί σκηνής τις ηθοποιούς στη δημιουργία και το πλάσιμο αληθινών μπισκότων με αυθεντικά υλικά, τα οποία και μοιράζονται στο τέλος της παράστασης. Την παράσταση πλαισιώνει ζωντανή μουσική με κιθάρα σε γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Η παράσταση διαρκεί περίπου 1 ώρα χωρίς διάλειμμα.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

ΝΕΡΑΪΔΑ ΤΩΝ ΓΛΥΚΩΝ ΣΟΥΚΑΡΙΝΑ: ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΟΣΧΑΚΗ

ΞΩΤΙΚΙΝΑ ΒΕΡΒΕΛΟΥΝΤΑ: ΜΑΡΙΑ ΤΟΚΜΑΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ- ΚΙΘΑΡΑ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΛΕΦΑΣ

Κατηγορία Θέατρο
8-10-19, 11:19

Red n' Black

redblack19

Ημερομηνία κατάθεσης: 29 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

RED ’N BLACK

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΓΟΥΝΑΡΙΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ- ΜΟΝΟΚΑΝΔΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΘΙΑΣΟΣ

ΟΥΠΣ! ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΓΟΥΝΑΡΙΔΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΘΕΑΤΡΟ

ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΙΜΟ ΧΩΡΟ -ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

6932337032-6932337034-

2111825913

Κατόπιν Συνεννόησης

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΝΑΙ

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Στο χώρο του σχολείου (Παιδικοί σταθμοί-Νηπιαγωγεία – Δημοτικά Σχολεία)

6932337032-6932337034-

2111825913

Κατόπιν Συνεννόησης

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δευτεροβάθμια

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Ενδεικτική τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.

Το τελικό κόστος της παράστασης  θα καθορίζεται κατόπιν συνεννόησης.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

www.oupspuppetry.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

RED N BLACK
μια σύγχρονη παράσταση θεάτρου σκιών για εφήβους

Μπορεί άραγε μια παράσταση θεάτρου σκιών να αφορά εφήβους?

Το red 'n black είναι μια σύγχρονη παράσταση θεάτρου σκιών για κάθε κοινό.

Είναι μια παράσταση δομημένη με τέτοιο  τρόπο ώστε κάθε ηλικιακή ομάδα να αναγνωρίζει στοιχεία και κώδικες που την αφορούν.

Όσο αφορά του εφήβους η παράσταση έχει τρία βασικά στοιχεία που κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους, την ιδιότυπη τεχνική , την πρωτότυπη μουσική και την πλοκή της ιστορίας.

Η τεχνική της παράστασης είναι ένα live animation παιγμένο με αναλογικά μέσα. Μετά το τέλος της παράστασης γίνεται παρουσίαση της τεχνικής και τα παιδιά καθώς είναι εξοικειωμένα με τα νέα μέσα ανακαλύπτουν έναν νέο τρόπο δημιουργίας και επικοινωνίας των ιδεών τους.

Η σύνθεση της μουσικής της παράστασης πρωτότυπη και σύγχρονα δοσμένη μπορεί και κινεί το ενδιαφέρον των εφήβων μιας και αποτελεί ένα πάντρεμα ηλεκτρικών και παραδοσιακών στοιχείων. Σε ένα έργο που απουσιάζει ο λόγος το ρόλο του γλωσσικού κώδικα και των συναισθηματικών συνειρμών αναλαμβάνει η μουσική.

Τέλος η δική μας εκδοχή του κλασικού παραμυθιού της Κοκκινοσκουφίτσας όπου οι ρόλοι ανατρέπονται και οι ήρωες ακολουθούν το δικό τους ταξίδι, μοιάζει σαν  να αντανακλά το ταξίδι των έφηβων προς την ενηλικίωση χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα.

Μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί παρουσίαση της τεχνικής και πειραματισμός, ανοιχτός διάλογος με την ομάδα για το θέμα των ρόλων στην κοινωνία και πως εμείς τον αντιλαμβανόμαστε και αν το επιθυμεί η ομάδα πραγματοποιείται εργαστήρι κατασκευής φιγούρας.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

σενάριο-εμψύχωση-φιγούρες -κατασκευές :  ΟΥΠΣ! το κουκλοθέατρο ,

Mονοκάνδυλος Αλέξανδρος- Γουναριδη Αγγελική

μουσική Ευριπίδης Ζαφείρας

Κατηγορία Θέατρο Σκιών
Σελίδα 1 από 2