Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018

Odos Avyssou 5

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

 

Ημερομηνία κατάθεσης: 25/10/2018

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

ΟΔΟΣ ΑΒΥΣΣΟΥ, ΑΡΙΘΜΟΣ 0

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΛΟΥΝΤΕΜΗ ΣΕ ΔΙΑΚΣΥΕΥΗ ΣΟΦΙΑΣ ΑΔΑΜΙΔΟΥ

ΘΙΑΣΟΣ

ΦΩΣart

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

Σοφία Αδαμίδου


ΘΕΑΤΡΟ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Olvio Theater

Φαλαισίoυ 7 και Ιερά Οδός |Γκάζι |

2103414118

6973737657

Παρασκευή 21:00

Σάββατο: 19:00

Κυριακή 18:00


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΟΧΙ ΤΩΡΑ

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ


ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

10 ΕΥΡΩ


ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

http://www.olviotheater.gr/html/GR/now/ODOS-AVYSSOU/ODOS-AVYSSOU-2.html

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Ο πιο πολυδιαβασμένος έλληνας λογοτέχνης των εφηβικών μας χρόνων, ο συγγραφέας που μας έμαθε να ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο πάντα διαχρονικός , κλασικός και αξεπέραστος ''επιστρέφει'' στην θεατρική σκηνή του OLVIO για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Στο έργο αυτό ο Λουντέμης γράφει για τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, τις οποίες και ο ίδιος έχει ζήσει ως πολιτικός κρατούμενος στη Μακρόνησο. Γράφει, για να καταγγείλει, για να αναδείξει από τη μια μεριά το αίσχος της Μακρονήσου, την ωμότητα και βιαιότητα των βασανιστηρίων - «όταν ο θάνατος γίνεται εύκολος, η ζωή γίνεται δύσκολη» - και από την άλλη να αναδείξει τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των ανθρώπων. Το έργο του Λουντέμη αποτελεί αναμφισβήτητα ραψωδία αναστάσιμη των ανθρώπων που αγωνίζονται για ν' αλλάξει ο κόσμος. Η «πένα» του έχει αμεσότητα, λυρισμό, δύναμη και ρεαλισμό. Όπως ο ίδιος υποστήριζε, δεν τον ενδιέφερε η Τέχνη για την τέχνη, αλλά η καταγραφή της πραγματικότητας και η κατάδειξη της κοινωνικής ανισότητας... «Βάλε μια δύση κι ένα βαρκάκι να λιώνει μέσα. Ομορφιά! Μα, αν δεν υπάρχει μάτι να το δει, είναι ομορφιά;»

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Θεατρική διασκευή: Σοφία Αδαμίδου. Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη. Μουσική – κιθάρα: Νότης Μαυρουδής. Σκηνικά: Ντέιβιντ Νεγρίν. Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου. Sound Design: Μανώλης Μανουσάκης. Κίνηση: Στέφανι Τσάκωνα. Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Καραμάνη. Σκηνοθεσία Video: Γιώργος Κορδέλλας. Ηθοποιοί: Χάρης Μαυρουδής, Δημήτρης Μαύρος, Χριστόδουλος Στυλιανού, Νότης Παρασκευόπουλος, Στέλιος Γεράνης.

 

Κατηγορία Θέατρο

43289669 170002647239228 8854626923871993856 n

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ημερομηνία κατάθεσης: 25/10/2018

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

                    «Σαν παραμύθι…»

Θεατροποίηση Κειμένων Διδακτέας Ύλης

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

                             Θίασος ΕνΧορώ

– Διασκευή Παραλογών, Παραμυθιών, Επών, Μυθολογίας-

ΘΙΑΣΟΣ

«ΕνΧορώ» - Θίασος Θεατρικής Έρευνας

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

Οικονομίδης Θεόδωρος


ΘΕΑΤΡΟ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

                    

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

Ναι

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ


ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Β

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

6 ευρώ


ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Σαν παραμύθι – Θεατρική διαδραστική παράσταση

 Ο θίασος θεατρικής έρευνας «ΕνΧορώ» και ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Οικονομίδης, προτείνουν την καινοτόμα διαδραστική θεατρική παράσταση «Σαν παραμύθι» της οποίας το βασικό στοιχείο είναι η θεατροποίηση κειμένων της διδακτέας ύλης μέσω των τεχνικών, της βιωματικής δράσης, της εικονοποίησης ιστοριών και της διαδραστικής αφήγησης.

Βασικά εργαλεία της παράστασης είναι οι διαφόρων ειδών μάσκες, οι υπερμεγέθης κούκλες και η ζωντανή μουσική από κιθάρα, μαντολίνο, πανδουρίδα και κρουστά.

Ο Θ. Οικονομίδης μαζί με τους έμπειρους συνεργάτες του, επισκέπτονται τον χώρο του σχολείου, όπου λαμβάνει χώρα η πρωτότυπη θεατρική παράσταση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολουθούν - και σε κάποια σημεία συμμετέχουν- σε θεατρικές διασκευές:

Παραλογών, Ποιημάτων, Διηγημάτων, Ομηρικών επών, Παραμυθιών και Μύθων

από την διδακτέα ύλη σε λογοτεχνικά και ποιητικά κείμενα.

Προτείνουμε έναν αριθμό ιστοριών που έχουμε θεατροποιήσει και οι εκπαιδευτικοί , σε σχέση με το τί θέλουν να περάσουν στους μαθητές τους, διαλέγουν:

Το πιο γλυκό ψωμί (παραδοσιακό παραμύθι)

Η μηλιά (παραδοσιακό παραμύθι)

Ο Οδυσσέας στον Κύκλωπα (Οδύσσεια)

Σειρήνες- Σκύλα – Χάρυβδη (Οδύσσεια)

Του γιοφυριού της Άρτας (παραλογή)

Του νεκρού αδερφού (παραλογή)

Η αρπαγή της Περσεφόνης (μυθολογία)

Ο θεός Διόνυσος (μυθολογία)

Μια μοναδική θεατρική συνθήκη, που ψυχαγωγεί ποιοτικά αλλά και παράλληλα διδάσκει κι εκπαιδεύει.

Μια παράσταση που βοηθάει τους εκπαιδευτικούς στο δύσκολο έργο τους να φέρουν τους μαθητές και τις μαθήτριές τους σε επαφή με την παράδοση και τις ρίζες μας , μέσω των κλασσικών κειμένων της ελληνικής λογοτεχνίας, μέσα από σύγχρονες θεατρικές και μουσικές μεθόδους.

Μια φρέσκια παράσταση φτιαγμένη από νέους ανθρώπους, με μεράκι και σεβασμό στο σχολικό περιβάλλον.


ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Συντελεστές

Σκηνοθεσία- μουσική: Θοδωρής Οικονομίδης

Ερμηνευτές:

 Αγγελική Αναγνωστοπούλου, Δανάη Φίλιππα,

Νίκος Σιναρέλης, Μάρα Μοτάκη

Αφήγηση- κιθάρα-μαντολίνο-πανδουρίδα: Θ. Οικονομίδης

κιθάρα –μαντολίνο: Βασίλης Γαστεράτος

Κατηγορία Θέατρο

Γλυκογιορτινά παιχνίδια της γιαγιάς flyer

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

Ημερομηνία κατάθεσης: 25/10/2018

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

«Γλυκογιορτινά παιχνίδια»

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ανδρομάχη Μοντζολή

ΘΙΑΣΟΣ

Θέατρο της Ημέρας

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

Ανδρομάχη Μοντζολή


ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο της Ημέρας

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Ν. Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, Τ.Κ.: 11524, Αθήνα (Μετρό Πανόρμου)

2106929090, 2106995777

Δευτέρα-Παρασκευή πρωί κατόπιν συνεννοήσεως

                   

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

όχι

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ


ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Νηπιαγωγεία-Δημοτικά

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

5 €


ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

www.theatro-imeras.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Μια παράσταση-θεατρικό παιχνίδι για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Για την περίοδο των εορτών το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ παρουσιάζει για τα παιδιά τα

« Γλυκογιορτινά παιχνίδια» της Ανδρομάχης Μοντζολή.

Πρόκειται για μια τρυφερή και νοσταλγική παράσταση με θεατρικό παιχνίδι και την ενεργή συμμετοχή των παιδιών, που όμως συγκινεί ιδιαίτερα και τους μεγάλους.

Η γιαγιά μπροστά στο αναμμένο τζάκι ονειρεύεται, θυμάται και νοσταλγεί στιγμές  από τα παιδικά της Χριστούγεννα και το παρελθόν. Αγαπημένα θέματα όπως: το στόλισμα του δέντρου, οι παλιές φωτογραφίες, τα ξεχασμένα παιχνίδια, ο παλιός κι ο νέος χρόνος, τα κάλαντα, η νεράιδα του χρόνου και τα γλυκά, ξαναζωντανεύουν με οδηγό τη φαντασία και το θεατρικό παιχνίδι και γίνονται παρόν. Μέσα από το σκηνικό και θεατρικό παιχνίδι, που σαν μέθοδο εργασίας και άποψη, υπηρετεί με συνέπεια και επί μακρόν το Θέατρο της Ημέρας, τα παιδιά- με τη συμμετοχή των Εμψυχωτών – θεατροπαιδαγωγών, βιώνουν και κατανοούν τις καταστάσεις και τα μηνύματα του έργου και της παράστασης. Τα παιδιά, συμμετέχουν ενεργά με μουσικά όργανα, ενδυματολογικά στοιχεία και αντικείμενα  που αξιοποιούνται με το θεατρικό παιχνίδι, ενώ τα διαδραστικά παιχνίδια προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.


ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Παιδαγωγική επιμέλεια - Σκηνοθεσία Δρ. Ανδρομάχη Μοντζολή

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί και θεατροπαιδαγωγοί:

Μαρσώ Φίλη, Νεφέλη Τσιπουρίδη, Αμαλία Σολδάτου

Κατηγορία Θέατρο

 

45195576 531573417254375 7859478839565484032 nΗ Ελληνική Μαθηματική Εταιρία και η Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με το Τμήμα Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Bayreuth, συμμετέχοντας στον εορτασμό του 2018 ως έτους Μαθηματικών από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και τιμώντας παράλληλα την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, έχουν την χαρά να φιλοξενούν την έκθεση “Everything is number”   του Eugen Jost   η οποία αποτελείται από 35 μοναδικούς πίνακες ζωγραφικής που παρουσιάζουν μαθηματικά φαινόμενα και προβλήματα αλλά ταυτόχρονα αφηγούνται την ιστορία της εξέλιξης της μαθηματικής επιστήμης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο Eugen Jost, με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης στη Αθήνα έχει σχεδιάσει 10 πίνακες που αναφέρονται στην άνθιση της μαθηματικής σκέψης στην Αρχαία Ελλάδα και φιλοδοξεί να παρουσιάσει το σύνολο του έργου του στους Έλληνες μαθητές.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 31 Οκτωβρίου 2018 στις 8.00 μμ στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη, ενώ η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό μέχρι και την 30η   Νοεμβρίου στην Ελληνογερμανική Αγωγή και από την 7η   Δεκεμβρίου μέχρι και την 9η Δεκεμβρίου στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε, παράλληλα με το μαθητικό και το ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας.  

H έκθεση θα είναι καθημερινά (Δευτέρα με Παρασκευή, 9.00 με 14.00) ανοικτή σε επισκέψεις σχολικών τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, με ξενάγηση από εκπαιδευτικούς που θα έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για να ξεναγήσουν τους μικρούς μαθητές και να τους παρουσιάσουν τον εκπληκτικό κόσμο των Μαθηματικών και της Τέχνης των χρωμάτων. Η διάρκεια επίσκεψης είναι 1 ώρα και 30 λεπτά. Για κρατήσεις τα σχολεία μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 210.8176790 (Γιάννης Αλεξόπουλος) ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση, μπορείτε να επικοινωνήστε με τον κ. Γιάννη Αλεξόπουλο (Ελληνογερμανική Αγωγή, 2108176790) ή να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της έκθεσης στον σύνδεσμο: http://creations2018.ea.gr/exhibition/#project

 Η έκθεση “Everything is Νumber” υποστηρίζεται από το ευρωπαϊκό έργο   CREATIONS (http://creations‐project.eu/) στόχος του οποίου είναι ο διδακτικός μετασχηματισμός, με την βοήθεια της τέχνης, σύνθετων επιστημονικών εννοιών και φαινομένων που συναντά κανείς σε μεγάλης κλίμακας ερευνητικά κέντρα, στο επίπεδο της σχολικής τάξης.

Κατηγορία Νέα/Ανακοινώσεις

Έγκριση διοργάνωσης χορωδιακού φεστιβάλ

5η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών και Μουσικών Σχημάτων που οργανώνεται με τη σύμπραξη του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, των Ομίλων Απογευματινών Δραστηριοτήτων και του Συλλόγου Αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης

Σελίδα 1 από 2