Το λογισμικό έχει ως στόχο την προσέγγιση της Βυζαντινής Ιστορίας μέσα από την κριτική εξέταση των ιστορικών πηγών. Το πρόγραμμα παρέχει πληροφόρηση για διδακτικές ενότητες του αναλυτικού προγράμματος της Β΄ Γυμνασίου, που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Παρουσιάζονται θέματα όπως: β) Στο δημόσιο βίο: Θρησκεία - Θρησκευτικός βίος, Γράμματα - Επιστήμες, Κοινωνική οργάνωση, Μουσική - Θέατρο. Η παρουσίαση των θεμάτων γίνεται με πολυμεσικό τρόπο.
Στο λογισμικό παρουσιάζονται θέματα όπως: α) Στον ιδιωτικό βίο: Το παιδί και ο κόσμος του, Εφηβική ηλικία, Εκπαίδευση, Ένδυση, Διατροφή, Οικογενειακή ζωή, Τρίτη ηλικία - Θάνατος, Κατοικία - Έπιπλα - Σκεύη.
Το υλικό του λογισμικού αφορά στο μάθημα της Φιλοσοφίας και είναι οργανωμένο με τη μορφή ερωτήσεων, για τις οποίες ο χρήστης πρέπει να αναζητήσει την απάντηση μόνος του. Σε καθεμιά από τις επτά βασικές περιοχές, ο χρήστης έχει να απαντήσει σε διαφορετικού τύπου ερωτήσεις: αντιστοίχισης, πολλαπλών επιλογών, ελεύθερης ανάπτυξης ή πολυεπίπεδες.
Ο Εκπαιδευτικός Θησαυρός Ελληνικών Κειμένων αποτελείται από: ένα Γενικό Σώμα Κειμένων, το Σώμα Κειμένων σχολικών βιβλίων, το Σώμα Κειμένων των διδασκόντων που διαμορφώνεται από τους διδάσκοντες με κείμενα που επιλέγουν και προσθέτουν οι ίδιοι.
Διερευνητικό εκπαιδευτικό λογισμικό που μελετά ιστορικά φαινόμενα και γεγονότα της Νεότερης Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Ιστορίας. Μέσα από κατάλληλα διαμορφωμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες ο μαθητής ταξιδεύει στο χώρο και στο χρόνο ανακαλύπτοντας πληροφορίες Σε ιστορικά γεγονότα και συνθέτει μια κριτική άποψη Σε αυτά συγκρίνοντας τις διαθέσιμες πηγές.
Εκπαιδευτικό Λογισμικό για το μάθημα των Θρησκευτικών Γυμνασίου.
Το λογισμικό αυτό με τη συμβολή της πληροφορικής επιδιώκει να μεταβάλει τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος, να το καταστήσει πιο ελκυστικό στο μαθητή και πιο πλούσιο σε οπτικοακουστικό υλικό. Επιπλέον, με το διερευνητικό του χαρακτήρα στοχεύει στη δυναμική αυτενέργεια του μαθητή μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ, παράλληλα, προάγει τη διεπιστημονική προσέγγιση του μαθήματος των Θρησκευτικών προσφέροντας στο μαθητή μια πιο σφαιρική γνώση. Τέλος, προετοιμάζει τους μαθητές για τη γενικότερη χρήση εφαρμογών πληροφορικής.
Το εκπαιδευτικό λογισμικό σχεδιάστηκε από το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου σε συνεργασία με το σχολείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής και τις εκδόσεις Παπασωτηρίου Α.Ε..
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που βοηθά το μαθητή να μάθει να γράφει αφηγηματικές και περιγραφικές εκθέσεις. Τον βοηθά να οργανώνει τις ιδέες του και να τις εκφράζει συγκροτημένα μέσα από κείμενα που έχουν ροή κι ενδιαφέρον. Επίσης, ο μαθητής καθοδηγείται να προσέχει λεπτομέρειες που κάνουν το γραπτό του λόγο σαφή και όμορφο.
Πρόκειται για εκπαιδευτικό λογισμικό που μπορεί να αξιοποιηθεί στη διδασκαλία της Ιστορίας της Α΄ Γυμνασίου. Περιέχει πληροφορίες (με τη μορφή απαντήσεων σε ερωτήματα προς διερεύνηση) για την προϊστορική περίοδο, τον πολιτισμό του Αιγαίου, το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο, την πόλη-κράτος και την αθηναϊκή ηγεμονία.
Πρόκειται για εκπαιδευτικό λογισμικό με επιλεγμένα θέματα από την ύλη της Ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου. Σε κάθε θεματική ενότητα εμφανίζονται στην οθόνη έξι διαφορετικά εικονίδια, κάθε ένα εκ των οποίων χρησιμεύει για την προσπέλαση μιας υποενότητας της υπό εξέταση ενότητας. Το εικονίδιο <Αναζήτηση> δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης λέξεων ή φράσεων σε όλα τα κείμενα της ενότητας.
Εκπαιδευτικές δραστηριότητες και λογισμικό για το μάθημα των ξένων γλωσσών στο σχολείο (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά). Οι δραστηριότητες βασίζονται στην επικοινωνιακή προσέγγιση για την εκμάθηση των ξένων γλωσσών. Μέσω ενός εικονικού ταξιδιού στη Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τη γλώσσα και την κουλτούρα αυτών των χωρών.
Λογισμικό για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών της Α΄Λυκείου.
Λογισμικό για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στην Β' Λυκείου.