Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Λογισμικό (164)

Σκοπός αυτής της συλλογής είναι να συγκεντρωθούν οι τίτλοι Εκπαιδευτικού Λογισμικού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Οι τίτλοι Εκπαιδευτικού Λογισμικού που περιλαμβάνει η συλλογή είτε έχουν αγοραστεί από το Υ.Π.Ε.Θ. στα πλαίσια διαφόρων έργων είτε είναι προϊόντα ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Όσοι τίτλοι έχουν την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου έχουν σαφή ένδειξη καταλληλότητας.

Βρείτε ανά Υποκατηγορία

Προϊόντα Εκπαιδευτικού Λογισμικού (Υ.ΠΑΙ.Θ./ Π.Ι./ Ε.Α.Ι.Τ.Υ.) (42)

Βρείτε τίτλους Εκπαιδευτικού Λογισμικού που έχει προμηθευτεί το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο διαφόρων έργων.

Προβολή άρθρων...

Εκπαιδευτικά Πακέτα (Υ.ΠΑΙ.Θ./ Π.Ι./ Ε.Α.Ι.Τ.Υ.) (10)

Αναζητήστε «Ολοκληρωμένα Εκπαιδευτικά Πακέτα» που έχει προμηθευτεί το Υπουργείου Παιδείας. από διάφορους ανάδοχους στο πλαίσιο του έργου ΝΗΡΗΙΔΕΣ του Ε.Α.Ι.Τ.Υ.

Προβολή άρθρων...

Συνοδευτικά CD-ROMs για τα Σχολικά Εγχειρίδια (Π.Ι.) (33)

Βρείτε συνοδευτικά CD-ROMS των σχολικών εγχειριδίων που έχουν παραχθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στο πλαίσιο διαφόρων έργων.

Προβολή άρθρων...

Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα (31)

Bρείτε ελεύθερο λογισμικό και λογισμικό ανοιχτού κώδικα, το οποίο διατίθεται ελεύθερα για εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Προβολή άρθρων...

Δωρεάν Λογισμικό Γενικής Χρήσης (48)

Αναζητήστε δωρεάν εργαλεία και εφαρμογές.

Προβολή άρθρων...

media tagger 62678

Λογισμικό δημιουργίας και τροποποίησης id3 tags , των πληροφοριών δηλαδή που εμπεριέχονται στα mp3 και αφορούν στο όνομα του καλλιτέχνη, τον τίτλο, το άλμπουμ κλπ.

MediaCoder

Πρόγραμμα μετατροπής μορφής αρχείων ήχου και βίντεο.

MSMathimatics4

To εργαλείο Microsoft Mathematics παρέχει μια αριθμομηχανή γραφικών παραστάσεων σε διαστάσεις 2D και 3D, βήμα-προς-βήμα επίλυση εξίσωσεων και χρήσιμα εργαλεία για να βοηθήσει τους μαθητές με τα μαθηματικά και την μελέτη της φυσικής.

MathAddIn

Πρόσθετο πρόγραμμα για το Office, μέσω του οποίου τα μαθηματικά γίνονται πιο ενδιαφέροντα, μεταφέροντας μαθηματικές εξισώσεις, υπολογισμούς και γραφήματα μέσα σε έγγραφα Word και OneNote.

logo mouse mischief

Το Mouse Mischief ενσωματώνεται στο Microsoft PowerPoint 2010 και Microsoft Office PowerPoint 2007. Δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να εισάγει ερωτήματα, δημοσκοπήσεις και δραστηριότητες στις διαφάνειες του μαθήματος. Έτσι οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτά, χρησιμοποιώντας τα δικά τους ποντίκια για να επιλέξουν, κυκλώσουν, διαγράψουν ή να σχεδιάσουν απαντήσεις στην οθόνη.

logo mouse mischief

Το Mouse Mischief ενσωματώνεται στο Microsoft PowerPoint 2010 και Microsoft Office PowerPoint 2007 και χρησιμοποιείται για να εισάγει ο εκπαιδευτικός ερωτήματα, δημοσκοπήσεις και δραστηριότητες στις διαφάνειες του μαθήματος.

MovieMaker

Λογισμικό για τη δημιουργία και κοινή χρήση ταινιών, από φωτογραφίες και βίντεο, που είτε βρίσκονται σε υπολογιστή είτε βρίσκονται ακόμα σε κάποια κάμερα.
Εύκολη επεξεργασία ταινιών με δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης των σκηνών, των φωτογραφιών και των εναλλαγών εκεί ακριβώς που τις θέλει ο δημιουργός.

firefox

Ο γνωστός φυλλομετρητής διαδικτύου από το Mozilla Project.

myPictures3D

Δημιουργία άλμπουμ τριασδιάστατων εικόνων. Οι φωτογραφίες σας εκτίθενται σε μια αίθουσα εικονικής πραγματικότητας.

mysource

Λογισμικό κατασκευής ιστοσελίδων που απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες.