Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αρχείο Μαθητικών Διαγωνισμών (84)

Tα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών ΔΙΑΖΩΜΑ διοργανώνουν δράση με τίτλο «Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα». Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πραγματοποίησης δράσεων μαθητικών κοινοτήτων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, ανταποκρινόμενη στην εκπαιδευτική διάσταση της πολιτιστικής κληρονομίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 26-02-16, 09:08

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου προκηρύσσει

διαγωνισμούς συγγραφής

1. Μυθιστορήματος για εφήβους από 14 έως 18 ετών,
2. Μυθιστορήματος για παιδιά από 9 έως 14 ετών,
3. Θεατρικού έργου για παιδιά

Χρόνος υποβολής των έργων: 1η Φεβρουαρίου έως 30ή Σεπτεμβρίου 2016

Τελευταία τροποποίηση στις 22-02-16, 14:15

Με την υποστήριξη
Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας
Τμήματος Πολιτιστικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας
Ένωσης Εικαστικών Αχαϊας

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με Θέμα: «Τηλε-επικοινωνώ».

Τελευταία τροποποίηση στις 2-02-16, 15:45

Σας ενημερώνουμε ότι για το τρέχον σχολικό έτος προτείνεται η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με σκοπό την εξοικείωση των μαθητών και των μαθητριών των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τις βασικές αρχές της οικονομίας και την έννοια της κοινωνικής επιχείρησης (η οποία έχει στόχο να καλύψει κοινωνικές ανάγκες, λειτουργώντας ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός).

Τελευταία τροποποίηση στις 22-01-16, 09:33

“Νamaste” στα Ινδικά σημαίνει “Γειά σας και καλώς ήλθατε” και με αυτόν τον τρόπο καλωσορίζουμε την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία εφέτος θα διεξαχθεί στο Νέο Δελχί 11-13 Νοεμβρίου, αφού ανακοινώθηκαν οι προκλήσεις για το διαγωνισμό. Νωρίτερα όμως προηγούνται 3 Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί εκπαιδευτικής ρομποτικής στη χώρα μας από τον WRO Hellas. Ο WRO Hellas αποτελεί τον επίσημο εθνικό διοργανωτή των διαγωνισμών ρομποτικής στη χώρα μας.

Τελευταία τροποποίηση στις 19-01-16, 16:14

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώθηκε πέρυσι, ο WRO Hellas ανακοινώνει την έναρξη του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για μαθητές του Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών, που θα ξεκινήσει τέλη Οκτωβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο 2016.

Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού θα έχει θέμα «Ο Γαλαξίας μας» και γίνεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών – STEM) , ενώ, για 2η χρονιά, Χορηγοί του Διαγωνισμού είναι είναι ο ΟΤΕ και η COSMOTE και Χορηγός Επικοινωνίας ο ΟΤΕ TV.

Τελευταία τροποποίηση στις 4-01-16, 14:03

Σας αποστέλλουμε το με Αρ. Πρ.: 4246.43/ΑΣ 1000/53059/7.12.2015 έγγραφο της Ε1 Διεύθυνσης του Υπ.Εξ., και συνημμένα την υπ’ αρ. 132/3.12.2015 Ρηματική Διακοίνωση της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, με τα οποία ανακοινώνεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για την απονομή «Βραβείου Καθηγητή Γερμανικών 2016».

Θέμα του φετινού διαγωνισμού: «Μαθαίνοντας Γερμανικά με τραγούδια».

Τελευταία τροποποίηση στις 19-01-16, 16:16

Η Ρητορική Εταιρεία θα φιλοξενήσει το World Universities Debating Championship 2016 στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το πρωτάθλημα θα λάβει χώρα από τις 27 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 4 Ιανουαρίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του πρωταθλήματος στο www.thessaloniki2016.com.

Σας γνωστοποιούμε ότι το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης της ESA διοργανώνει για την Ελλάδα τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό για το 2015 με θέμα: «Γίνε επιστήμονας Cassini για μία ημέρα».

Τελευταία τροποποίηση στις 17-12-15, 15:33
Το έργο Quantum Spinoff στοχεύει να φέρει εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους σε άμεση επαφή με την έρευνα και την επιχειρηματικότητα στον τομέα της νανοτεχνολογίας, με απότερο σκοπό την εκπαίδευση μιας νέας γενιάς επιστημονικά εγγράμματων ευρωπαίων πολιτών. Ομάδες μαθητών, καθοδηγούμενες από τους εκπαιδευτικούς, θα κληθούν να δημιουργήσουν μία εικονική εταιρία η οποία θα εμπορεύεται μία επιστημονικά και κοινωνικά υπεύθυνη εφαρμογή της έρευνας στη νανοτεχνολογία. Για να το επιτύχουν αυτό, οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή και θα συνεργαστούν τόσο με ερευνητές του χώρου όσο και επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της νανοτεχνολογίας. Οιεπιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις, η δημιουργικότητα και η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, αποτελούν τα βασικά κριτήρια τα οποία θα ληφθούν υπόψη από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποίαθα κρίνει τον τελικό νικητή.
Τελευταία τροποποίηση στις 11-12-15, 09:28