Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αρχείο Συνεδρίων (231)

ApelfΟ Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.) διοργανώνει σειρά ημερίδων ημερίδων Επιμόρφωσης, με βιωματικά σεμινάρια Διδακτικής με τη βοήθεια των Νέων Τεχνολογιών, Παιδαγωγικής, και Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση των διδακτικών και παιδαγωγικών πρακτικών μέσα στην τάξη καθώς και στην ηθική στήριξη του εκπαιδευτικού στην καθημερινότητά του.

Τελευταία τροποποίηση στις 21-10-15, 12:10

DiethisEvdomadaAnoikthsProsvashs

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) συμμετέχει στη Διεθνή Εβδομάδα Ανοικτής Πρόσβασης στη γνώση (19-25 Οκτωβρίου 2015). Κεντρική εκδήλωση των σχετικών δράσεων του είναι το Σεμινάριο "Προετοιμάζοντας τους νέους ερευνητές για την Ανοικτή Επιστήμη" το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Με την πραγματοποίηση ταυτόχρονων και συντονισμένων δράσεων για την Ανοικτή Πρόσβαση σε παγκόσμιο επίπεδο, στόχος της Εβδομάδας είναι η ευρεία ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ερευνητικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας στις διαδικασίες Ανοικτής Πρόσβασης στην επιστημονική γνώση και στα αποτελέσματα της δημόσια χρηματοδοτούμενης έρευνας.

ekp programmata BoulhEllhnwn

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στο πλαίσιο της έκθεσης "Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών" σας προσκαλεί στην εκδήλωση

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ - ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ

την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 10.00,
στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου της Βουλής, Λεωφόρος Αμαλίας 22-24 (είσοδος από την οδό Σουρή).

Τελευταία τροποποίηση στις 14-10-15, 09:13

4oPanEkpSynedrioMakedonias 2016

Στη Θεσσαλονίκη, στις 8 & 9 Απριλίου 2016, θα πραγματοποιηθεί το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα: «Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη», το οποίο διοργανώνουν:
- Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος»
- Η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕΕ),
- Η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Νηπιαγωγών για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Π.Ε.E.Ν.Α@ΤΠΕ) και
- Ο Σύλλογος Επιμορφωτών για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (ΣΕΠ ΤΠΕ@Ε).

Τελευταία τροποποίηση στις 7-10-15, 13:34

ekpTPE 5 6 11 2016

Ο Επιστημονικός Σύλλογος "Νέος Παιδαγωγός" καλεί τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, για κατάθεση εργασιών τους για συμμετοχή (μετά από κρίση) στο Πανελλήνιο Συνέδριο, με τίτλο "Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε." - Προσεγγίσεις της σχολικής διαδικασίας μέσα από την ψηφιακή διάσταση - και ημερομηνίες πραγματοποίησής του 5 & 6 Νοεμβρίου 2016, στην Αθήνα (Ίδρυμα Ευγενίδου).

Τελευταία τροποποίηση στις 7-10-15, 13:07

Seminario AthlKaiBiolBaseis13 10 2015

Η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής και ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Β΄ Αθήνας συνδιοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο “Αθλητικές και βιολογικές βάσεις για μια σωστή προπόνηση δύναμης”.

Τελευταία τροποποίηση στις 2-10-15, 11:12

texnhKEkp 3 4Oct2015

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση σας προσκαλούν στο Διεθνές Συνέδριο που συνδιοργανώνουν με θέμα:

«Τέχνη & Εκπαίδευση: Διδακτικές και Παιδαγωγικές προσεγγίσεις στο Σχολείο του 21ου αιώνα»

Τελευταία τροποποίηση στις 28-09-15, 09:46

KEG PsyfiakaMesa 2 3Oct2015

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας σας προσκαλούν στη διημερίδα

«Ψηφιακά μέσα και διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων».

Τελευταία τροποποίηση στις 24-09-15, 14:23

Mousikokinhtikh3 10 2015

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής και η Σχολή Μωραΐτη συνδιοργανώνουν Επιμορφωτικό Σεμινάριο Μουσικοκινητικής/Ψυχοκινητικής Αγωγής διάρκειας 15 ωρών για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 21-09-15, 07:58

ylopoihshPsifiakwnDidSenariwn

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι, Ευάγγελος Κανίδης και Νικόλαος Τριπόδης, η Διεύθυνση Δ.Ε. Β’ Αθήνας, το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής (Π.ΕΝ.Ε.Λ.Φ.Α.) διοργανώνουν το Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Υλοποίηση Ψηφιακών Διδακτικών Σεναρίων», για τις ειδικότητες της Πληροφορικής, των Μαθηματικών, των Φιλολόγων, των Φυσικών και της Φυσικής Αγωγής εκπαιδευτικών Β’ Αθήνας που υπηρετούν σε Λύκεια.