Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αρχείο Συνεδρίων (231)

didaktikesDiadromesΤο Πειραματικό Λύκειο του Πενεπιστημίου Πατρών διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα: "Διδακτικές διαδρομές στο σημερινό σχολείο".

Τελευταία τροποποίηση στις 16-02-16, 15:28

symvouleutikiStadiodromiasΤο ΚΕ.ΣΥ.Π. Πατησίων (Δ.Δ.Ε. Α’ Αθήνας), το ΚΕ.ΣΥ.Π. Ιλίου (Δ.Δ.Ε. Γ’ Αθήνας), το ΚΕ.ΣΥ.Π. Καλλιθέας (Δ.Δ.Ε. Δ’ Αθήνας), το ΚΕ.ΣΥ.Π. Κορωπίου (Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής) και το ΚΕ.ΣΥ.Π. Ελευσίνας (Δ.ΔΕ. Δυτικής Αττικής) συνδιοργανώνουν, μετά από το μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή που εκδηλώθηκε στον α’ κύκλο, το β’ κύκλο του επιμορφωτικού σεμιναρίου 36 ωρών με θέμα:
«Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας με Βιωματική Εκπαίδευση».

Τελευταία τροποποίηση στις 16-02-16, 15:28

Mascil

Στο πλαίσιο του Ευρωπαικού προγράμματος « Τα Μαθηματικά και οι Φυσικές Επιστήμες στη ζωή» (Mascil) διοργανώνεται διημερίδα με τίτλο: «Διερευνητική μάθηση και χώρος εργασίας στη διδασκαλία των μαθηματικών και φυσικών επιστημών: Εμπειρίες από την εφαρμογή του ευρωπαικού προγράμματος Mascil στην Ελλάδα».

APF

Σας γνωστοποιούμε ότι ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Apf) διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Το σχολείο του αύριο».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2016 στην Αθήνα, στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο).

Τελευταία τροποποίηση στις 27-01-16, 10:25

IeraArxiepiskophIEPΜε αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών και στο πλαίσιο της συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας στα θέματα κοινωνικής συνοχής και αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συνδιοργανώνουν διημερίδα με τίτλο «Συμμετοχή και αλληλεγγύη στην εκπαίδευση. Η αντιμετώπιση των φαινομένων βίας».

opi

Η Διεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων,
και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ)
διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο

την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016, ώρα 9:00 - 12:00 πμ.
στο Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων
(Μύλος Ματσόπουλου)

Apelf

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου διοργανώνει την καθιερωμένη διημερίδα επιμόρφωσής του στο ΜΑΡΑΣΛΕΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (Μαρασλή 4, Αθήνα 13245, στάση Μετρό «Ευαγγελισμός»), το Σάββατο και την Κυριακή 30 και 31 Ιανουαρίου 2016, με βιωματικά εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών Διδακτικής, Παιδαγωγικής, Συμβουλευτικής και Καινοτόμων Δράσεων, για όλους τους καθηγητές γαλλικής φιλολογίας αλλά και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, καθώς και δασκάλους και νηπιαγωγούς.

Τελευταία τροποποίηση στις 13-01-16, 15:29

SxolikhBiaEkfobismos 2016

Θεσσαλονίκη, 8 - 10 Απριλίου 2016

Ιστοσελίδα Συνεδρίου: www.synedrioparatvias.kmaked.eu

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Σκοπός του Συνεδρίου
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να προωθηθεί και να προαχθεί γόνιμος και δημιουργικός διάλογος στην εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με τις αιτίες της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, καθώς και να τεθούν οι βάσεις ευρύτερων προβληματισμών, ώστε να αναδειχθούν και να συζητηθούν οι προοπτικές αποτελεσματικής διαχείρισης στο επίπεδο της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισής της.

PESS

Η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (Π.Ε.Σ.Σ.) διοργανώνει το 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Προοπτικές για ένα σύγχρονο και δημοκρατικό σχολείο».
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 28 Φεβρουαρίου 2016 στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

fysikiAgogiProtovathmiaΗ Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής,
το Εργαστήριο Αθλητικής Παιδαγωγικής και Διδακτικής Φυσικής Αγωγής
της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών
και η Διεύθυνση Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού σας προσκαλούν
στην Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα:
“Η Φυσική Αγωγή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση”

Τελευταία τροποποίηση στις 4-01-16, 08:40