Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αρχείο Συνεδρίων (231)

tainia mikrou mhkous

Η Διεύθυνση Α΄θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το Μορφωτικό Γραφείο Κυπριακής Πρεσβείας "Το Σπίτι της Κύπρου" και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση σας καλούν στην εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που πήραν μέρος στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους "Ένας πλανήτης, μια ευκαιρία".

elliepek

Σας γνωστοποιούμε ότι το Ελληνικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης (ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ.) διοργανώνει το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «ΤΟ «ΤΙ» ΚΑΙ ΤΟ «ΠΩΣ» ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ, ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΗ: ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΞΕΧΝΩ-ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ-ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ».

cosmic ray illustration

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Περιστερίου σας προσκαλεί την Παρασκευή 1η Απριλίου και ώρα 18:30 να παρακολουθήσετε την ομιλία με θέμα

«ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ»

Τελευταία τροποποίηση στις 1-04-16, 10:59

13oFSDET

Στόχος
Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η επιχειρηματικότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του σύγχρονου οικονομικού περιβάλλοντος. Ο προσανατολισμός των νέων επιχειρηματικών δράσεων στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών, και σε καινοτόμες μεθόδους οργάνωσης και διοίκησης, αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της σύγχρονης επιχειρηματικότητας. Το 13ο ΦΣΔΕΤ, με θέμα «Καινοτομία και Σύγχρονες Μορφές Επιχειρηματικότητας», αποσκοπεί σε μια πανελλήνια επιστημονική συνάντηση νέων μελών ΔΕΠ, υποψήφιων διδακτόρων, νέων ερευνητών αλλά και προπτυχιακών/μεταπτυχιακών φοιτητών, με στόχο τη διερεύνηση της συμβολής της καινοτομίας στην ανάπτυξη σύγχρονων μορφών επιχειρηματικών δράσεων. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα αναδειχθούν οι εναλλακτικές σύγχρονες μορφές επιχειρηματικότητας, η προοπτική τους στο μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον και θα διερευνηθεί ο ρόλος της διοικητικής επιστήμης και της καινοτομίας στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δράσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 26-04-16, 13:01

entaxiMathitonΕκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Η ένταξη των μαθητών με αναπηρία στη φυσική αγωγή”

Ελεύθερη συμμετοχή

Παρασκευή 8/4/2016 και Σάββατο 9/4/2016
Θέατρο Δημοτικού Σχολείου-Γυμνασίου
Ελληνικής Παιδείας, Αμαρούσιο, Αττικής
Κανάρη 9, τηλ. 2106755725-2108024125

Συνδιοργάνωση:
Δημοτικό Σχολείο-Γυμνάσιο Αμαρουσίου Ελληνικής Παιδείας
Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής
Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Β΄ Αθήνας

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 24-03-16, 10:07

Apelf

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.) με την ευγενική στήριξη της Διευθύντριας του 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας, διοργανώνει στις 16 Απριλίου 2016, ημέρα Σάββατο, στο 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (Πάροδος Αγίων Αναργύρων, Καλαμάτα 24100, τηλέφωνο: 2721029567 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), Ημερίδα Επιμόρφωσης, με βιωματικά σεμινάρια Διδακτικής, Νέων Τεχνολογιών, Παιδαγωγικής και Συμβουλευτικής που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση των διδακτικών και παιδαγωγικών πρακτικών μέσα στην τάξη καθώς και στην ηθική στήριξη του εκπαιδευτικού στην καθημερινότητά του.

militadhsXourmouzhs2016

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας θεάτρου και τιμώντας τη μνήμη του Μιλτιάδη Χουρμούζη, θεατρικού συγγραφέα και βουλευτή Φθιώτιδας (1851-1856), διοργανώνει ειδική εκδήλωση, τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 και ώρα 7.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής (Λεωφόρος Αμαλίας 22-24, είσοδος από την οδό Σουρή).

Τελευταία τροποποίηση στις 23-03-16, 15:52

protesVoithiesΤρίτη 19/Απριλίου/2016, ώρα 12:00
Εγκαταστάσεις Γυμνασίου-Λυκείου Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών 
Ψυχάρη 10, Νέο Ψυχικό

Υποχρεωτική συμμετοχή για τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής

Τελευταία τροποποίηση στις 11-04-16, 16:04

episthmonikaKaiMe8odologikaZhthmata18 20 03 2016

Ο Τομέας Παιδαγωγικής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στο Συνέδριο που οργανώνει με θέμα: «Επιστημολογικά και μεθοδολογικά ζητήματα της Επιστήμης της Αγωγής»

Τελευταία τροποποίηση στις 7-03-16, 15:15

Agwgh Ygeias

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο στήριξης των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που υλοποιούνται στις σχολικές μονάδες, η Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων - Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σχεδία» σε συνέχεια της συνεργασίας τους, ύστερα και από έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ, διοργανώνουν 2/ήμερο βιωματικό σεμινάριο (Α΄ κύκλος) για Δ/ντές/ντριες & εκπαιδευτικούς Δ/θμιας Εκπαίδευσης με θέμα:
«Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού μέσω της οργάνωσης του Δημοκρατικού Σχολείου με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων της σχολικής βίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του χουλιγκανισμού, της ομοφοβίας κ.α».

Τελευταία τροποποίηση στις 7-03-16, 14:49