Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αρχείο Συνεδρίων (231)

11synedriopsy19

Η διοργάνωση του 11ου Πανελληνίου Παιδοψυχιατρικού Συνεδρίου με θέμα: «Θεωρία και κλινική στην ψυχιατρική Παιδιού και Εφήβου: Ανιχνεύοντας τις νέες ψυχοπαθολογίες», θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της European Society for Child & Adolescent Psychiatry (ESCAP), στις 14–16 Ιουνίου 2019, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Για αναλυτικές πληροφορίες πατήστε εδώ.

Επίσης επισυνάπτεται η πρόσκληση του συνεδρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 4-06-19, 12:08

astrSDEperisteriou

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Περιστερίου σε συνεργασία με το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος διοργανώνει τη "Βραδιά Αστρονομίας" τηνΤετάρτη 15 Μαίου 2019, για να ανακαλύψετε τα μυστικά του νυχτερινού ουρανού.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:
19:00   Εργαστήρια Αστρονομίας "Κατασκευή του αστερισμού της Μεγάλης Άρκτου με led".

20:45   Έναρξη αστροπαρατήρησης του νυχτερινού ουρανού με τηλεσκόπια.

Η συμμετοχή στην αστροπαρατήρηση είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΔΕ Περιστερίου
Κύπρου και Ψαρών 28, Περιστέρι

Επισυνάπτεται η πρόσκληση της εκδήλωσης.

ethelontismos19

Στο πλαίσιο της δράσης «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΣΧΟΛΕΙΟ -ΚΟΙΝΩΝΙΑ» το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Προτύπων Πειραματικών Σχολείων και το Γυμνάσιο - Λύκειο στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Α.& Π. Κυριακού, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και το Νομισματικό Μουσείο διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΣΧΟΛΕΙΟ -ΚΟΙΝΩΝΙΑ» το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00 – 13:00 στο Νομισματικό Μουσείο, αίθουσα Εσπερίδων (Πανεπιστημίου 12, Αθήνα).

Η ημερίδα έχει τη στήριξη του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και αποσκοπεί στην ανάδειξη του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει το δημόσιο σχολείο στην προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών και στη μετάγγιση στη νέα γενιά της ιδέας του Εθελοντισμού. Επιδιώκεται επίσης η διατύπωση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ώστε οι παραπάνω δράσεις να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή διάδοση στην κοινωνία.

Η δράση «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΣΧΟΛΕΙΟ -ΚΟΙΝΩΝΙΑ» ξεκίνησε το σχολικό έτος
2016-2017 με πρωτοβουλία της Ε.Λ.Μ.Ε. Προτύπων Πειραματικών Σχολείων και του Γυμνάσιου – Λυκείου στα Nοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» σε συνεργασία με Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και τη στήριξη του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Η δράση αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπογράφτηκε την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για τη θέσπιση Ημέρας Αφιερωμένης στον Εθελοντισμό για την Αιμοδοσία και τη Δωρεά Μυελού των Οστών. Στο πλαίσιο της παραπάνω δράσης έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 11 ημερίδες από τα σχολεία απευθυνόμενες στη τοπική κοινωνία και 2 ημερίδες στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων σχολείων καθώς και μια κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων στο σταθμό του μετρό ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Η δράση τέθηκε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Διοικούσας Επιτροπής των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων
(Δ.Ε.Π.Π.Σ.) και είχε τη στήριξη του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Σκοπός της δράσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τα μέλη του σχολικού, οικογενειακού, συγγενικού και φιλικού τους περιβάλλοντος με την αρωγή των εκπαιδευτικών των σχολείων και ειδικών επιστημόνων για θέματα που αφορούν στον εθελοντισμό. Τελικός στόχος είναι η αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών αιμοποιητικών κυττάρων στη χώρα μας, ώστε να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα εύρεσης μοσχεύματος για τη σωτηρία των πασχόντων συνανθρώπων μας πάντα μέσα από την καλλιέργεια της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και του εθελοντικού πνεύματος. Στη συνέχεια οι μαθητές, αφού πρώτα οι ίδιοι ενημερωθούν και κατανοήσουν τις διαδικασίες που αφορούν στη μεταμόσχευση μυελού των οστών θα διαδώσουν το μήνυμα στην ευρύτερη κοινωνία.

H Οργανωτική Επιτροπή
Για περισσότερες πληροφορίες:
Λαμπρινή Παπατσίμπα, Εκ/κος, Πρόεδρος ΔΣ ΕΛΜΕ ΠΠΣ, τηλ: 6908732251.
Αγγελική Χαραλαμποπούλου, Εκ/κος, Δ/ντρια του Γυμν. –Λυκ στα ν. Παίδων,
τηλ.:6979178188
Μποζονέλου Σοφία, ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ., τηλ. 6974431316

Επισυνάπτονται το δελτίου τύπου και η πρόσκληση της ημερίδας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 5-04-19, 12:35

problemSolving19

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την διεξαγωγή του “1oυ Διεθνές Συνεδρίου για τις Στρατηγικές Επίλυσης Ψυχο-Παιδαγωγικών Προβλημάτων: Ψυχολογία, Παιδαγωγική και Συναφείς Επιστήμες δημιουργούν “γέφυρες γνώσης” για τη διεπιστημονική αντιμετώπιση προβλημάτων παιδιών και εφήβων” το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο “Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του “ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”, από τις 12 έως τις 13 Απριλίου 2019.
Είναι μια επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνεται από την HELLENIC INTERNATIONAL SCIENTIFIC INSTITUTEAMFIKTIONIES, υπό την αιγίδα της “Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας”, με την επιστημονική συνεργασία του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής, “Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης”, του Ψυχιατρικού Τμήματος Παιδιών και Εφήβων του “Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης” και του Τομέα Κοινωνικής Συνοχής, Προσφύγων και Μεταναστών της “Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ελλάδα”.
Το επίσημο site του Συνεδρίου είναι το https://www.pppss.eu/el/ το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε για περαιτέρω πληροφορίες.

Επισυνάπτεται η αφίσα του συνεδρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 2-04-19, 10:47

protons19

Τα πειράματα Compact Muon Solenoid (CMS) και ATLAS στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN), σε συνεργασία με το Perimeter Institute (Καναδάς) και με την υποστήριξη του ευρωπαϊκού έργου Open Schools for Open Societies (OSOS), διοργανώνουν Καλοκαιρινό Σχολείο με τίτλο «Παίζοντας με τα Πρωτόνια 2019».

Το Καλοκαιρινό Σχολείο θα παρακολουθήσουν, κατόπιν επιλογής, δέκα (10) εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από την Ελλάδα. Το Καλοκαιρινό Σχολείο θα πραγματοποιηθεί από την 26η έως την 30η Αυγούστου 2019 στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη της Ελβετίας.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

dioikisiFysAgogis

Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με θέμα: "Διοίκηση Φυσικής Αγωγής" την Παρασκευή 15, Σάββατο 16 και
Κυριακή 17 Μαρτίου 2019.
Οργάνωση: Π.ΕΝ.Ε.Λ.Φ.Α.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 13-02-19, 12:14

imeridaOmer

Η φοίτηση μαθητών με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες (ι.ε.α.) στο τυπικό σχολικό περιβάλλον επιδιώκει, μέσω της συνεκπαίδευσης και του υπευθύνου της Παράλληλης Στήριξης, να τους καταστήσει ισότιμα μέλη του κοινωνικού και μαθησιακού γίγνεσθαι.
Η ημερίδα εστιάζει στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο και στις πρακτικές του εφαρμογές ενώ αναπτύσσεται σε δύο διαστάσεις: την Εξωσχολική και την Ενδοσχολική διαχείριση των δυσκολιών των μαθητών αυτών.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 9.30 π.μ. με 2.00 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη της Σχολής Επιστημών Υγείας ΕΚΠΑ (Μ. Ασίας & Δήλου 1, Γουδή), με εισηγήτριες την κα Τερψιχόρη Κόρπα, Παιδοψυχίατρο, Πρόεδρο ΕΕΜ ΔΕΠΥ και την κα Κυριακή Κανάρη, Εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, Πρόεδρο ΕΕΨΥΠΕΠΣ.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο.


Προεγγραφές: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfI5cXE5KAA4ZsGxs-7km2tH3uaRA0LdkyUrNA0OoLvGp_bjg/viewform?usp=sf_link

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 15 ευρώ (10 € για μέλη της O.M.E.P., ΕΕΜ ΔΕΠΥ & ΕΕΨΥΠΕΠΣ)

Τελευταία τροποποίηση στις 1-02-19, 09:49

mousikiKallitexnikiEkp

Το Ινστιτούτο Πολιτισμού, Δημοκρατίας και Εκπαίδευσης διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Μουσική και Καλλιτεχνική Εκπαίδευση στην Ελλάδα. Παρελθόν, παρόν και μέλλον», στην Πάτρα από 12 έως 13 Απριλίου 2019 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το συνέδριο επιδιώκει να διερευνήσει το επίπεδο της μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα στους εξής άξονες:

 1. μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της γενικής εκπαίδευσης από την προσχολική έως και τη δευτεροβάθμια.
 2. μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της ειδικής εκπαίδευσης από την προσχολική έως και τη δευτεροβάθμια.
 3. μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση στις προσφυγικές δομές.
 4. Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
 5. Ιδιωτική Μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση (ωδεία, σχολές, θεατρικά εργαστήρια, καλλιτεχνικά εργαστήρια, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, κ.λπ.)

Σκοπός του συνεδρίου είναι η καταγραφή και συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση και ειδικότερα τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα που αφορούν:

 • το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο της δημόσιας μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης
 • τις κτιριακές υποδομές
 • τη στελέχωση των σχολικών μονάδων με κατάλληλα καταρτισμένους και ειδικευμένους εκπαιδευτικούς
 • την κατάρτιση και δωρεάν διανομή σχολικών εγχειριδίων για τα μαθήματα μουσικής και καλλιτεχνικής παιδείας
 • τη μεταφορά των μαθητών προς και από τις σχολικές μονάδες
 • τη σίτιση των μαθητών κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου
 • τον εξοπλισμό των σχολικών μονάδων σε μουσικά όργανα και υλικά καλλιτεχνικής παιδείας
 • την πιστοποίηση των μουσικών γνώσεων των αποφοίτων των Μουσικών Σχολείων

Απώτερος στόχος του συνεδρίου είναι να διατυπωθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση των χρονιζόντων προβλημάτων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και συνακόλουθα την αναβάθμιση της δημόσιας μουσικής και καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Ιστοσελίδα: http://ipode.gr/conference/1o_art_music/ .

epikoinonies

Η κινητή τηλεφωνία, τα ασύρματα τηλέφωνα και τα Wi-Fi αποτελούν ιδιαίτερα προσφιλείς στον πληθυσμό ψηφιακές τηλεπικοινωνιακές δομές. Ποιες είναι όμως οι βιολογικές και λειτουργικές επιδράσεις τους στον άνθρωπο και τους ζωντανούς οργανισμούς; Μπορούν να προκαλέσουν αρνητικές συνέπειες στην υγεία μας; Υπάρχουν μέτρα για την προσωπική προστασία μας; Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα επιχειρήσει να δώσει στους εκπαιδευόμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Περιστερίου κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο δρ. Στέφανος Τσιτομενέας, Ομότιμος Καθηγητής ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, Καθηγητής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση περιβαλλοντικών θεμάτων με επιπτώσεις στην Υγεία» της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Η ομιλία του Καθηγητή Στέφανου Τσιτομενέα με θέμα «Κινητές επικοινωνίες, επιδράσεις και μέτρα» θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΔΕ Περιστερίου, στην οδό Κύπρου και Ψαρών 28 στο Περιστέρι. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_Εκδήλωσης_ΣΔΕ_Περιστερίου

Τελευταία τροποποίηση στις 25-01-19, 10:53

pragmatikiZoi19

Στο πλαίσιο της διάδοσης της επιστηµονικής έρευνας, της διάχυσης της γνώσης και της δια βίου µάθησης καθώς και της συµβολής στην επίτευξη των κοινών µας στόχων σε θέµατα επιµόρφωσης και καινοτοµίας στην εκπαίδευση, Ο Σύνδεσµος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστηµιακής Εκπαίδευσης-Ελλάδα (APF FU-Grèce), σε συνεργασία µε την Υπηρεσία Συνεργασίας και Πολιτιστικής δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα διοργανώνει επιµορφωτική ηµερίδα η οποία θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 (10:00-14:00) της οποίας το θέµα είναι:
«H πραγµατική ζωή στο σχολείο»
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση www.apf.gr .