Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αρχείο Συνεδρίων (229)

pasykaga

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.) με τη συνεργασία του Ειδικού Συντονιστή Εκπαίδευσης Γαλλικής Γλώσσας, κ Δημητρίου Νικολακόπουλου, διοργανώνει το Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Σάββατο, στα ΠΕΚ Ηρακλείου Κρήτης (Εσταυρωμένος, Κτίριο CAMPUS Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, συστεγαζόμενου με το Πειραματικό Γυμνάσιο-Λύκειο. Υπεύθυνος: κ Περικλειδάκης, τηλ. 6972708530 ). Η Ημερίδα Επιμόρφωσης εστιάζει στις Μαθησιακές Δυσκολίες, με εισηγήσεις που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση των διδακτικών και παιδαγωγικών πρακτικών στην τάξη, για μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Οι εισηγήσεις θα περιλαμβάνουν πρακτικές συμβουλές οι οποίες θα βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς στην αντιμετώπιση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, στη σχολική πραγματικότητα.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 12-12-19, 11:19

nomPlaisFA

Συμπόσιο Φυσικής Αγωγής της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη με θέμα:
“Το νομικό πλαίσιο που διέπει τη Φυσική Αγωγή στην εκπαίδευση” το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10.00, στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 30-10-19, 14:19

synedrioG19

Το Goethe-Institut Athen προσκαλεί συντονιστές εκπαιδευτικού έργου Π.Ε. & Δ.Ε., διευθυντές σχολικών μονάδων Π.Ε. & Δ.Ε. σε διευθύνσεις και εκπαιδευτικούς Π.Ε. & Δ.Ε. καθώς και διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό πανεπιστημίων στην παρουσίαση του Erasmus+ προγράμματος Cradle (Creating Activity Designed Language Learning Environments for Entrepreneurial Education). Η μεθοδολογία αυτή εφαρμόζει μια διαθεματική και διερευνητική διδακτική προσέγγιση, η οποία συνδυάζει την ξένη γλώσσα με δεξιότητες επιχειρηματικότητας, όπως αυτές ορίζονται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς EntreComp για την ικανότητα του επιχειρείν. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε σχολεία της Ελλάδας, του Βελγίου και της Βουλγαρίας και έχει δυνατότητα εφαρμοφής και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σας περιμένουμε στις 18 Οκτωβρίου 2019, ώρα 15:30 στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), Γραβιάς 4-6 και Εμμανουήλ Μπενάκη, 1ος όροφος.

Επισυνάπτονται η πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14-10-19, 13:41

wsmdf19

Στις 16 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου ( Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη δίπλα στο σταθμό του Μετρό Ευαγγελισμός) θα γίνει η τελετή λήξεως και η απονομή των βραβείων στους νικητές του West Side Mountains Doc Fest που φέτος έγινε με τη συνεργασία του Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ενός από τα σημαντικότερα φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στη διεθνή κινηματογραφική κοινότητα.
Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 26-09-19, 08:52

ledakisSem19

Εξάωρο Σεμινάριο στο οποίο οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί μαθαίνουν τους βασικούς τρόπους θεατροποίησης ενός κειμένου, για να μπορέσουν μετά να φτιάξουν στην τάξη τους, τις δικές τους παραστάσεις με τις μαθήτριες και τους μαθητές τους. Η διδακτέα ύλη λογοτεχνικών κειμένων θεατροποιείται μέσα από τις βασικές αρχές του Θεάτρου και της Μουσικής.
Το σεμινάριο αφορά εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγούς, Πρωτοβάθμιά, Δευτεροβάθμια) και διεξάγεται στους χώρους του Ιδρύματος.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 20-08-19, 11:01

ins

Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών [Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη] του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για τον προφορικό λόγο και του ερευνητικού προγράμματος "Γλωσσική Διεπίδραση και Ανάλυση Συνομιλίας", διοργανώνει την τρίτη διημερίδα για την ελληνική γλώσσα στην προφορική επικοινωνία στις 24-25 Ιουνίου 2019 στη Θεσσαλονίκη. Αντικείμενο της εφετινής διημερίδας είναι τα Πραγματολογικά Μόρια στην Προφορική Επικοινωνία.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 25-06-19, 16:03

iepGlosEkp19

Η Μονάδα «Τέχνες» σε συνεργασία με τη Μονάδα «Ανθρωπιστικών Επιστημών & Φιλολογίας» και την Υπομονάδα «Ξένων Γλωσσών» τoυ Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) διοργανώνει Διημερίδα με τίτλο «Οι Τέχνες στη Γλωσσική Εκπαίδευση», στις 26 & 27 Ιουνίου 2019 στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών.

Θέμα της Διημερίδας είναι η αξιοποίηση των Τεχνών στη διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση. Στόχοι της Διημερίδας είναι: α) η παρουσίαση καινοτόμων διδακτικών προσεγγίσεων που αξιοποιούν τις Τέχνες στο γλωσσικό μάθημα και β) η δημιουργία αποθετηρίου διδακτικών σεναρίων, στα οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι εκπαιδευτικοί. Για τον λόγο αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες να δηλώσουν τη συμμετοχή τους για την παρακολούθηση της Διημερίδας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/login.php

από τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 - ώρα 10.00 πμ.

Διευκρίνιση:

α) Εάν ΔΕΝ είστε ήδη εγγεγραμμένος/η, κάνετε «Εγγραφή» στη Δικτυακή Πύλη e-IEP (https://www.iep.edu.gr/services/mitroo) συμπληρώνοντας τα στοιχεία που ζητούνται.

Μετά την επιβεβαίωση του e-mail που έχετε δηλώσει, επιλέγετε το «Είσοδος» στο e-IEP.

 

β) Εάν είστε ήδη εγγεγραμμένος/η, επιλέγετε «Είσοδος» με τον προσωπικό σας κωδικό.

 

Για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής, η πλατφόρμα θα παραμείνει «ανοικτή» έως τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού των διακοσίων (200) συμμετοχών. Μόλις συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός δηλώσεων, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα «κλείσει» και δεν θα είναι πλέον δυνατή η δήλωση συμμετοχής.

Κατά τη διάρκεια της Διημερίδας θα τηρούνται παρουσιολόγια ανά ημέρα εργασιών. Μετά το πέρας της Διημερίδας και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του ΙΕΠ οι αντίστοιχες βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Συν.:
- Αφίσα Διημερίδας
- Πρόγραμμα

Τελευταία τροποποίηση στις 19-06-19, 15:55

11synedriopsy19

Η διοργάνωση του 11ου Πανελληνίου Παιδοψυχιατρικού Συνεδρίου με θέμα: «Θεωρία και κλινική στην ψυχιατρική Παιδιού και Εφήβου: Ανιχνεύοντας τις νέες ψυχοπαθολογίες», θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της European Society for Child & Adolescent Psychiatry (ESCAP), στις 14–16 Ιουνίου 2019, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Για αναλυτικές πληροφορίες πατήστε εδώ.

Επίσης επισυνάπτεται η πρόσκληση του συνεδρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 4-06-19, 12:08

astrSDEperisteriou

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Περιστερίου σε συνεργασία με το Παράρτημα Σαλαμίνας της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος διοργανώνει τη "Βραδιά Αστρονομίας" τηνΤετάρτη 15 Μαίου 2019, για να ανακαλύψετε τα μυστικά του νυχτερινού ουρανού.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:
19:00   Εργαστήρια Αστρονομίας "Κατασκευή του αστερισμού της Μεγάλης Άρκτου με led".

20:45   Έναρξη αστροπαρατήρησης του νυχτερινού ουρανού με τηλεσκόπια.

Η συμμετοχή στην αστροπαρατήρηση είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΔΕ Περιστερίου
Κύπρου και Ψαρών 28, Περιστέρι

Επισυνάπτεται η πρόσκληση της εκδήλωσης.

Σελίδα 1 από 23