Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αρχείο Νέα/Ανακοινώσεις (119)

 

RoboSpecialistsΆθλος κυριολεκτικά για τη χώρα μας, με το 1ο ολυμπιακό μετάλλιο και μάλιστα αργυρό, στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής, κατηγορία ποδοσφαίρου με ρομπότ, κατέκτησε η ελληνική αποστολή του WRO Hellas. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα RoboSpecialists από το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης, υπέκυψε στον τελικό με σκορ 3-5 από τη Μαλαισιανή ομάδα, ενώ στο ημίχρονο έχαναν 1-4.

Τελευταία τροποποίηση στις 16-11-15, 09:25

scientix

To Scientix (http://www.scientix.eu/) οργανώνει μια σειρά από webinars σχετικά με την εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες και τα Μαθηματικά (Science Technology Engineering Mathematics).

TPE B

Γίνεται γνωστό ότι δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα πιστοποίησης Β' επιπέδου ΤΠΕ για τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις σχετικές δοκιμασίες της 4ης (Ιούνιος - Ιούλιος 2014) και 5ης περιόδου (Μάιος - Ιούλιος 2015) στο Πληροφοριακό Σύστημα (MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου.

GoetheInstitut

Σας γνωστοποιούμε ότι το Ινστιτούτο Goethe (Goethe Institut) διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια για καθηγητές Γερμανικών.

Τελευταία τροποποίηση στις 23-10-15, 13:22

openEducationEuropa contest

Ο διαγωνισμός

"Οι καλύτεροι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που σου δείχνουν που να κοιτάξεις, αλλά δε σου λένε τι να δεις" - Alexandra K. Trenfor

Η αριστεία στην εκπαίδευση απαιτεί μία σταθερή ώθηση και πάθος για βελτίωση και επαγγελματική ανάπτυξη. Το να μοιράζεσαι είναι η καρδιά της εκπαίδευσης. Ο διαγωνισμός "Open Education Europa Teachers Contest" έχει στόχο τους Ευρωπαίους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και με την εκπαίδευση ενηλίκων, οι οποίοι διδάσκουν με έναν καινοτόμο τρόπο ή αποσκοπούν στο να χρησιμοποιήσουν ή να παράξουν ανοιχτούς εκπαιδευτικούς πόρους (openness) ή να επιτύχουν μεγαλύτερη ένταξη διαφορετικών μαθητών στην τάξη (inclusion).

Τελευταία τροποποίηση στις 23-10-15, 13:33

diaViouMathisiAP8

Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί πρόγραμμα με τίτλο «Επιμόρφωση στις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Διαφοροποιημένη Διδασκαλία».

Τελευταία τροποποίηση στις 9-10-15, 10:50

prosvashEkpaideyshIEP

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ολοκλήρωσε την Πράξη: «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού & εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες – Οριζόντια Πράξη» και διοργανώνει Επιμορφωτικά Σεμινάρια με τίτλο «Δεκαπενθήμερο Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση».

Τελευταία τροποποίηση στις 9-10-15, 08:48

DiagwnismosWROHellas

Υπάρχει όραμα στη χώρα μας; Βεβαίως και το μονοπάτι μάς δείχνει η εκπαιδευτική ρομποτική με το ταξίδι του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού WRO Hellas για 15 ελληνικά σχολεία με τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα του Κατάρ (6-8/11/2015)

Τελευταία τροποποίηση στις 8-10-15, 15:28

europa gwniaEkpaideytikwn

Αναζητάτε εκπαιδευτικό υλικό για την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Βρίσκεστε στο σωστό μέρος! Η γωνιά των εκπαιδευτικών (http://europa.eu/teachers-corner/index_el.htm) περιέχει πληθώρα υλικών για διάφορες ηλικιακές ομάδες. Είτε θέλετε να διδάξετε στους μαθητές τι κάνει η ΕΕ, πώς ξεκίνησε και πώς λειτουργεί είτε να συζητήσετε για τις πολιτικές της ΕΕ με περισσότερες λεπτομέρειες, εδώ θα βρείτε πληθώρα υλικών που θα σας εμπνεύσουν.

Τελευταία τροποποίηση στις 7-10-15, 13:20

ThematikoDiktyoAsfaleiaDiadiktyo1oEtos

Στις 21/10/2015 συμπληρώνεται ένα έτος λειτουργίας του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» (http://isecurenet.sch.gr/portal/).

Ιδρύθηκαν δυο παραρτήματα με τριετή άδεια λειτουργίας, ένα στην Κεντρική Μακεδονία (ΑΔΑ: 73ΟΨ9-ΦΔΠ) και ένα στην Δυτική Ελλάδα (ΑΔΑ: 7ΘΗ79-ΧΓΜ), τα οποία λειτουργούν ενιαία, συνεργαζόμενα με πρωτόκολλο συνεργασίας.

Το Θεματικό Δίκτυο είναι μια πρωτοβουλία οκτώ (8) Σχολικών Συμβούλων Δημοτικής Εκπαίδευσης και τριών (3) Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής με την υποστήριξη των δυο Περιφερειακών Διευθύνσεων Α/θμιας κ Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδος καθώς και των Διευθύνσεων Α/θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Κιλκίς, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και Αχαΐας.