Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αρχείο Νέα/Ανακοινώσεις (119)

 

daneismosMouseioskeuhs

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη νέα μουσειοσκευή του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής με τίτλο « Γνωρίζω την κεραμική παράδοση της χώρας μου», η οποία σχεδιάστηκε με σκοπό τη διακίνησή της σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών τόσο της νησιωτικής όσο και της υπόλοιπης περιφέρειας.

Η μουσειοσκευή, με το εκπαιδευτικό υλικό που περιέχει, επιδιώκει όσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν πρόσβαση στο Μουσείο, να εμπλουτίσουν το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου εξοικειώνοντας τα παιδιά με βασικές πτυχές της νεώτερης χρηστικής κεραμικής της χώρας μας.

Τελευταία τροποποίηση στις 1-03-16, 15:13

hellenicetwinning

255 Έλληνες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έλαβαν την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας στα πλαίσια της δράσης eTwinning, γεγονός που φέρνει τη χώρα μας στην πρώτη θέση μεταξύ σαράντα χωρών ενώ παράλληλα αποδεικνύεται η επιτυχία του προγράμματος, η υψηλή κατάρτιση σε θέματα εφαρμογής των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία καθώς και η δημιουργικότητα των Ελλήνων εκπαιδευτικών και μαθητών. Φέτος, η Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης απένειμε την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας συνολικά σε 1634 εκπαιδευτικούς. 

Τελευταία τροποποίηση στις 22-01-16, 10:37

pestalozzi

Σας πληροφορούμε ότι τα νεότερα επιμορφωτικά σεμινάρια που ανακοινώθηκαν από το Συμβούλιο της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος Pestalozzi για το έτος 2016, για τα οποία έχει αρχίσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους (σύνδεσμος για υποβολή αίτησης), μπορείτε να τα βρείτε στο ακόλουθο έγγραφο.

Τελευταία τροποποίηση στις 1-03-16, 15:10

MHTIDA

Η ΜΗΤΙΔΑ (Μαθησιακή Ηλεκτρονική Τράπεζα Ιδιαίτερης αξίας Διδακτικών Αντικειμένων) αποτελεί ένα καινοτόμο, φιλικό και εύχρηστο διαδικτυακό περιβάλλον ειδικά σχεδιασμένο για την υποβοήθηση της συνεργατικής δραστηριότητας της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας και την προώθηση της μαθητο-κεντρικής, ενεργούς και μη τυπικής μάθησης.

synmesyn2015

Στο πλαίσιο της δράσης «Σύνδεση με Σύνεση» (http://synmesyn.sch.gr/) θα διοργανωθούν 4 δια ζώσης σεμινάρια προς εκπαιδευτικούς και στελέχη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η συμμετοχή στα οποία δεν περιλαμβάνει κάποιο κόστος.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν την περίοδο 7-25 Μαρτίου 2016 και απογευματινές ώρες στην Αθήνα, την Πάτρα, την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης, υπό την προϋπόθεση ότι σε κάθε μία από τις παραπάνω πόλεις θα υπάρξει ικανός αριθμός συμμετεχόντων.

HDikhMasGnwmh 2015Μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα ψήφισαν βραβευμένες μαθητικές ταινίες μικρού μήκους και τώρα παίρνουν μέρος στον Διαγωνισμό Γραπτής Κριτικής!

weCare2015 2016

Σας γνωστοποιούμε ότι το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Εταιρεία Σχολικής και Οικογενειακής Συμβουλευτικής και Έρευνας διοργανώνει το εξ αποστάσεως Διεθνές πρόγραμμα κατάρτισης εκπαιδευτικών και παρέμβασης για την προαγωγή του θετικού κλίματος και της ψυχικής ανθεκτικότητας στη σχολική κοινότητα We C.A.R.E. (2015-2016).

Τελευταία τροποποίηση στις 17-12-15, 14:54

eTwinning LogoΕνσωμάτωση Συνεργατικών Δραστηριοτήτων στα eTwinning έργα

Η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning σας προσκαλεί στα webinar του eTwinning με θέμα "Ενσωμάτωση Συνεργατικών Δραστηριοτήτων στα eTwinning έργα" που θα πραγματοποιηθούν:

· Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στις 19:00 - 20:30

· Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 18:00 - 19:30

· Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 19:00- 20:30

Τελευταία τροποποίηση στις 3-12-15, 11:40

synmesyn2015

Σας γνωστοποιούμε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στο πλαίσιο του έργου «Σύνδεση με Σύνεση» θα υλοποιήσει σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars) για την ορθή, υπεύθυνη και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.

Τελευταία τροποποίηση στις 25-11-15, 09:20

etwinSynedrio2015Η ευρωπαϊκή δράση eTwinning εντάσσεται στο πρόγραμμα Erasmus+ κλείνοντας αισίως τα 10 χρόνια επιτυχούς πορείας πανευρωπαϊκά, γνωρίζοντας ταυτόχρονα μεγάλη απήχηση στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα, γεγονός που πιστοποιείται από την ένθερμη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη δράση και τις πανευρωπαϊκές διακρίσεις των ελληνικών σχολείων.

Τελευταία τροποποίηση στις 11-10-16, 13:02