Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αρχείο Νέα/Ανακοινώσεις (119)

 

11528

Σας ενημερώνουμε αναφορικά με τη λειτουργία της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ», που απευθύνεται σε νέους και νέες, καθώς και εκπαιδευτικούς και αφορά θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

RuralSchoolCloud

Το εγχειρίδιο Μάθηση και Διδασκαλία στο Cloud παρέχει πληροφορίες για μια καινοτόμο εκπαιδευτική εργασία που πραγματοποιήθηκε από 12 Ευρωπαϊκά σχολεία αγροτικών περιοχών, από Νηπιαγωγείο έως Λύκειο. Στα σχολεία αυτά διάφορες μαθησιακές στρατηγικές, σε συνδυασμό με τεχνολογικές μεθόδους διδασκαλίας, παρείχαν πληθώρα οικονομικών λύσεων, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των απομονωμένων σχολείων σε αγροτικές περιοχές σε όλη την Ευρώπη.

microsoftSummerAdventureCodingCamp2016

Σε συνέχεια των σεμιναρίων προγραμματισμού «Microsoft Adventure Coding Classes» που πραγματοποίησε η Microsoft Hellas το Δεκέμβριο του 2015 με στόχο την ενθάρρυνση των μαθητών να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, προχωρά την καλοκαιρινή περίοδο στη διοργάνωση των Microsoft Summer Adventure Coding Camps.

Τελευταία τροποποίηση στις 2-06-16, 13:22

YESprogram

Σας γνωστοποιούμε ότι το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών διοργανώνει Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Summer Program – YES Program).

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από 23-06-2016 έως 07-07-2016 και μπορούν να το παρακολουθήσουν μαθητές Λυκείου, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

IEP

Το Ι.Ε.Π. καλεί τους/τις εκπαιδευτικούς να καταθέσουν προτάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων της Γενικής Εκπαίδευσης (οι προτάσεις μπορούν να αφορούν σε ζητήματα λειτουργικής φύσης ή και αμιγώς διδακτικής).

13hDolofoniaLamprakh small

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, εξέδωσε τον τόμο των πρακτικών της ημερίδας Δολοφονία Λαμπράκη: η ιστορική συζήτηση 50 χρόνια μετά.

Τελευταία τροποποίηση στις 13-05-16, 10:06

TPE B

Γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης Α και Β επιπέδου ΤΠΕ για τους εκπαιδευτικούς που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις αντίστοιχες δοκιμασίες πιστοποίησης των παρακάτω περιόδων:

 - 5ης περιόδου πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ (Φεβρουάριος – Απρίλιος 2015),
 - 4ης περιόδου πιστοποίησης Β' Επιπέδου ΤΠΕ (Μάιος - Ιούλιος 2014) και
 - 5ης περιόδου πιστοποίησης Β' Επιπέδου ΤΠΕ (Μάιος – Ιούλιος 2015)


στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ, η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου.

kataskeuh3Dprinter

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ και η Openwise ανακοινώνουν πρόσκληση εκπαίδευσης στην κατασκευή ενός εκτυπωτή αντικειμένων 3 διαστάσεων (3d printer), ο οποίος θα διατεθεί στους εκπαιδευόμενους για χρήση. Η πρόσκληση αφορά τέσσερις εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το ίδιο ή γειτονικά σχολεία ώστε να είναι δυνατή η κοινή χρήση του εκτυπωτή.

calypso2016

Τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών σχεδιάσανε και προσφέρουνε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το ειδικό καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με κεντρικό άξονα τις θετικές επιστήμες, "Calypso".

Τελευταία τροποποίηση στις 18-03-16, 16:14

Oloklhrwsh 5ouSynedriouEpisthmhsTexnologias2016

Με την απονομή των βραβείων στους μαθητές που διακρίθηκαν με τις επιστημονικές τους εργασίες και στους νικητές του Διαγωνισμού Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια/ ACSTAC 2016.