Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αρχείο Νέα/Ανακοινώσεις (119)

 

3OctPanHmeraSxA8lhtismou2016

Α. 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα υιοθέτησης ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής των παιδιών και εφήβων και στην προσπάθεια να παρακινήσει τους μαθητές να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια ή/και ενίσχυση της ευεξίας, υιοθετεί το σύνθημα της Μαθητιάδας ως λογότυπο της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού (143571/Γ4/10-9-2014 Υ.Α.) για το τρέχον έτος 2016-2017 : «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους». Ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται η Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016.

Τελευταία τροποποίηση στις 21-09-16, 13:00

SxEpiskepsh To Diadiktyo

Ολοκληρώθηκε για πέμπτη συνεχή σχολική χρονιά το πρόγραμμα επισκέψεων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, στο Μαρούσι, με θέμα: «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: μάθηση, ψυχαγωγία, ασφάλεια».

Τελευταία τροποποίηση στις 19-09-17, 13:34

eTwinning Logo

Η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning στην προσπάθεια διάδοσης της δράσης, δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς Π.Ε και Δ.Ε που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το eTwinning να συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning που διοργανώνεται στις 27-29 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

ELLAK

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ, στο Πλαίσιο Συνεργασίας του με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί τους Σχολικούς Συμβούλους και τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Εργαστήριο Επαγγελματικής Ανάπτυξης με τίτλο Science Projects Workshop in the Future Classroom, στις Βρυξέλλες,14 έως 16 Οκτωβρίου 2016, να συμπληρώσουν την φόρμα στο URL: https://ellak.gr/ekdilosi-endiaferontos-gia-simmetochi-sto-science-projects-workshop-in-the-future-classroom/ σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες, έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2016.

Τελευταία τροποποίηση στις 5-09-16, 09:54

codeWeekEU

A. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2016
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 15 έως και 23 Οκτωβρίου 2016, είναι ένα κίνημα βάσης το οποίο προωθεί την δημιουργικότητα μέσω του προγραμματισμού. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2013 από εθελοντές οι οποίοι ως Πρεσβευτές της δράσης την προωθούν και τη συντονίζουν στις χώρες τους.

TPE B

Γίνεται γνωστό ότι η Πύλη Ενημέρωσης σχετικά με το νέο έργο «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β' επιπέδου Τ.Π.Ε.)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020, λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://e-pimorfosi.cti.gr

GineEkserevnhthsTouKosmou

Σας ενημερώνουμε ότι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας διοργανώνει την «Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016» και αναπτύσσει το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, συντονίζοντας και αυτό το καλοκαίρι 3.200 δράσεις σε όλη την Ελλάδα, με θέμα «Γίνε εξερευνητής του κόσμου» !

Τελευταία τροποποίηση στις 29-06-16, 13:48

kalokairinoErgasthri2016

Παιδαγωγικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι, υπαίθρια μαθήματα, επισκέψεις και ξεναγήσεις, αθλοπαιδιές, το σαιξπηρικό Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας παιγμένο στον Εθνικό Κήπο, είναι μερικές από τις δράσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας, το οποίο οργανώνει και εφέτος για τρίτη χρονιά το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Πολλές από τις δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιηθούν στον Εθνικό Κήπο, δίνοντας έτσι στους μαθητές την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν την ιστορική σχέση του Κήπου με το κτίριο της Βουλής και τη νεότερη ελληνική ιστορία, να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική και οικολογική τους συνείδηση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και αποσκοπεί στη δημιουργική ενημέρωση και τον προβληματισμό των μαθητών γύρω από τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι τριήμερη και οι προβλεπόμενες δραστηριότητες κάθε τριημέρου παρουσιάζονται αναλυτικά στο επισυναπτόμενο έγγραφο. H συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και προβλέπεται η πλήρης κάλυψη των εξόδων της μετακίνησης και της σίτισης των μαθητών.

Θα πραγματοποιηθούν 4 τριήμερα προγράμματα για 100 περίπου μαθητές από τα εξής 8 σχολεία:   

  • 8ο  & 9ο Γυμνάσιο Ιλίου (21 – 23/6/2016)
  • 1ο & Πειραματικό Γυμνάσιο Αγ. Αναργύρων (27/6 – 29/6/2016)
  • 5ο & 7ο Γυμνάσιο Αιγάλεω (4 - 6/7/2016)
  • 3ο Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας & 6ο Γυμνάσιο Περιστερίου (14 – 16/7/2016)

Στο Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας του 2014 και του 2015 είχαν συμμετάσχει 200 περίπου μαθητές από 16 σχολεία του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Νίκαιας, του Αγίου Ιωάννη Ρέντη και του Περιστερίου.

Περισσότερες πληροφορίες: http://foundation.parliament.gr/

 

img 14 07 16 0009 email

EuropeanDayOfLanguages

Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης αποφάσισε στις 6 Δεκεμβρίου 2001 την καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου, με στόχο την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

idrymaBouylhs

Σας ενημερώνουμε για την υλοποίηση μεμονωμένων εκπαιδευτικών ξεναγήσεων στην αγγλική γλώσσα για ξένους επισκέπτες στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11:00 π.μ. για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο.