Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αρχείο Νέα/Ανακοινώσεις (119)

 

exofyllo Ksenaghseis2015

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία οργανώνει ξεναγήσεις στο κτίριο της Βουλής και στην έκθεση «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», που παρουσιάζεται στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου του κτιρίου.

panellhniaHmeraSxAthlhtismou

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε με την 143571/Γ4/10-09-2014 Υ.Α. ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

zhthmata Hthikis

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης διοργανώνει το ανωτέρω επιμορφωτικό πρόγραμμα, το οποίο έχει ως αντικείμενο τη διεπιστημονική προσέγγιση ηθικών αξιών μέσα από αρχαιοελληνικά και χριστιανικά θεολογικά κείμενα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11-09-15, 12:58

idrymaBoulhsEfhvwn

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κ´ Συνόδου (2014-2015) του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων» (www.efivoi.gr) με τη συνεδρίαση των «εφήβων βουλευτών» σε Ολομέλεια, υπό την προεδρία της προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Τελευταία τροποποίηση στις 11-09-15, 11:30

SxEpiskepsh To Diadiktyo

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Τμήμα Α’), κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2015 - Μαΐου 2016, θα υλοποιήσει πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Μαρούσι, με θέμα: «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια».

Τελευταία τροποποίηση στις 10-09-15, 14:36

beactive

Η πρώτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, με σκοπό την προώθηση του αθλητισμού και της σωματικής δραστηριότητας, ξεκίνησε στις Βρυξέλλες. Αυτή η νέα πρωτοβουλία, υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από έκθεση του ευρωβουλευτή Santiago Fisas (ΕΛΚ, Ισπανία). Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, θα πραγματοποιηθούν πολλές δραστηριότητες σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, που θα είναι ανοιχτά σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την ηλικία, την καταγωγή αλλά και το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης.

Τελευταία τροποποίηση στις 9-09-15, 09:09

idrymaBoulhsEfhvwn

Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι εργασίες της Κ´ Συνόδου του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βουλή των Εφήβων», οι οποίες θα κορυφωθούν την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας. Την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την οργάνωση του προγράμματος έχει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου.

Τελευταία τροποποίηση στις 9-09-15, 09:06

EKPA

Σας γνωρίζουμε ότι το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ιστορίης Επίσκεψις. Μία επαναπροσέγγιση της Ιστορίας, των προβλημάτων και των μεθόδων της».

Τελευταία τροποποίηση στις 9-09-15, 09:07

unicef yperaspistes

Σας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF πραγματοποιεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών», με θέμα «Για κάθε παιδί, ίσες ευκαιρίες για ζωή. Όχι στη βία και το ρατσισμό. Ναι στη φιλία και το σεβασμό». Το Πρόγραμμα αυτό έχει αναγνωρισθεί από την Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Παιδιού και αποτελείται από τρεις (3) φάσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 9-09-15, 09:08

TherinoSxoleio EkselikshPlhroforikhs

Το θερινό σχολείο στοχεύει να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στο συνδυασμό χρήσης των πράσινων τεχνολογιών με την Πληροφορική και τις Νέες Tεχνολογίες, γενικότερα. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν διαλέξεις και θα εκπαιδευθούν μέσω εργαστηρίων στις σύγχρονες εφαρμογές των πράσινων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ παράλληλα θα έχον ευκαιρία να λάβουν μέρος σε εργασίες πεδίου και πρακτικές ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας.

Τελευταία τροποποίηση στις 11-09-15, 12:07