Θεσσαλία - Με επιβάρυνση


Ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικές επισκέψεις από τη Γενική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικά προγράμματα/δραστηριότητες Μουσείων και λοιπές προτάσεις φορέων στην ιστοσελίδα e-yliko έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν ισοδυναμεί με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δεδομένου ότι δεν έχει ελεγχθεί η ποιότητα και το περιεχόμενο των προγραμμάτων αυτών ούτε η ασφάλεια των χώρων στους οποίους διεξάγονται.

vrfamily

Η εκπαίδευση αποτελεί τη βάση για μια ευημερούσα κοινωνία και η μεταφορά της γνώσης, από γενιά σε γενιά, πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, υπήρξε ανέκαθεν προτεραιότητα των πολιτισμών.

Στην εποχή των ψηφιακών μέσων, μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε χρήση της τεχνολογίας, προκειμένου η παραπάνω επιδίωξη να καταστεί εφικτή.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εικονική Πραγματικότητα (VR) αποτελεί το φυσικό επόμενο βήμα για την εξέλιξη της εκπαίδευσης.

Στο For Kids Family Playroom, όπου λειτουργεί ο πρώτος χώρος εικονικής πραγματικότητας για παιδιά στη Θεσσαλία , παρέχουμε τη δυνατότητα τα παιδιά να κατακτήσουν τη γνώση, μέσα από περιβάλλοντα που απεικονίζουν τρισδιάστατους χώρους, ρεαλιστικούς ή φανταστικούς, μικροσκοπικούς ή μικροσκοπικούς στηριζόμενους σε ρεαλιστικούς φυσικούς νόμους ή σε φανταστικές δυνάμεις.

Γεννάται το ερώτημα πώς να περιγράψεις την εικονική πραγματικότητα σε κάποιον πριν τη βιώσει. Αποτελεί μία νέα, συναρπαστική διάσταση, όπου μπορούν τα παιδιά να εισχωρήσουν & να βιώσουν καταστάσεις έξω από τις δυνατότητες που τους δίνονται στην καθημερινότητά τους , να δούνε πράγματα που είτε δεν θα δουν ποτέ είτε θα δουν πολύ μακριά στο μέλλον, πέρα από τα όρια του χωροχρόνου… σαν να βρίσκονται πραγματικά εκεί! Η αίσθηση αυτή, ενισχύεται, αφού έχουν την πλήρη αναπαράσταση του χώρου που θα επιλέξουν σε φάσμα 360 μοιρών! Οι μαθητές και οι καθηγητές τους φοράνε την ειδική μάσκα virtual reality και μέσω των εκπαιδευτικών εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας βιώνουν ότι μέχρι τώρα αποτελούσε μόνο “αδιάφορη” θεωρία.

Η εκπαίδευση και η εξερεύνηση γίνεται διασκέδαση στον υπερσύγχρονο χώρο του For Kids Family Playroom.

  • Εξερευνήστε τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.
  • Αναρριχηθείτε στην κορυφή του κόσμου & υψώστε την σημαία στο Έβερεστ.
  • Κάντε κατάδυση σε κοραλλιογενή ύφαλο όπου διαμένει η χελώνα καρέτα-καρέτα ή σε ναυάγιο όπου θα μας προσπεράσει μια Μεγάπτερη φάλαινα.
  • Περιηγηθείτε σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη επιθυμείτε
  • Επισκεφθείτε το εσωτερικό του Κολοσσαίου και δείτε μια πληθώρα άλλων αρχαίων μνημείων.
  • Μπείτε σε ένα εργαστήριο χημείας και παρακολουθήστε διάφορες διαδικασίες.
  • Πειραματιστείτε με συνδυασμούς των βασικών χρωμάτων ώστε να παράγετε όλα τα χρώματα που γνωρίζουμε.
  • Δείτε μέσα από τα μάτια ενός ατόμου με αχρωματοψία.
  • Μπείτε σε ένα μουσείο καλών τεχνών και θαυμάστε έργα τέχνης από ολόκληρο τον κόσμο.

Διάρκεια: 2 ώρες και 30 λεπτά

Δευτέρα-Παρασκευή, προτεινόμενες 10:00 – 16:00

Άτομα: Μέχρι 25 παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου ή Λυκείου

Τιμή 4,00€ ανά άτομο

 

VR Family Rooms στο For Kids Family Playroom

Λαγού 23, Τ.Κ. 41223 Λάρισα

Tηλ.: 2410613163 , Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

site: https://www.forkids.com.gr

Facebook Page: For Kids Family Playroom

Τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες διευκρινήσεις και πληροφορίες: ● Βόσιου Δήμητρα : 6942550142

  • Τσαφούρου Ειρήνη : 6955690958
 

robotikiThessalia19

ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Ημερίδα εκπαιδευτικής ρομποτικής
ΦΟΡΕΑΣ
Ακαδημία Ρομποτικής πανεπιστημίου Μακεδονίας
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Papakiritsi Schools
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Κητηλή Βέρα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Σε σχολεία, δήμους, φορείς εκπαιδευτικούς
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Κασσαβέτη 126 με Εθνικής Αντιστάσεως, Βόλος
24210 41530
6936944390
Δευτέρα- Κυριακή
Πρωινές ή απογευματινές ημερίδες κατόπιν συνενόησης

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναί/όχι)
ΝΑΙ

ΤΟΠΟΣ – ΧΩΡΟΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΥΣ, ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
24210 41530
6936944390
Δευτέρα- Κυριακή
Πρωινές ή απογευματινές ημερίδες κατόπιν συνενόησης

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ – ΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΓΥΜΝΑΣΙΑ
ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
4€/ παιδί (εντός της πόλης του Βόλου)
6€/ παιδί (εκτός Βόλου)

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
http://robotics.uom.gr/el/

http://papakiritsischools.gr/

facebook: Ακαδημία Ρομποτικής Βόλου (@akadimiarompotikisvolou)

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Μια διαδραστική εμπειρία, στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Η Ρομποτική σήμερα θεωρείται ως το τέταρτο R της μάθησης «Reading, wRriting aRithmatic and Robotics», που οι σύγχρονοι μαθητές πρέπει να κατακτήσουν, αν επιθυμούν να είναι «παρόντες» σε ένα σύγχρονο κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται. Η Ρομποτική ενσωματώνει όλα τα πεδία του STEM (Science, Technology Engineering, Mathematic), ενώ οι εκπαιδευτικές δράσεις της , με χαρακτήρα διεπιστημονικό, δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να προσεγγίσουν βιωματικά περιοχές, όπως είναι η Mηχανική, η Hλεκτρονική, ο Aυτόματος Έλεγχος, κι ακόμα οι επιστήμες των Υπολογιστών, της Τεχνολογίας, των Μαθηματικών, της Φυσικής, και της Αρχιτεκτονικής (STEAM).

Τι προσφέρει η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ;

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προσφέρει τα τελευταία χρονιά μαθήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε παιδιά ηλικίας 6-16 ετών. Δημιουργεί, λοιπόν, για ακόμη μια χρονιά το κατάλληλο παιδαγωγικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των «Δεξιοτήτων του 21ου Αιώνα», όπως αυτές καθορίζονται από την UNESCO και την Ευρωπαϊκή Ένωση («Δεξιότητες Ευρώπης 2020»), εκπαιδεύοντας τους μαθητές της στα παρακάτω:

● Να μετατρέψουν την μάθηση σε διασκέδαση, μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες.
● Να βελτιώσουν τις λεπτές κινητικές δεξιότητες και τις κατασκευαστικές δεξιότητες τους.
● Να εισαχθούν στις επιστημονικές μεθόδους εργασίας.
● Να αναπτύξουν σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες όπως: συνεργασία, κριτική σκέψη, ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, επικοινωνία και προσαρμοστικότητα.
● Να κατακτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες στο χώρο των Φυσικών επιστημών, των Μαθηματικών, της Μηχανικής, της Τεχνολογίας, αλλά και της Τέχνης.
● Να αντιληφθούν και να εκτιμήσουν τις εφαρμογές της Τεχνολογίας.
● Να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση θέτοντας και κατακτώντας στόχους.
Δομή, περιεχόμενο και διάρκεια της ημερίδας

Στο πλαίσιο της ημερίδας, τα παιδιά εργάζονται σε ομάδες χρησιμοποιώντας ένα εκπαιδευτικό πακέτο, το οποίο περιέχει επεξεργαστή (εγκέφαλο), αισθητήρες (αισθήσεις), κινητήρες και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής. Στη συνέχεια, προγραμματίζουν την κατασκευή τους (ρομπότ) σε μια απλή γλώσσα προγραμματισμού, ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές, ώστε να πραγματοποιήσει μια συγκεκριμένη ενέργεια. Η ημερίδα, ανάλογα τον χώρο που είναι διαθέσιμος, μπορεί να γίνει παρουσία όλων των παιδιών του σχολείου, όπως και σε κάθε τάξη ξεχωριστά κατά τη διάρκεια της σχολικής ώρας (μία τάξη άνα ώρα). Επικοινωνήστε μαζί μας για περαιτέρω διευκρινήσεις.

ΟΝΟΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

Ράιος Νικόλαος
Φάκου Αλεξάνδρα
Τζαχρήστας Βασίλης
Κητηλή Βέρα
Κητηλή Νόρα