Πελοπόννησος - Με επιβάρυνση


Ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικές επισκέψεις από τη Γενική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικά προγράμματα/δραστηριότητες Μουσείων και λοιπές προτάσεις φορέων στην ιστοσελίδα e-yliko έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν ισοδυναμεί με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δεδομένου ότι δεν έχει ελεγχθεί η ποιότητα και το περιεχόμενο των προγραμμάτων αυτών ούτε η ασφάλεια των χώρων στους οποίους διεξάγονται.

musicgame19

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με κάθε μουσική από κάθε εποχή και περιοχή του κόσμου, η βελτίωση της αντίληψής τους για όλα τα είδη και η ενθάρρυνσή τους για μουσική μάθηση.
Βασικό εργαλείο του προγράμματος η ζωντανή μουσική και το ατελείωτο παιχνίδι.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

linos19

Και φέτος, για τέταρτη χρονιά ο ΛΙΝΟΣ ανοίγει τις πόρτες του σε μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού για μια μοναδική απόδραση στο παρελθόν μας, στη λαϊκή μας παράδοση και κληρονομιά. Σε μία έκταση δύο στρεμμάτων θα μεταφερθείτε στο Χωριό του προηγούμενου αιώνα και θα ζωντανέψουμε την καθημερινή ζωή των ανθρώπων του παλιού καιρού:

- Στο πέτρινο χωριάτικο σπίτι και το κελάρι του

- Στην πλατεία με τα παλιά επαγγέλματα
- Στο καφενείο/παντοπωλείο του χωριού

- Στο παλιό σχολείο

- Στο περιβόλι με τα δέντρα, τα λαχανικά και τα ζώα

Οι μαθητές λαμβάνουν μέρος σε βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις, που περιλαμβάνουν ανάμεσα σε αλλα: αφήγηση (ιστορίες/παραμύθια) θεατρικό παιχνίδι, παιχνίδι ρόλων, συμμετοχή σε αγροτικές εργασίες συμβατές με κάθε εποχή, εικαστική δημιουργία.

Διάρκεια επίσκεψης: 2-2,5 ώρες

Είσοδος: 3 ευρώ.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Υπεύθυνη προγράμματος και επικοινωνίας: Έλενα Μοναχολάκου,

Ψυχολόγος
Τηλ Επικοινωνίας: 2741072041 / 6936 500 592
www.linosmuseum.gr

fidelio19

Για τη σχολική χρονιά 2018-2019, το Fidelio έχει σχεδιάσει και υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Music Playroom», το οποίο απευθύνεται σε σχολεία & μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της αντίληψης των παιδιών για την κλασσική μουσική και η ενθάρρυνσή τους για μουσική μάθηση. Βασικό εργαλείο του Music Playroom η ζωντανή μουσική και το ατελείωτο διαδραστικό παιχνίδι.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 19-02-19, 09:51