Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αθήνα - Με επιβάρυνση


Ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικές επισκέψεις από τη Γενική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικά προγράμματα/δραστηριότητες Μουσείων και λοιπές προτάσεις φορέων στην ιστοσελίδα e-yliko έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν ισοδυναμεί με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δεδομένου ότι δεν έχει ελεγχθεί η ποιότητα και το περιεχόμενο των προγραμμάτων αυτών ούτε η ασφάλεια των χώρων στους οποίους διεξάγονται.

BMDimage

Το «Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ» σχεδιάζει και υλοποιεί βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια για μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης.

Οι θεματικές των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των εργαστηρίων καλύπτουν τους εξής βασικούς άξονες:

Επιστήμη και Τεχνολογία

Φύση και Άνθρωπος

Τέχνη και Πολιτισμός

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα  έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να αναδειχθεί η σημασία της μάθησης από την εμπειρία, συμβάλλοντας στην γνωστική, συναισθηματική και ψυχοκινητική ανάπτυξη των συμμετεχόντων. Τα εν λόγω εκπαιδευτικά προγράμματα επιτυγχάνουν μια διαφορετική διεπιστημονική προσέγγιση, συνδέοντας ποίκιλες φυσικές (γεωλογία, οικολογία, φυσική, χημεία, γεωγραφία, μαθηματικά, αστρονομία) και κοινωνικές (παιδαγωγική, ιστορία, ψυχολογία, κοινωνιολογία) επιστήμες έχοντας ως βασικό εργαλείο το παιχνίδι. Στόχοι μας είναι η ενίσχυση της δημιουργικότητας και της κοινωνικότητας, η ανάπτυξη κριτικής σκέψης, η δημιουργία νέων στάσεων, συμπεριφορών και φυσικά η διασκέδαση των συμμετεχόντων!

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να κατεβάσετε τον οδηγό των προγραμμάτων μας 2018 – 2019  (επισυναπτόμενο αρχείο pdf)

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούνται στον νέο μας χώρο. Το κόστος των προγραμμάτων υπολογίζεται στα 5 ευρώ ανά μαθητή/τρια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα μας μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.edu-bmd.webnode.gr  ή τη σελίδα μας στο Facebook – Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ.  Καθώς και να επικοινωνήστε με τα γραφεία του Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ: τ/φ 2130330747/ 6934144770  (Δευτέρα- Παρασκευή, 09.00–18.00) / email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. /  Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 56, Ν. Ηράκλειο Αττική  (Νέα Διεύθυνση)

11-09-18, 14:25

Game Project

game2 To Game Project είναι ένας πρωτότυπος χώρος ψυχαγωγίας. Οι 160 τόνοι άμμου σε μια επιφάνεια 800 τ.μ. με παιχνίδια κατασκευασμένα από ξύλο, καθώς και τα 500 τ.μ. φυσικού χλοοτάπητα, το καθιστούν έναν χώρο μοναδικό μέσα στον αστικό ιστό. Οι εγκαταστάσεις συνολικά εκτείνονται σε 3.000 τ.μ. πλήρως περιφραγμένα και προστατευμένα και περιλαμβάνουν, εκτός από τα παραπάνω, κλειστές εγκαταστάσεις 600 τ.μ. στρωμένες με ειδικό αφρώδες δάπεδο, αποδυτήρια, WC, καθώς και ένα πλήρως εξοπλισμένο αναψυκτήριο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιούργησε η εξειδικευμένη ομάδα παιδαγωγών και εμψυχωτών του “Game Project” έχει ως κεντρικό πυλώνα το παιχνίδι μέσα από τη διάδραση και την επικοινωνία, εργαλεία αποτελεσματικά για τη σωματική, νοητική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών οποιασδήποτε ηλικίας. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πληθώρα από σωματικές, νοητικές, δημιουργικές, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και δραστηριότητες έκφρασης. Ενδεικτικά αναφέρονται: τρέξιμο, ισορροπία, ξεπέρασμα φυσικών εμποδίων, αναρρίχηση (σε χαμηλό ύψος), ρίψη στόχων, επίλυση γρίφων, παζλ, εικαστικές κατασκευές, παραδοσιακά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, καθώς και πρακτικές θεατρικού παιχνιδιού, που λαμβάνουν χώρα τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο.  

Υπεύθυνη Παιδαγωγικού Προγράμματος:  Ραφαέλα Αγγελή, Κινητό τηλέφωνο: 6970876438

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 18-09-18, 14:43

Team Magma 2

Η TEAM MAGMA δημιουργεί και υλοποιεί Εκπαιδευτικά Προγράμματα Θετικών Επιστημών που αποτελούν ένα καινοτόμο σύστημα εκπαιδευτικών & ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και στηρίζονται στους άξονες των Νέων Διαθεματικών Προγραμμάτων Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας.

Α) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ  “Magma Adventure

(Ανάπτυξη & Καλλιέργεια της Λογικο-Μαθηματικής Σκέψης)

Τα παιδιά ξεφεύγουν από τα υπολογιστικά και μηχανιστικά μαθηματικά και αναπτύσσουν με πολυαισθητηριακό τρόπο τη σκέψη τους γύρω από μαθηματικές έννοιες με έναν τρόπο δημιουργικό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό.

ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ:

1) «Η εποχή των δεινοσαύρων»,  Α΄ -  Β΄ τάξεις

2) «Μυστήριο στην Αρχαία Αίγυπτο»,  Γ΄-  Δ΄ τάξεις

3) «Ο ντέντεκτιβ Black and White και τα χαμένα διαμάντια»,  Ε - ΣΤ΄ τάξεις

Β) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ  “Magma Science

Οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με δοκιμασίες και πειραματικές διαδικασίες, επιλύουν  προβλήματα, εμπλέκονται με φυσικές έννοιες, καλλιεργούν τον επαγωγικό τρόπο σκέψης και τη δημιουργικότητά τους.

ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ:

1) «Το τελευταίο μήνυμα του Einstein»,  Ε΄- ΣΤ΄ τάξεις

2) «Αποστολή στο Διάστημα» STEM*,  Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄τάξεις

*( Science, Technology, Engineering & Mathematics)

Γ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ  “Magma Explorers

Οι μαθητές γίνονται «εξερευνητές», γνωρίζουν γεωγραφικά, πολιτισμικά και πολιτιστικά στοιχεία από άλλες περιοχές του πλανήτη και μέσα από δοκιμασίες, γρίφους και προκλήσεις κατακτούν έννοιες και αποκτούν γνώσεις που αποτελούν βασικούς στόχους του μαθήματος της Γεωγραφίας.

ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ:

1)  «Μικροί Εξερευνητές»,   B΄ – Γ΄ τάξεις

2) «Εξερευνώντας την Ελλάδα»,   Δ΄ - ΣΤ΄ τάξεις

3)  «Εξερευνώντας τον Κόσμο»,  Ε΄ – ΣΤ΄ τάξεις Δημοτικού

Ώρες υλοποίησης Προγραμμάτων:  Καθημερινά  9 π. μ. & 11 π. μ. ή κατόπιν συνεννόησης

Μέγιστος αριθμός συμμετοχής*:  Α΄-Β΄ τάξεις 60 μαθητές,   

                                                              Γ΄- ΣΤ΄ τάξεις 72 μαθητές (*χωρισμένοι σε ολιγομελείς ομάδες)

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας:  http://www.team-magma.gr

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και τα προγράμματα δείτε εδώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 26-09-18, 11:42

metaixmio

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν εκπαιδευτικούς και μαθητές να επισκεφθούν τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) και να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα ή να παρακολουθήσουν τις θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνουν για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου και πραγματοποιούνται, κατόπιν συνεννόησης, Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9:15 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα.

Παράλληλα με τα προγράμματα, τα παιδιά μπορούν επιπλέον να απασχοληθούν στους χώρους του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ και του βιβλιοπωλείου, κάνοντας διάλειμμα στο αίθριο και ξεφυλλίζοντας παιδικά βιβλία στο βιβλιοπωλείο.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 

Biologia Fysiki Ximeia

Βιωματικό εργαστήριο πειραμάτων για παιδιά

Η επιστημονική ομάδα   δημιουργικής έκφρασης  «Στην αυλή της Φυσικής , Χημείας , Βιολογίας» παρουσιάζει μια σειρά από διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού.

Τα παιδιά κατανοούν το φυσικό περιβάλλον μέσα από το παιχνίδι, συμμετέχοντας ενεργά σε πειράματα και σε διασκεδαστικές και δημιουργικές δράσεις.

Τα προγράμματα υλοποιούνται σε 2 γνωστικά επίπεδα, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

1ο επίπεδο: Νήπια/Παιδικοί Σταθμοί

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο αρχείο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

 2ο επίπεδο: Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο αρχείο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορούν να υλοποιούνται στο χώρο της σχολικής μονάδας.

Είναι διάρκειας 90’- 120’ (με 10΄διάλειμμα)

Αριθμός μαθητών έως 30

Επικοινωνία:

Χάρης Καβακάκης, ΜSc Φυσικός

Τηλέφωνα :6977 922305 – 210 9928697

E mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ για δημοτικά και εδώ για νηπιαγωγεία.

 

kivotos pic 18 19Η "ΚΙΒΩΤΟΣ, Παιδικές Υποθέσεις" διανύοντας τον 15ο χρόνο στον χώρο του σχεδιασμού και της υλοποίησης επιμορφωτικών προγραμμάτων & υπηρεσιών για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, σας παραθέτει την ακόλουθη λίστα προτάσεων για τις εκδρομές που θα προσφερθούν την σχολική περίοδο 2018-2019, με οικονομική επιβάρυνση, για παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία Νομού Αττικής (δημόσια & ιδιωτικά).

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ.

 

 

 

Ilida

O Πολιτιστικός Σύλλογος «ΗΛΙΔΑ – ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» πραγματοποιεί τα παρακάτω εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα για μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων:

«Παίζοντας με τις νότες και τους ήχους – Μικροί μουσικοί»

«Το πέταγμα της Μέλισσας»

«Από τον κόκκο του κακάο στη σοκολάτα – Εργαστήρι σοκολάτας»

«Μικροί μάγειρες και υγιεινή διατροφή»

«Πλάθω τον πηλό… με τα χέρια μου τα δυο»

«Ο δρόμος από το σιτάρι στο ψωμί»

«Παίζουμε ανασκαφή»

Ο σκοπός αυτών των εκπαιδευτικών δράσεων είναι η καλλιέργεια και η διάδοση της λαϊκής μας παράδοσης, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής και του παραδοσιακού ελληνικού τρόπου ζωής και διατροφής.

Τα προγράμματα υλοποιούνται μέσα στο χώρο του σχολείου και είναι κατάλληλα προσαρμοσμένα και δομημένα σύμφωνα με τις ηλικιακές ομάδες των παιδιών.                                                                                                                                        Μέσα από βιωματικές αναπαραστάσεις, παιχνίδια ρόλων (δραματοποίηση), δημιουργική έκφραση μέσα από την τέχνη και την μουσική , χρήση πλούσιου εποπτικού υλικού (φωτογραφίες, αντικείμενα , παραδοσιακά εργαλεία), επιτυγχάνεται η διατήρηση ενδιαφέροντος από τα παιδιά και η αποτελεσματικότερη πρόσληψη πληροφοριών.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 

 

Drasis camp

Τα STEAMCenters είναι εκπαιδευτικά κέντρα διαπνεόμενα από τη σύγχρονη παιδαγωγική θεωρία του Gardner, σχετική με τους πολλαπλούς τύπους νοημοσύνης. Στόχος του κέντρου είναι η ολιστική προσέγγιση στην εκπαιδευτική διαδικασία συνεπικουρώντας στο έργο του σύγχρονου σχολείου.
Σας προσκαλούμε λοιπόν στα ειδικά σχεδιασμένα εργαστήρια για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων. Στόχος των εργαστηρίων είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία και τις τέχνες.
Εργαστήρι Εκπαιδευτικής Ρομποτικής S|T|E|A|M
ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
Στόχος: Εισαγωγή στον προγραμματισμό μέσα από κατάλληλες εκπαιδευτικές πρακτικές που αφορούν στη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, στη χρήση εκπαιδευτικών αντικειμένων
Διάρκεια εργαστηρίου: 2 ώρες
Τάξεις: Α’-Β’-Γ’-Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄Δημοτικού
Αριθμός μαθητών: έως 50

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Fos stin texni

Το εργαστήρι κεραμικής λειτουργεί από το 1986 και οργανώνει μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα, σχεδιασμένα για νηπιαγωγεία, και δημοτικά που βασίζονται στην αρχή της βιωματικότητας.

Σκοπός μας είναι να ενισχύσουμε την δημιουργική έκφραση των παιδιών γνωρίζοντας την κεραμική του αρχαιοελληνικού πολιτισμού , της λαϊκής μας παράδοσης αλλά και την κεραμική των νεότερων χρόνων (μοντέρνα κεραμική ) . Τα παιδιά θα γνωρίσουν από κοντά την κεραμική τέχνη μέσα από ένα παιχνίδι αναζήτησης και δεξιοτήτων ,με την βοήθεια της φαντασία τους και την έμπειρη καθοδήγησή μας ,δημιουργούν τα δικά τους έργα.

Τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα για τμήματα μέχρι 50 παιδιά ,μπορούν να πραγματοποιηθούν και στο χώρο του σχολείου, οργανωμένα από εμάς με εργαλεία και υλικά , έτσι τα παιδιά δεν χρειάζονται να μετακινηθούν. Τα προγράμματα μπορούν να προσαρμοστούν στον χρόνο της διδακτικής ώρας. 

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Politistico Parko

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ  στην Κερατέα είναι ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα. Μέσα στο Πάρκο βρίσκεται υπαίθριο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας, το οποίο είναι διαμορφωμένο σαν ένα παραδοσιακό χωριό, όπου στην πλατεία του αναβιώνει μια γραφική αγορά με τα εργαστήρια όλων των παλιών επαγγελματιών.

Στο χώρο του Πάρκου, συναντά κανείς αμπελώνες και μονάδες οινοποίησης, ελαιώνες και παραδοσιακές μονάδες εξαγωγής ελαιολάδου, σιτοβολώνες, αλώνια, έναν αρχοντικό νερόμυλο, έναν θολωτό ξυλόφουρνο, βοτανόκηπους και πλήθος άλλων εκθεμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Parko Deinosauron

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ δραστηριοποιείται περισσότερο από μια δεκαετία στο χώρο του σχεδιασμού και υλοποίησης βιωματικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων με σκοπό τη γνωριμία των παιδιών με την λαογραφία του τόπου μας, το περιβάλλον, την διατροφή και τον πολιτισμό, ώστε μέσα από τη γνώση του παρελθόντος, να διαμορφωθούν οι ενεργοί πολίτες του αύριο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Η Εποχή των Δεινοσαύρων»

Η έκθεση και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ» απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

Τελευταία τροποποίηση στις 5-09-18, 09:45

perivoli e yliko 2018 19

Σε ένα χώρο 4 στρεμμάτων που έχει δημιουργηθεί στηριζόμενος στις αρχές της περμακουλτούρας (αειφόρου καλλιέργειας), η βιωματική μάθηση συναντά τη Φύση.

Η επιστημονική ομάδα του Περιβολιού, σε συνεργασία με έμπειρους εκπαιδευτικούς και περιβαλλοντολόγους, παρέχει προγράμματα βασισμένα στο αναλυτικό πρόγραμμα των σχολείων, προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε ομάδας από την προσχολική ηλικία μέχρι και το Γυμνάσιο,.

Στόχος είναι οι μαθητές, μέσα από την αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον, να εξηγήσουν τα φαινόμενα του κόσμου που τους περιβάλλει, να ξεκλειδώσουν κάποια από τα μυστικά του, και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν αρμονικά μαζί με το φυσικό τους χώρο.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Ενημερωτικό Φυλλάδιο.