Θεσσαλονίκη


Ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικές επισκέψεις από τη Γενική Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η ανάρτηση πληροφοριών σχετικών με εκπαιδευτικά προγράμματα/δραστηριότητες Μουσείων και λοιπές προτάσεις φορέων στην ιστοσελίδα e-yliko έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν ισοδυναμεί με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δεδομένου ότι δεν έχει ελεγχθεί η ποιότητα και το περιεχόμενο των προγραμμάτων αυτών ούτε η ασφάλεια των χώρων στους οποίους διεξάγονται.

villarte19

Ο πολυχώρος τέχνης VILLARTE και το Ωδείο Βορείου Ελλάδος σας παρουσιάζουν για 13η χρονιά τα «ΜΟΥΣΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ»! Μία διαφορετική και συμπληρωματική καλλιτεχνική ματιά στο χώρο της βασικής εκπαίδευσης, με πρωταγωνιστή το ίδιο το παιδί. Τα προγράμματα αφορούν παιδιά από προ-νηπιακή ηλικία έως και παιδιά στ΄ Δημοτικού. Παρουσιάζονται (ευέλικτα) προγράμματα και για γυμνάσιο. Η παρουσίαση των προγραμμάτων γίνεται στο χώρο μας (Εθνικής Αντιστάσεως 16) ή ερχόμαστε στο χώρο του Σχολείου σας.
Επικοινωνία: κ. Βασιλική Λιάκη-Καρανικόλα: 6933434165 κ. Μερόπη Τζαννή: 6938438612 Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία μας (2310422742 και 2310422885), αφήνοντας τα στοιχεία σας και το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, και θα σας καλέσουμε εμείς.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 30-10-19, 14:20

politistikhDiadromh

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ίδρυσε και λειτουργεί από 1-9-2009 την Πολιτιστική Γραμμή, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο τόσο τους επισκέπτες της πόλης, όσο και τους μόνιμους κατοίκους της. Μέσα στο λεωφορείο της Πολιτιστικής Γραμμής, η πληροφόρηση των επιβατών για τα πολιτιστικά ή ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος σε κάθε στάση γίνεται οποτικοακουστικά μέσω του εγκατεστημένου συστήματος της τηλεματικής, ενώ συνοδοί έχουν την ευθύνη της επιπλέον εξυπηρέτησης (διάθεση εισιτηρίων, παροχή πρόσθετων πληροφοριών, κ.λ.π.).

Στην ιστοσελίδα του Οργανισμού http://oasth.gr/#el/politistikh-diadromh/ παρέχονται αναλυτικές πληροφορίες, ενημερωτικό φυλλάδιο και σχετικό βίντεο για τη γραμμή.

Αφετηρία και τέρμα της Πολιτιστικής Γραμμής είναι ο Λευκός Πύργος
Ώρες Λειτουργίας: 09:00' - 17:00' (Οκτώβριος - Μάιος)
08:00' - 22:00' (Ιούνιος - Σεπτέμβριος)
Κόστος εισητηρίου: 2,00 € το κανονικό, 1,00 € το μειωμένο (μαθητές, φοιτητές, πολύτεκνοι)
Δρομολόγια: Ανά 1 ώρα

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σχολείων, θα βοηθήσει ο έγκαιρος προγραμματισμός της επίσκεψης, στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 981249 και 2310 933930

Τελευταία τροποποίηση στις 14-10-19, 13:24

aelia19

Διαδραστικά εκπαιδευτικά Προγράμματα/Δράσεις για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Αρχαιολογικά Μνημεία της Θεσσαλονίκης από την ομάδα AeliaPath.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία:

“Μία μέρα στο Γαλεριανό συγκρότημα Θεσσαλονίκης: Η μεγάλη Σύνοδος των Αυτοκρατόρων”

«Η εξιχνίαση του μυστηρίου στη Βυζαντινή Θεσσαλονίκη»

«Ταξίδι στο χρόνο: Η καθημερινή ζωή στη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης»

 

prolipsi19

«ΠΡΟΛΗΨΗ – ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ (Σεισμός, Πυρκαγιά, Πλημμύρα) & ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ»
ΣΤΟΧΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ είναι η γνώση, η ενημέρωση και η προετοιμασία των μαθητών σε καταστροφικά φαινόμενα όπως ο ΣΕΙΣΜΟΣ, η ΠΥΡΚΑΓΙΑ οι ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ κ.λ.π. με σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση των συνεπειών καθώς και βασικές συμβουλές ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

humanBody19

Το Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος είναι μία πρωτοποριακή εκπαιδευτική θεματική έκθεση που αποσκοπεί στην γνώση και κατανόηση των βασικών λειτουργιών του ανθρώπινου σώματος.
Είναι μια γιγαντιαία θεματική έκθεση που αναπαριστά ένα ανθρώπινο ΣΩΜΑ πενήντα μέτρων μήκος , έξη μέτρων ύψος & δώδεκα μέτρων πλάτος και αναπαριστά ένα ξαπλωτό ανθρώπινο σώμα εγκύου γυναίκας.
Οι μαθητές μέσα από ένα θεαματικό ταξίδι εξερεύνησης του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ξεκινούν μια πρωτότυπη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή από το πρόσωπο - το στόμα είναι η πύλη εισόδου- για το «Σώμα».Περπατούν βλέπουν, παρατηρούν από κοντά και ενημερώνονται από εξειδικευμένο προσωπικό για όλα τα βασικά όργανα με τις λειτουργίες τους. Η καρδιά, το στομάχι ο εγκέφαλος τα πνευμόνια το ήπαρ κ.λ.π, οι αρτηρίες, όλο το φλεβικό και λεμφικό σύστημα και βέβαια το φαινόμενο της εγκυμοσύνης, ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά και τόσο κατανοητά.
Το ταξίδι μέσα στο σώμα σε συνδυασμό με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού, βοηθά να εμβαθύνουμε στις λειτουργίες των οργάνων του ανθρώπινου σώματος.
Συσχετίζουμε την υγεία των οργάνων με την υγιεινή διατροφή, την δια βίου άθληση και έναν υγιεινό τρόπο ζωής, σύμφωνα με τους κανόνες του Ιπποκράτη «Περί Διατροφής και Υγείας.
Συνολική διάρκεια 60΄. Το κόστος ανά μαθητή 5 € .

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

learningtube19

Το παιχνίδι είναι ένα από τα πιο δυνατά διαδραστικά εργαλεία μάθησης, μιας και βοηθά τα παιδιά στην αυτοσυγκέντρωση και την εμπέδωση της γνώσης, με τρόπο μοναδικό, ευχάριστα και αβίαστα.
Το παιχνίδι έχει αποδειχθεί επίσης πως ενισχύει την ομαδική εργασία, οξύνει την κρίση, αναπτύσσει το αίσθημα δικαιοσύνης και οδηγεί τα παιδιά σε δημιουργικό ανταγωνισμό.

Τα Learning Tube, τα πρώτα 100% ελληνικά εκπαιδευτικά επιτραπέζια, είναι από εκείνα τα παιχνίδια που προάγουν τις συνθήκες της πολυπολιτισμικότητας και της επαφής με νέες κουλτούρες και πολιτισμούς, μια πολύτιμη γνώση, χρήσιμη ώστε να καλλιεργήθούν οι συνειδήσεις των μελλοντικών πολιτών του κόσμου.

Έτσι μια ομάδα έμπειρων ειδικών παιδαγωγών, επιμελήθηκε και δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων, ειδικά διαμορφωμένο για μαθητές δημοτικού όλων των βαθμίδων.

Με όχημα τις κάρτες των Learning Tube, τα παιδιά συμμετέχουν σε γνωστικά, διαδραστικά παιχνίδια, ώστε να αποκτήσουν λίγη από την πολύτιμη γνώση του Κόσμου μας! Σκοπός των δράσεων, η ενίσχυση της πολυπολιτισμικότητας μέσα από ευχάριστα και πολύ διασκεδαστικά παιχνίδια που απαιτούν ταχύτητα, αντίληψη και καλή μνήμη, ώστε οι μαθητές να αντιληφθούν την πολύπλευρη σημασία της επικοινωνίας, της γνώσης και της επαφής με διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις.

Ιστοσελίδα: http://www.learningtube.gr/index.php/learning-tube/schools

villarte19

Ο πολuχώρος τέχνης VILLARTE και το Ωδείο Βορείου Ελλάδος σας παρουσιάζουν για 12η χρονιά τα ΜΟΥΣΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! Μία διαφορετική και συμπληρωματική καλλιτεχνική ματιά στο χώρο της βασικής εκπαίδευσης, με πρωταγωνιστή το ίδιο το παιδί.
Τα προγράμματα αφορούν παιδιά από προ-νηπιακή ηλικία έως και παιδιά στ· Δημοτικού. Παρουσιάζονται (ευέλικτα) προγράμματα και για γυμνάσιο. Η παρουσίαση των προγραμμάτων γίνεται στο χώρο μας (Εθνικής Αντιστάσεως 16) ή ερχόμαστε στο χώρο τοu Σχολείου σας.
Επικοινωνία:
κ. Βασιλική Λιάκη-Καρανικόλα: 693343416
κ. Μερόπη Τζαννή: 6938438612
Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία μας (2310422742 και 2310422885), αφήνοντας τα στοιχεία σας και το πρόγραμμα ποu οας ενδιαφέρει, και θα σας καλέσουμε εμείς.
Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 14-03-19, 11:48

myrmigofolia

Ζωντανά έντομα και αυθεντικά απολιθώματα εκατομμυρίων ετών σε ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής που θα σας ενθουσιάσει!
Ανακαλύπτουμε μαζί των μαγικό κόσμο των εντόμων και μαθαίνουμε για τον σημαντικό ρόλο τους στο οικοσύστημα μέσα από την συζήτηση, την παρατήρηση και το άγγιγμα.
Ένα εργαστήριο με κεντρικό θέμα την ίδια την ζωή.
Γιατί η ζωή είναι μοναδική και υπέροχη ανεξάρτητα από το πόσο μικρή είναι
Η μυρμηγκοφωλιά απευθύνετε σε μαθητές δημοτικού όλων των τάξεων και πραγματοποιείται σε κάθε τμήμα ξεχωριστά με διάρκεια 2 σχολικές ώρες. Οι πληροφορίες αλλά και η δομή του προγράμματος είναι προσαρμοσμένα ώστε να καλύψουν τις ανάγκες από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.
Πρόκειται για ένα βιωματικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής που ενθουσιάζει και παράλληλα εκπαιδεύει τα παιδιά σε σημαντικά θέματα γύρω από το περιβάλλον αλλά και τον σεβασμό της ζωής όσο μικρή και αν είναι. Τα παιδιά μαθαίνουν:
-πώς λειτουργεί μια ζωντανή αποικία μυρμηγκιών και τι μας μαθαίνει (επικοινωνία, συνεργασία, σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων)
-πώς το έντομο κλαδί καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς κανένα άλλο μέσο προστασίας πέρα από το καμουφλάζ του και πώς συν εξελίχθηκε μαζί με τα φυτά
-πώς απολιθώματα από ζώα που έζησαν εκατομμύρια χρόνια πριν έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα και τι πληροφορίες μας δίνουν.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.