Επαγγελματικός Προσανατολισμός


Στο χώρο αυτό μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες σχετικά με δραστηριότητες, καινοτόμες δράσεις και υλικό που αφορούν στο Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

compass4c


Ενημερωτικό Υλικό                                                Επικοινωνία


 Στην καταγορία Επαγγελματικός Προσανατολισμός  μπορείτε να ενημερωθείτε ή και να αντλήσετε εκπαιδευτικό υλικό το οποίο αφορά Δράσεις Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται από ΚΕΣΥΠ (Κέντρα Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού) της χώρας, καθώς και από άλλους φορείς.

Στο επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε την παρουσίαση από την Υπεύθυνη ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Περιστερίου Ε. Μπιλανάκη, στους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Περιστερίου, στα πλαίσια της ημερίδας "Καλλιέργεια δεξιοτήτων στην εκπαιδευτική διαδικασία".

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε υλικο από την παρουσίαση (τρία συνημμένα αρχεία, παρουσίαση και υποστηρικτικό υλικό) στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Περιστερίου από την Υπεύθυνη ΣΕΠ, του ΚΕΣΥΠ Περιστερίου Ε. Μπιλανάκη με θέμα : "Κριτήρια και λήψη απόφασης".

"Κριτήρια και λήψη απόφασης"

Στο επισυναπτόμενο αρχείο μπορείτε να βρείτε ενημερωτικό για το ΕΠΑΛ, από την Κυρία Κορδονούρη Αικατερίνη, υπεύθυνη ΣΕΠ, του ΚΕΣΥΠ Καλλιθέας.

Στο ακόλουθο αρχείο μπορείτε να δείτε την παρουσίαση με θέμα: "Ενημέρωση για Διεξόδους αποφοίτων Γυμνασίου" του Υπεύθυνου ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Βέροιας κ. Κωνσταντίνου Παραστατίδη.

Επισυνάπτονται τα ψηφιακά βιβλία (ebooks) του Νικόλαου Φωτίου με τίτλο "Προσανατολισμοί μετά το Γυμνάσιο" και "Από το Λύκειο... στο Πανεπιστήμιο". Τα βιβλία είναι διαθέσιμα μέσω των ακόλουθων συνδέσμων: ebook "Προσανατολισμοί μετά το Γυμνάσιο" και ebook "Από το Λύκειο... στο Πανεπιστήμιο - Οδηγός Σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης 2017"

Στα ακόλουθα αρχεία (αρχείο 1 και αρχείο 2) μπορείτε να δείτε το υλικό που παρουσιάστηκε ως εισήγηση της κ. Μπιλανάκη, υπεύθυνης ΚΕΣΥΠ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, στην ημερίδα με θέμα: "Ευάλωτες ομάδες και επικίνδυνες μορφές συμπεριφοράς- βραχεία εκπαιδευτική παρέμβαση επαγγελματικού προσανατολισμού" με στόχο τη συναισθηματική μάθηση, που πραγματοποιήθηκε στις 23-2-2017. 

.

Μέσω του ακόλουθου συνδέσμου μπορείτε να δείτε το υλικό της παρουσίασης από την ενημέρωση γονέων που έγινε 5-10-2016 στο 1ο ΓΕΛ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, με θέμα: "Η συμβολή του ΣΕΠ στο σχολείο", από την υπ. του ΚΕΣΥΠ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ κυρία Μπιλανάκη.

Στο ακόλουθο αρχείο μπορείτε να βρείτε υλικό που αφορά στην παρουσίαση του εργαστηρίου ΣΕΠ που διεξήχθη στις 16-11-2016 με θέμα:"Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και ΣΕΠ" από την υπ. του ΚΕΣΥΠ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ κυρία Μπιλανάκη.

Στο e-book με τίτλο "Ιστορίες Επαγγελματικού Προσανατολισμού" της κυρίας ΜΠΙΛΑΝΑΚΗ, υπ. ΚΕΣΥΠ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, θα βρείτε υλικό για την συμβουλευτική και τον επαγγελματικό προσανατολισμό, καθώς και ασκήσεις και φύλλα εργασίας.

Στην παρουσίαση της κ. Μπιλανάκη (ΚΕΣΥΠ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ) που επισυνάπτεται, περιλαμβάνεται: Παρουσίαση των σχολών ανά πεδίο καθώς και στοιχεία συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού.
Ενδεικτικά αναφέρονται:
• Η αναγκαιότητα της συναισθηματικής νοημοσύνης και η ενσυναίσθηση.
• Οι δεξιότητες του 21ου αι.
• Τρόποι λήψης απόφασης
• Τα επαγγέλματα του μέλλοντος.

Επισυνάπτεται επίσης και το τεύχος: ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΕΛ στο οποίο παρατίθενται οι σχολές ανά πεδίο με χρήσιμες συνδέσεις και άλλες πληροφορίες.