Ειδικές εφαρμογές

file3

Περιβάλλον απομακρυσμένης εκπαίδευσης βασισμένο στο web. Επιτρέπει την αποθήκευση υλικού (αρχείων, εγγράφων, συλλογών δεσμών) σε φακέλους που είναι προσβάσιμοι άμεσα από τα μέλη μιας συνεργαζόμενης ομάδας.

google earth

Το Google Earth προβάλλει στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή δορυφορικές φωτογραφίες από κάθε σημείο του πλανήτη, με δυνατότητα μεγέθυνσης. Παρέχει πληροφορίες για τα ονόματα των δρόμων αλλά και αναζήτηση για αξιοθέατα και άλλα σημεία υψηλού ενδιαφέροντος.

httack

Πρόγραμμα που επιτρέπει την αποθήκευση στο σκληρό σας δίσκο ολόκληρου δικτυακού τόπου προκειμένου να τον προβάλετε χωρίς σύνδεση.

MSMathimatics4

To εργαλείο Microsoft Mathematics παρέχει μια αριθμομηχανή γραφικών παραστάσεων σε διαστάσεις 2D και 3D, βήμα-προς-βήμα επίλυση εξίσωσεων και χρήσιμα εργαλεία για να βοηθήσει τους μαθητές με τα μαθηματικά και την μελέτη της φυσικής.

MathAddIn

Πρόσθετο πρόγραμμα για το Office, μέσω του οποίου τα μαθηματικά γίνονται πιο ενδιαφέροντα, μεταφέροντας μαθηματικές εξισώσεις, υπολογισμούς και γραφήματα μέσα σε έγγραφα Word και OneNote.

logo mouse mischief

Το Mouse Mischief ενσωματώνεται στο Microsoft PowerPoint 2010 και Microsoft Office PowerPoint 2007. Δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να εισάγει ερωτήματα, δημοσκοπήσεις και δραστηριότητες στις διαφάνειες του μαθήματος. Έτσι οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτά, χρησιμοποιώντας τα δικά τους ποντίκια για να επιλέξουν, κυκλώσουν, διαγράψουν ή να σχεδιάσουν απαντήσεις στην οθόνη.

skype

Απλό πρόγραμμα που παρέχει και τηλεφωνική επικοινωνία μέσω υπολογιστών ανά τον κόσμο με καλή ποιότητα ήχου. Ο συγκεκριμένος τύπος επικοινωνίας προσφέρεται δωρεάν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προγράμματα διασχολικών συνεργασιών.

skypeintheclass

Ένας εύκολος τρόπος για να διευρύνει ο δάσκαλος τα όρια της τάξη του. Μέσω της εφαρμογής καθιστάται εφικτή η γνώριμια με νέα άτομα, η συνομιλία με ειδικούς, ενώ μπορούν έτσι να δημιουργήθούν καταπληκτικές εμπειρίες μάθησης με εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο.

smartpcsol

Πρόγραμμα που επιτρέπει την ανάκτηση δεδομένων σε μηχανήματα με Windows και με σύστημα αρχείων FAT 12/16/32. Επιτρέπει την ανάκτηση κάθε είδους αρχείου (αρχεία MS Office, φωτογραφίες, αρχεία mp3 και zip), από κάθε είδος αποθηκευτικού μέσου (σκληρούς δίσκους, ψηφιακές κάμερες, flash disks, USB drives, κ.ά.).

sbsdlogo2

Πρόγραμμα εντοπισμού και αφαίρεσης spyware.

winklogo

Ελεύθερο λογισμικό δημιουργίας οδηγών χρήσης και παρουσιάσεων. Το πακέτο επιτρέπει τη λήψη screenshots, την χρησιμοποίηση κουμπιών, πλαισίων και διαφόρων εφέ για τη δημιουργία παρουσιάσεων και οδηγών χρήσης άλλων προγραμμάτων.

WorldWideTelescope

Το WorldWide Telescope (WWT) είναι ένα Web 2.0 περιβάλλον οπτικοποίησης που επιτρέπει στον υπολογιστή να λειτουργεί ως ένα εικονικό τηλεσκόπιο συγκεντρώνοντας εικόνες από τα καλύτερα επίγεια και διαστημικά τηλεσκόπια στον κόσμο, για την εξερεύνηση του σύμπαντος, των πλανητών και του νυχτερινού ουρανού.