Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Εκπαιδευτικά Συνέδρια

 

Στο σημείο αυτό μπορείτε να ενημερωθείτε για Εκπαιδευτικά Συνέδρια, Ημερίδες και Εκδηλώσεις.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για παλαιότερες αναρτήσεις κάντε click εδώ.

 

pasykaga logo

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.) με τη συνεργασία του 26ου Γυμνασίου Αθήνας, διοργανώνει στις 2 Νοεμβρίου 2019 Ημερίδες επιμόρφωσης σε Αθήνα  και Πάτρα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία:    ΑΘΗΝΑ      ΠΑΤΡΑ

fileEkpaideytiki19

Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία διοργανώνει Ημερίδα με θέμα "Η γλώσσα ως γνώση: γλωσσική διδασκαλία σrην προσχολική και την nρωτο8άθμια εκπαίδευση", η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 με ελεύθερη συμμετοχή για τους εκπαιδευτικούς δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων της πρωτοβάθμιας και της προσχολικής αγωγής.
Η διδασκαλία της γλώσσας είναι σημαντική στην προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση γιατί αφορά στην κατάκτηση της μητρικής γλώσσας από τους μαθητές που πραγματώνεται στις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.
Σκοπός της ημερίδας είναι μέσω των ομιλιών και των εργαστηρίων να γίνουν προτάσεις και να παρουσιαστούν σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις που αφορούν στη διδασκαλία της γλώσσας στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Στόχοι της ημερίδας είναι οι εκπαιδευτικοί
Α. μέσα από τις εισηγήσεις των κεντρικών ομιλητών να γνωρίσουν τις βαθύτερες όψεις του θέματος και τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις.
Β. vα συμμετάσχουν σε οργανωμένες δραστηριότητες και εργαστήρια που αφορούν ρεαλιστικές πτυχές διδασκαλίας σε συνάρτηση με τα σχολικά προγράμματα.
Στο πρώτο μέρος της Ημερίδας θα παρουσιάσουν κεντρικές ομιλίες οι καθηγητές πανεπιστημίου κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης και κ. Γεώργιος Καψάλης.
Στο δεύτερο μέρος θα διεξαχθούν εργαστήρια.
Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτώνται στο http://www.arsakeio.gr/ και στο http://hmerides.arsakeio.gr/

10synedrioEap19

10ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Διαμορφώνοντας από κοινού το μέλλον της εκπαίδευσης
Αθήνα, 22-24 Νοεμβρίου 2019

Θεματικές Ενότητες
• Δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού
• Εκπαιδευτικές ταινίες μικρού μήκους – δημιουργία και αξιοποίηση
• Νέες εκπαιδευτικές εφαρμογές στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στην αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας
• Η έρευνα στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την χρήση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση
• Η καινοτομία στη σχολική εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της χρήσης των ΤΠΕ
• Εξ αποστάσεως εκπαίδευση και συμβατικά ιδρύματα: αυτόνομα και μικτά μοντέλα διδασκαλίας και μάθησης
• Νέες τεχνολογικές εφαρμογές στην επικοινωνία, διδασκαλία και μάθηση
Ανοικτή πρόσβαση και ανοικτή μάθηση: κοινωνικός αποκλεισμός - σύγχρονες πολιτικές και στρατηγικές ανάπτυξης
• Μέθοδοι, Οργάνωση και εξ αποστάσεως Επαγγελματική Εκπαίδευση

Σημαντικές ημερομηνίες
• Κατάθεση ολοκληρωμένων εισηγήσεων: έως 30 Ιουνίου 2019
• Αποδοχή εισηγήσεων / ενημέρωση συγγραφέων: 31 Iουλίου 2019
• Κατάθεση τελικών και διορθωμένων εισηγήσεων: 15 Σεπτεμβρίου 2019
• Διεξαγωγή συνεδρίου: 22 έως 24 Νοεμβρίου 2019

Γλώσσες συνεδρίου
Ελληνικά ή/και αγγλικά

Διοργάνωση
• Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών
• Ελληνικό Δίκτυο Ανοικτής & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (ΕΔΑΕ)

Υποβολή εισηγήσεων
Μπορείτε να υποβάλλετε την εργασία σας στην ακόλουθη διεύθυνση:
https://eproceedings.epublishing.ekt.gr/index.php/openedu/about/submissions#onlineSubmissions

Οδηγίες για την εγγραφή στην πλατφόρμα eProceedings του ePublishing.ekt

Πληροφορίες για το Συνέδριο και υποβολή προτάσεων για Εργαστήρια ή Θεματικά Πάνελ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αντώνης Λιοναράκης
Καθηγητής ΕΑΠ

Τελευταία τροποποίηση στις 16-05-19, 11:05

Pasykaga 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΙΣ  19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

 

«Δυναμικά μαθησιακά περιβάλλοντα για μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.) με τη συνεργασία του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου –Λυκείου Αθήνας, διοργανώνει στις 19 Ιανουαρίου 2019, ημέρα Σάββατο, στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αθήνας, (Διπύλου και Αγίων Ασωμάτων 20, ΤΚ 10553, 5 λεπτά από τη στάση «Θησείο» του Ηλεκτρικού  τηλέφωνο: 210-3249385, e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., χώρου συνυφασμένου σημειολογικά και κυριολεκτικά με την Ειδική Αγωγή, Ημερίδα Επιμόρφωσης Ειδικής Αγωγής, με εισηγήσεις που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση των διδακτικών και παιδαγωγικών πρακτικών στην τάξη, για μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι καθηγητές γαλλικών, καθηγητές όλων των ειδικοτήτων καθώς και νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και φοιτητές, που το επιθυμούν. Οι συμμετέχοντες  μπορούν να παρακολουθήσουν όλες τις εισηγήσεις.

Στη λήξη της ημερίδας θα διανεμηθούν σε όλους βεβαιώσεις συμμετοχής. Η ημερίδα θα ζητηθεί να τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και θα αποσταλούν ηλεκτρονικά τα πρακτικά της ημερίδας σε όλους τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

ekdda    Ημερίδα η οποία  θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 15 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Σάββατο με τίτλο «Ανοικτά Συνεργατικά Εργαλεία και Ανοικτά μαθήματα στη Διοίκηση-SLIDEWIKI» και παρακαλούμε για την από μέρους σας έγκαιρη σχετική         ενημέρωση των εκπαιδευτικών της δικαιοδοσίας σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

pasykaga

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.) σε συνεργασία με το 5ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, διοργανώνει στις 24 Νοεμβρίου 2018, ημέρα Σάββατο, στο 5ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, (Λεωφ. Βουλιαγμένης 521, Ηλιούπολη 163 41, τηλ 21 0994 1728, site: http://5gym-ilioup.att.sch.gr/autosch/joomla15/), Ημερίδα Επιμόρφωσης, με εισηγήσεις και βιωματικά σεμινάρια.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι καθηγητές γαλλικών, καθηγητές όλων των ειδικοτήτων καθώς και νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και φοιτητές, που το επιθυμούν. Οι συμμετέχοντες παρακολουθούν μία εισήγηση ανά θεματική ζώνη. Στη λήξη της ημερίδας θα διανεμηθούν σε όλους βεβαιώσεις συμμετοχής. Σημειώνεται ότι θα αποσταλούν ηλεκτρονικά τα πρακτικά της ημερίδας σε όλους τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

SYNTHESIS

ΕΠΙΒΙΩΣΗ: Γνώση και Δεξιότητες Ζωής

σ’ένα παγκοσμιοποιημένο σκηνικό με Ρευστά ‘Δεδομένα’ 

SURVIVAL:

Knowledge and Life Skills required in a globalized world with changing ‘data’

 

Χώρος πραγματοποίησης: Aegean College, Πανεπιστημίου 17 Σύνταγμα

 

Η μετάβαση από μια κατάσταση γνωστή σε μια άλλη άγνωστη είναι υπόθεση δύσκολη που δημιουργεί αναστάτωση και ταραχή στο άτομο καθώς από τη βολή του συνηθισμένου και ‘γνωστού’ μεταβαίνει στο άγνωστο. Αυξάνεται συνεπώς ο βαθμός δυσκολίας, αναστάτωσης και ταραχής στη σημερινή εποχή των συνεχών και απρόβλεπτων αλλαγών και των πολλαπλών μεταβάσεων, τις οποίες έχει να αντιμετωπίσει κανείς σε ένα παγκοσμιοποιημένο σκηνικό με αλλαγές σε ποικίλες μορφές συνόρων και ορίων. Για να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία μια μετάβαση, για να μπορούμε να επιβιώνουμε σε δύσκολες και απρόβλεπτες καταστάσεις, χρειάζεται να έχουμε ουσιαστικές γνώσεις και δεξιότητες ζωής, οι οποίες δεν δίνονται σε ένα σχολείο που αντί να εκπαιδεύει ουσιαστικά, μάλλον παιδεύει και συχνά παγιδεύει.

Η ΣΥ.Ν.Θ.Ε.ΣΗ., επιδιώκει να συμβάλει μέσω του σεμιναρίου στη στήριξη των συμμετεχόντων να ενημερωθούν για τις γνώσεις που απαιτούνται για την επιβίωση και τη μετάβαση σε μη αναμενόμενες καταστάσεις και να αναπτύξουν δεξιότητες επιβίωσης και ζωής. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, σε στελέχη ηγεσίας και διοίκησης της εκπαίδευσης και άλλων οργανισμών, σε εκπαιδευτές εκπαιδευτικών, διοργανωτές εκπαιδευτικών προγραμμάτων, φοιτητές παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών ή και άλλων Σχολών, πολίτες και πολιτικούς.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος. Το θεωρητικό μέρος θα αποτελείται από εισηγήσεις/παρουσιάσεις σημαντικών ζητημάτων που σχετίζονται με την επιβίωση και το θέμα της μετάβασης. Το πρακτικό μέρος θα περιλαμβάνει εργαστήρια όπου θα διεξαχθούν βιωματικές ασκήσεις σε σενάρια προσομοίωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συννημένο έγγραφο

DEPY

 

 

 

 

 

 

 

 

Eκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «ΔΕΠΥ και Χρόνος» της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής-Συγκινητικότητας.

Σάββατο 13-10-2018

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα δείτε εδώ

cosylab

Η ερευνητική οµάδα Προηγµένων Τεχνολογιών Μάθησης και Πολιτισµού CoSyLLab του Πανεπιστηµίου Πειραιά, σε συνεργασία µε την Αµερικανική Πρεσβεία, διοργανώνει ηµερίδα το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στο Ίδρυµα Ευγενίδου, στην Αθήνα και ώρα 10:00 π.µ. µε τίτλο «Εξατοµικευµένα εκπαιδευτικά προγράµµατα για παιδιά µε ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες».
Η ηµερίδα πραγµατοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Εξατοµικευµένη Τεχνολογικά Υποστηριζόµενη Μάθηση για Παιδιά µε Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες» το οποίο χρηµατοδοτείται από το πρόγραµµα «American Spaces» της Αµερικανικής Πρεσβεία στην Αθήνα. Το εν λόγω έργο έχει σαν στόχο την ανάπτυξη και την πιλοτική εφαρµογή µιας εξατοµικευµένης τεχνικής µάθησης για παιδιά µε ειδικές µαθησιακές ανάγκες, η οποία βασίζεται στην χρήση εφαρµογών φυσικής αλληλεπίδρασης.
Σκοπός της ηµερίδας είναι να προβληθούν οι καλές πρακτικές σχεδίασης προγραµµάτων εξατοµικευµένης µάθησης και θεραπευτικής παρέµβασης για παιδιά µε ειδικές ανάγκες συµπεριλαµβανοµένων και των Αµερικανικών προτύπων IΕP (Individual Education Programs). Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής που εργάζονται σε σχολεία πρωτοβάθµιας και δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης, επαγγελµατίες ειδικής αγωγής και θεραπευτές.
Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ.

 

panepistimialeykosiaΤο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου σας προσκαλεί σε Ημερίδες Ενημέρωσης για να γνωρίσετε από κοντά τα Πανεπιστήμια της Κύπρου:        

-Πανεπιστήμιο Κύπρου

-Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

-Πανεπιστήμιο Frederick

 -Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

-Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

 -Πανεπιστήμιο Νεάπολις 

 -Πανεπιστήμιο UCLAN - Cyprus

Ηράκλειο: Δευτέρα 3 Ιουλίου, Ξενοδοχείο Aguila Atlantis

Χανιά: Τετάρτη 5 Ιουλίου, Ξενοδοχείο Samaria

Από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ 

Oι Ημερίδες είναι ανοικτές για το κοινό και απευθύνονται σε μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και σύμβουλους επαγγελματικού προσανατολισμού.  

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν άμεσα από τους εκπροσώπους όλων των Κυπριακών Πανεπιστημίων για τους κλάδους σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, τις διαδικασίες εισδοχής, τις υποτροφίες και γενικότερα για τη φοιτητική ζωή στην Κύπρο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11-06-18, 10:47
Σελίδα 1 από 2