Νέα/Ανακοινώσεις

 

Στο σημείο αυτό μπορείτε να δείτε Ανακοινώσεις ευρύτερου εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για προηγούμενες Ανακοινώσεις που έχουν φιλοξενηθεί στις ιστοσελίδες τις Δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης κάντε click εδώ.

 

ypaith21

Η Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Καινοτομίας, κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2021 - Μαΐου 2022, θα υλοποιήσει πρόγραμμα επισκέψεων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Μαρούσι, που θα περιλαμβάνει δύο προγράμματα, το πρώτο με θέμα: «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια» και το δεύτερο με θέμα «Βιωματικό Πρόγραμμα STEAM και επίδειξη της συλλογής της Πινακοθήκης της Α.Σ.Κ.Τ.».

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 2-11-21, 09:44

diktvouli22

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων διοργανώνει διαδικτυακές ξεναγήσεις στην αίθουσα της Ολομέλειας και στην έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά» για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

eete21

Σας ενημερώνουμε ότι το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε.) διοργανώνει Εκθέσεις Εικαστικών τις οποίες μπορούν να επισκεφθούν σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας (Ε΄ και Στ΄ τάξη) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

stemstars21

 Σας ενημερώνουμε ότι η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo, διοργανώνουν τον Μαθητικό Διαγωνισμό STEM STARS GREECE, ο οποίος έχει σκοπό να υποστηρίξει, να αναδείξει και να επιβραβεύσει μαθητές/τριες 14 έως 18 ετών (Γ’ Γυμνασίου-Γ’ Λυκείου) με ενδιαφέρον στις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική ή τα μαθηματικά (STEM).
Ο εν λόγω διαγωνισμός, που τελεί υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ., είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικούς όρους συμμετοχής επισυνάπτεται Δελτίο Τύπου. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να περιηγηθούν στη διεύθυνση https://stemstarsgreece.athens-sciencefestival.gr/ ή να επικοινωνήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

besafe21

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 9.00 (GMT) θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή Ολυμπιάδα Γνώσης επί Φυσικών και Τεχνολογικών Κινδύνων με θέμα «Καλύτερη γνώση έναντι των καταστροφών» υπό την αιγίδα της Ανοιχτής Μερικής Συμφωνίας για την Αντιμετώπιση Μεγάλων Καταστροφών του Συμβουλίου της Ευρώπης (EUR-OPA).

Στόχος της Ολυμπιάδας είναι η προώθηση της γνώσης στον τομέα των κινδύνων, καθώς και των σχετικών προληπτικών μέτρων. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες ηλικίας 11 έως 16 ετών στο σύνολο των 24 κρατών-μελών της Συμφωνίας, ενώ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος BeSafeNet της ως άνω Συμφωνίας, με ηλεκτρονική συμμετοχή μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 8.30 π.μ. (GMT) μέσω της ιστοσελίδας http://www.besafenet.net/.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

mationalLibrary21

Σας ενημερώνουμε ότι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος πραγματοποιεί ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στις εγκαταστάσεις της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μαθητές από όλες τις βαθμίδες, παιδιά και οικογένειες, ενήλικες και ειδικές ομάδες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις συλλογές και τα αρχεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος μέσα από τη συμμετοχή τους σε δημιουργικές δράσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

arxvoiotias21

Σας ενημερώνουμε ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας θα πραγματοποιήσει κατά το σχολικό έτος 2021-2022 εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Μουσεία και τις Συλλογές αρμοδιότητάς της.
Επιπλέον, η ΕΦΑ Βοιωτίας διαθέτει μία σειρά μουσειοσκευών (μουσειοβαλίτσες) για δωρεάν δανεισμό στα σχολεία και αξιοποίησή τους εντός των σχολικών αιθουσών από τους/τις εκπαιδευτικούς.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις μουσειοσκευές επισυνάπτεται το με αρ. πρωτ. 467880/30 09-2021 έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας.

 film4energy21Σας ενημερώνουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει τον διαγωνισμό “Film4Energy Challenge” και καλεί τα σχολεία απ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση να δημιουργήσουν ένα σύντομο βίντεο σχετικά με την σημασία της ενεργειακής απόδοσης και τα οφέλη της εξοικονόμησης ενέργειας για το σχολείο, την κοινότητα ή την πόλη τους.
Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες ηλικίας από 12 έως 15 χρονών, οι οποίοι/ες καλούνται να δημιουργήσουν ένα βίντεο για το πώς μπορούν να εξοικονομούν ενέργεια στην καθημερινότητά τους, μαθαίνοντας στους συγγενείς, στους φίλους, στους γείτονές τους και σε όλο τον κόσμο τα οφέλη της ενεργειακής απόδοσης και ενθαρρύνοντας τη χρήση ενεργειακά αποδοτικών εναλλακτικών για τη θέρμανση, την ψύξη, τις μεταφορές και άλλες καθημερινές δραστηριότητες.
Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι από 01 Οκτωβρίου 2021 έως 15 Φεβρουαρίου 2022.
Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

enxifireis21

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει την έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Μακρή «Εν ξιφήρεις» στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και προσκαλεί τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε εκπαιδευτική ξενάγηση από τις 14 Σεπτεμβρίου 2021 έως και τις 14 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 9:30-20:00 στο αίθριο του 4ου ορόφου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

pde21

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, διοργανώνει διαδικτυακή επιμορφωτική εκδήλωση, με θέμα: «ΠΔΕ Αττικής και “Ημέρες Erasmus 2021": αναδεικνύοντας πρωτοβουλίες ευρωπαϊκής συνεργασίας στη σχολική εκπαίδευση», η οποία θα πραγματοποιηθεί την

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 και ώρες 18:00-21:00.

Το διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη εκπαίδευσης, μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Erasmus 2021» (14-16 Oκτωβρίου 2021) και αποτελεί ευκαιρία για την προβολή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: ΠΔΕ_Αττικής

Σελίδα 1 από 5