Αρχείο Μαθητικών Διαγωνισμών (84)

kouklopaizoume19

To Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» με την Χρηματοδότηση και Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και σε συνεργασία με τις Πρωτοβάθμιες Διευθύνσεις, προσκαλεί δασκάλους και νηπιαγωγούς στο πολιτιστικό πρόγραμμα και μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Κουκλοπαίζουμε» Δάσκαλος και Θεατρική Κούκλα στην Τάξη.
Μέσω της ιστοσελίδας μας: www.prasinaloga.gr/koyklopaizoyme/ δάσκαλοι και νηπιαγωγοί από όλη την Ελλάδα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να εφαρμόσουν μέσω του δωρεάν ψηφιακού μας υλικού σε τέσσερα απλά και δημιουργικά βήματα την δική τους κούκλα και να την εμψυχώσουν σε συνεργασία με τους μαθητές ως δωρεάν πανελλαδική εκπαίδευση!

Ο διαγωνισμός μας διεξάγεται για το χρονικό διάστημα Οκτώβριος 2019 – Ιανουάριος 2020 και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού αλλά και του Νηπιαγωγείου.

Οι συμμετέχοντες σε αυτήν τη νέα εκπαιδευτική μέθοδο και διαγωνισμό έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια νέα και χρήσιμη επιμορφωτική προσέγγιση για την διδακτέα ύλη.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.
(εδώ: www.prasinaloga.gr/koyklopaizoyme/ )

 

elpida19

Το  Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει τον 9ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-20 με θέμα την Ελπίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την αφίσα της εκδήλωσης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 6-11-19, 12:18

aiLaskaridi19

Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» προκηρύσσει τον «8ο ΠανελλήνιοΛογοτεχνικό Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος στη “Μνήμη Καίτης Λασκαρίδη”» για το σχολικό έτος 2019-2020 για μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχος του διαγωνισμού είναι να
ενισχύσει την αυτοέκφραση των εφήβων και να υποστηρίξει το μάθημα της Λογοτεχνίας και της Έκθεσης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας. Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να υποβάλουν το έργο τους μέχρι και την 29η Μαΐου 2020 (επισυνάπτεται ηλεκτρονικό αρχείο με αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες που αφορούν στον εν λόγω διαγωνισμό). Η συμμετοχή των μαθητών/τριων στον διαγωνισμό είναι προαιρετική. Επίσης, στους/στις 3 πρώτους/ες διακριθέντες/είσες μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου, αντίστοιχα, οι οποίοι θα ενημερωθούν εγκαίρως μέσω του σχολείου τους, θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα σε ειδική τελετή, στην οποία θα προσκληθούν οι συμμετέχοντες/ουσες, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 216-9003700 (υπεύθυνοι: κ. Καλή Κυπαρίσση, κ. Παναγιώτα Δεδετζή), στο fax: 210-4296024, στο email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθώς, επίσης, και στον ιστότοπο:
http://www.laskaridisfoundation.org/logotechnikos-diagonismos-keti-laskaridou/ .

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

intDiagAigypt19 20

Τo Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα γνωστοποιεί την προκήρυξη από το Εθνικό Κέντρο Επιμόρφωσης του Παιδιού του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου τεσσάρων διεθνών Διαγωνισμών, οι οποίοι απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας 4 έως 18 ετών.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 9-04-19, 11:00

aktisOneirou19

Οι 19οι θεατρικοί μαθητικοί αγώνες "ακτίς ονείρου 2019" πραγματοποιούνται από τις 28 Μαϊου ως τις 2 Ιουνίου 2019 στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στο κινηματοθέατρο ΟΑ ΥΜΠΙΟΝ, με συμμετοχή δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και θεατρικών παιδικών ομάδων από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 9-04-19, 10:57

3sDiagZogr19

Διοργανωτής: Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.)

Η Αιμοδοσία θεωρείται η υψηλότερη μορφή εθελοντισμού, αφού με το αίμα μας σώζουμε ζωές. Οι ανάγκες για αίμα είναι καθημερινά τεράστιες εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων και των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων (πάσχοντες μεσογειακής αναιμίας, νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς κ.λπ). Για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες, χρειάζεται η στήριξη όλων των πολιτών.
Πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι κάποιος ευαισθητοποιημένος και ενήμερος από πολύ μικρή ηλικία. Όλα είναι θέμα παιδείας και σωστής ενημέρωσης, ώστε να μεγαλώσουμε υγιείς πολίτες με κοινωνικές ευαισθησίες.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της εθελοντικής αιμοδοσίας και η σημασία της στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας.
Ο δάσκαλος μπορεί να αφιερώσει λίγα λεπτά για να εξηγήσει στους μαθητές τι είναι η αιμοδοσία, ποιοι χρειάζονται αίμα, πώς γίνεται και γιατί είναι σημαντικό να δίνουμε όλοι.

Στο διαγωνισμό Ζωγραφικής μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές όλων των τάξεων των δημοτικών σχολείων της χώρας.
Οι ζωγραφιές πρέπει να είναι ατομικές (ζωγραφιές δύο ή περισσότερων ατόμων δεν θα λαμβάνονται υπόψη για την ανάδειξη του νικητή).
Οι μαθητές μπορούν να ζωγραφίσουν σε οποιοδήποτε μέγεθος χαρτιού (Α3, Α4, Α5 κ.λπ.) και είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν μολύβια, κηρομπογιές, νερομπογιές, μαρκαδόρους και ό,τι άλλο κρίνουν απαραίτητο για να δημιουργήσουν τη ζωγραφιά τους.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων: 11 Ιουνίου 2019

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 5-04-19, 11:25

koutsohera19

Ο Δήμος Καλαβρύτων προκηρύσσει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης για εικοστή πέμπτη συνεχή χρονιά, με τίτλο «Άθλον Ποιήσεως - Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα», τιμώντας τον προικισμένο λογοτέχνη και μαχόμενο επιστήμονα. Ο Διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ, όλης της Χώρας, στους μαθητές σχολείων της Κύπρου καθώς και στους φοιτητές και σπουδαστές των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Το θέμα του διαγωνισμού θα είναι σχετικό με το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Καλαβρύτων, στην κ. Γιώτα Μιχαλοπούλου, στο τηλ: 26923-60403 ή στο E­mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .gr
Επισυνάπτεται η Προκήρυξη του Διαγωνισμού στην οποία αναφέρεται ο τρόπος διεξαγωγής του και τα βραβεία - έπαθλα, που θα δοθούν.

Τελευταία τροποποίηση στις 25-02-19, 12:50

littleFairy19

Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής «The little fairy tail-My loveliest 2019», για μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 1-02-19, 10:38

2 diag stat 19

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα», διοργανώνει, για δεύτερη φορά, τoν «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική».
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία και τη χάραξη πολιτικής.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις 25-01-19, 12:45

weLoveMaps

Η Χαρτογραφική Επιστημονική Εταιρεία Ελλάδας - ΧΕΕΕ [http://xeee.web.auth.gr/] αποτελεί τον επίσημο επιστημονικό φορέα της χώρας σε θέματα Χαρτογραφίας και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς. Μέλη της Εταιρείας είναι καταξιωμένοι στον χώρο της Χαρτογραφίας Πανεπιστημιακοί, ερευνητές και στελέχη χαρτογραφικών φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Κύριος στόχος της ΧΕΕΕ, είναι η ανάπτυξη και διάδοση της επιστήμης, της τέχνης και της τεχνολογίας της Χαρτογραφίας στην Ελλάδα όπως και η σημασία της χρήσης των χαρτών στα διάφορα επίπεδα της διοίκησης, της εκπαίδευσης και της κοινωνίας.

Πέραν αυτών η ΧΕΕΕ είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της χώρας στη Διεθνή Ένωση Χαρτογραφίας (International Cartographic Association- ICA).

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της η Διεθνής Ένωση Χαρτογραφίας, μέσω της ειδικής επιτροπής της για τη Χαρτογραφία για Παιδιά, οργανώνει ανά διετία διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης χαρτών από παιδιά που εντάσσονται στις ακόλουθες ηλικιακές κατηγορίες:

  1. κάτω των 6 ετών
  2. μεταξύ 6 - 8 ετών
  3. μεταξύ 9 -12 ετών
  4. μεταξύ 13 -15 ετών.

Το θέμα του διαγωνισμού που θα λάβει χώρα στο πλαίσιο του 29ου Διεθνούς Συνεδρίου Χαρτογραφίας (Τόκυο, Ιαπωνία 15 -20 Ιουλίου 2019) είναι: «Αγαπάμε τους χάρτες- We move maps». Λεπτομέρειες για το θέμα και τους όρους διενέργειας του διαγωνισμού παρέχονται στις ιστοσελίδες της Διεθνούς Ένωσης Χαρτογραφίας και της επιτροπής «Χαρτογραφία για Παιδιά» του 29ου Διεθνούς Συνεδρίου Χαρτογραφίας :

http://icaci.org/petchenik/

http://lazarus.elte.hu/ccc/ccc.htm

https://www.facebook.com/icaccc/

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 25-01-19, 12:15
Σελίδα 1 από 9