Λογισμικό - Πολυμέσα

Λογισμικό - Πολυμέσα

Στη συλλογή αυτή έχουν συγκεντρωθεί τίτλοι Εκπαιδευτικού Λογισμικού και πολυμεσικού υλικού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Βρείτε ανά Υποκατηγορία

Λογισμικό

Λογισμικό (163)

Σκοπός αυτής της συλλογής είναι να συγκεντρωθούν οι τίτλοι Εκπαιδευτικού Λογισμικού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Οι τίτλοι Εκπαιδευτικού Λογισμικού που περιλαμβάνει η συλλογή είτε έχουν αγοραστεί από το Υ.Π.Ε.Θ. στα πλαίσια διαφόρων έργων είτε είναι προϊόντα ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Όσοι τίτλοι έχουν την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου έχουν σαφή ένδειξη καταλληλότητας.

Προβολή άρθρων...
Πολυμέσα

Πολυμέσα (5)

Σκοπός αυτής της συλλογής είναι να συγκεντρωθεί πρόσθετο πολυμεσικό υλικό κατάλληλο για εκπαιδευτική χρήση, εγκεκριμένο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Προβολή άρθρων...

MediaCoder

Πρόγραμμα μετατροπής μορφής αρχείων ήχου και βίντεο.

MSMathimatics4

To εργαλείο Microsoft Mathematics παρέχει μια αριθμομηχανή γραφικών παραστάσεων σε διαστάσεις 2D και 3D, βήμα-προς-βήμα επίλυση εξίσωσεων και χρήσιμα εργαλεία για να βοηθήσει τους μαθητές με τα μαθηματικά και την μελέτη της φυσικής.

MathAddIn

Πρόσθετο πρόγραμμα για το Office, μέσω του οποίου τα μαθηματικά γίνονται πιο ενδιαφέροντα, μεταφέροντας μαθηματικές εξισώσεις, υπολογισμούς και γραφήματα μέσα σε έγγραφα Word και OneNote.

logo mouse mischief

Το Mouse Mischief ενσωματώνεται στο Microsoft PowerPoint 2010 και Microsoft Office PowerPoint 2007. Δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να εισάγει ερωτήματα, δημοσκοπήσεις και δραστηριότητες στις διαφάνειες του μαθήματος. Έτσι οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν ενεργά σε αυτά, χρησιμοποιώντας τα δικά τους ποντίκια για να επιλέξουν, κυκλώσουν, διαγράψουν ή να σχεδιάσουν απαντήσεις στην οθόνη.

logo mouse mischief

Το Mouse Mischief ενσωματώνεται στο Microsoft PowerPoint 2010 και Microsoft Office PowerPoint 2007 και χρησιμοποιείται για να εισάγει ο εκπαιδευτικός ερωτήματα, δημοσκοπήσεις και δραστηριότητες στις διαφάνειες του μαθήματος.

MovieMaker

Λογισμικό για τη δημιουργία και κοινή χρήση ταινιών, από φωτογραφίες και βίντεο, που είτε βρίσκονται σε υπολογιστή είτε βρίσκονται ακόμα σε κάποια κάμερα.
Εύκολη επεξεργασία ταινιών με δυνατότητα μεταφοράς και απόθεσης των σκηνών, των φωτογραφιών και των εναλλαγών εκεί ακριβώς που τις θέλει ο δημιουργός.

firefox

Ο γνωστός φυλλομετρητής διαδικτύου από το Mozilla Project.

myPictures3D

Δημιουργία άλμπουμ τριασδιάστατων εικόνων. Οι φωτογραφίες σας εκτίθενται σε μια αίθουσα εικονικής πραγματικότητας.

mysource

Λογισμικό κατασκευής ιστοσελίδων που απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες.

mysql

Η γνωστή βάση δεδομένων, το λογισμικό της, νέα, άρθρα, έτοιμος κώδικας κ.ά.

openoffice

Σουίτα εφαρμογών γραφείου. Περιλαμβάνει προγράμματα επεξεργαστή κειμένου, δημιουργίας λογιστικών φύλλων, παρουσιάσεων και σχεδίων. Είναι συμβατό με όλους τους τύπους αρχείων του MS Office. Διαθέτει δυνατότητα μετατροπής εγγράφων σε έγγραφα PDF.

opera

Εναλλακτικός φυλλομετρητής για πλοήγηση στο διαδίκτυο.

oracle

Δωρεάν έκδοση της γνωστής βάσης δεδομένων κατάλληλη για προγραμματισμό διαδικτύου, εξοικείωση με τη διαχείριση ΣΔΒΔ κ.ά.

pascalitsa

Η Pascalitsa είναι ένα πλήρες περιβάλλον προγραμματισμού σε ΓΛΩΣΣΑ. Ο σκοπός της εφαρμογής Pascalitsa είναι η διασύνδεση του εικονικού περιβάλλοντος προγραμματισμού της ΓΛΩΣΣΑΣ με τον πραγματικό κόσμο της Pascal και των εκτελέσιμων αρχείων (προγραμμάτων).

pdfcreator

Πρόγραμμα δημιουργίας εγγράφων PDF από σχεδόν κάθε εφαρμογή.