Λογισμικό - Πολυμέσα

Λογισμικό - Πολυμέσα

Στη συλλογή αυτή έχουν συγκεντρωθεί τίτλοι Εκπαιδευτικού Λογισμικού και πολυμεσικού υλικού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Βρείτε ανά Υποκατηγορία

Λογισμικό

Λογισμικό (163)

Σκοπός αυτής της συλλογής είναι να συγκεντρωθούν οι τίτλοι Εκπαιδευτικού Λογισμικού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Οι τίτλοι Εκπαιδευτικού Λογισμικού που περιλαμβάνει η συλλογή είτε έχουν αγοραστεί από το Υ.Π.Ε.Θ. στα πλαίσια διαφόρων έργων είτε είναι προϊόντα ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Όσοι τίτλοι έχουν την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου έχουν σαφή ένδειξη καταλληλότητας.

Προβολή άρθρων...
Πολυμέσα

Πολυμέσα (5)

Σκοπός αυτής της συλλογής είναι να συγκεντρωθεί πρόσθετο πολυμεσικό υλικό κατάλληλο για εκπαιδευτική χρήση, εγκεκριμένο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Προβολή άρθρων...

etest

Σουίτα δύο πακέτων με σκοπό τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αξιολόγησης μέσα στην τάξη. Η σουίτα αποτελείται από δύο προγράμματα (εκπαιδευτικού και μαθητή) με τη βοήθεια των οποίων μπορούν να διενεργηθούν προγραμματισμένες αξιολογήσεις σε πραγματικο ή προκαθορισμένο χρόνο, μέσω τοπικού δικτύου.

 

file3

Περιβάλλον απομακρυσμένης εκπαίδευσης βασισμένο στο web. Επιτρέπει την αποθήκευση υλικού (αρχείων, εγγράφων, συλλογών δεσμών) σε φακέλους που είναι προσβάσιμοι άμεσα από τα μέλη μιας συνεργαζόμενης ομάδας.

food force

To Food Force είναι ένα παιχνίδι που έχει δημιουργηθεί για να ευαισθητοποιήσει αλλά και να ενημερώσει τους μαθητές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αφρικανικές και ασιατικές χώρες και σχετίζονται με τους πολέμους, την έλλειψη τροφής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κ.ά.

fsd

Πλούσιος κατάλογος ελεύθερου λογισμικού που τρέχει σε ελεύθερα λειτουργικά.

geogebra

Ελεύθερο λογισμικό για την εκμάθηση και τη διδασκαλία των μαθηματικών.
Μπορεί να δημιουργήσει δυναμικά κινούμενα γραφικά, λογιστικά φύλλα κ.α.

gimp

Σουίτα επεξεργασίας εικόνας. Κυκλοφορεί και σε ελληνική έκδοση.

chrome

Ο δωρεάν φυλλομετρητής της Google, για την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

google earth

Το Google Earth προβάλλει στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή δορυφορικές φωτογραφίες από κάθε σημείο του πλανήτη, με δυνατότητα μεγέθυνσης. Παρέχει πληροφορίες για τα ονόματα των δρόμων αλλά και αναζήτηση για αξιοθέατα και άλλα σημεία υψηλού ενδιαφέροντος.

gfxbook

Πλήρες πακέτο επεξεργασίας φωτογραφιών, μια βάση Desktop Publishing, πρόγραμμα δημιοργίας παρουσιάσεων, html editor και ftp client.

httack

Πρόγραμμα που επιτρέπει την αποθήκευση στο σκληρό σας δίσκο ολόκληρου δικτυακού τόπου προκειμένου να τον προβάλετε χωρίς σύνδεση.

hugin icon

Πρόγραμμα δημιουργίας φωτογραφικών πανοραμάτων.

InternetSchool

Το Internet School είναι ένα λογισμικό πακέτο ιστοσελίδων που αποτελούν ιστοχώρο, με υψηλότατο βαθμό παραμετροποίησης του κώδικά του. Σαν αποτέλεσμα οποιοδήποτε Γυμνάσιο, Λύκειο, Δημοτικό ή Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις μπορεί, αφού προμηθευτεί τα απαραίτητα αρχεία και προβεί στη διαδικασία εγκατάστασης του ιστοτόπου, να δημιουργήσει το δικό του δικτυακό τόπο.

chemcoll

Irydium Project: The Virtual Laboratory (12MB)
Πρόκειται για Java applet που προσομοιώνει ένα χημικό εργαστήριο.

koduGameLab

To Kodu δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργούν παιχνίδια για τον υπολογιστή, μέσω μιας απλής οπτικής γλώσσας προγραμματισμού.

media tagger 62678

Λογισμικό δημιουργίας και τροποποίησης id3 tags , των πληροφοριών δηλαδή που εμπεριέχονται στα mp3 και αφορούν στο όνομα του καλλιτέχνη, τον τίτλο, το άλμπουμ κλπ.