Επαγγελματικός Προσανατολισμός


Στο χώρο αυτό μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες σχετικά με δραστηριότητες, καινοτόμες δράσεις και υλικό που αφορούν στο Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

compass4c


Ενημερωτικό Υλικό                                                Επικοινωνία


 Στην καταγορία Επαγγελματικός Προσανατολισμός  μπορείτε να ενημερωθείτε ή και να αντλήσετε εκπαιδευτικό υλικό το οποίο αφορά Δράσεις Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται από ΚΕΣΥΠ (Κέντρα Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού) της χώρας, καθώς και από άλλους φορείς.

Σε αυτό το  πρώτο επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε τα προγράμματα αγωγής σταδιοδρομίας 2017-2018  από την Υπεύθυνη ΣΕΠ του  ΚΕΣΥΠ Γαλατσίου Γεωργία Ι. Κωστοπούλου.

Σε αυτό το δεύτερο επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε τα Πρακτικά Διημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού 2018, «ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ» από την Υπεύθυνη ΣΕΠ του  ΚΕΣΥΠ Γαλατσίου Γεωργία Ι. Κωστοπούλου.

Στο κατωτέρω επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε υλικό βιωματικών ασκήσεων, που χρησιμοποιήθηκε σε ομαδικές συμβουλευτικές συναντήσεις με μαθητές κατά τις επισκέψεις στα σχολεία περιοχής ευθύνης και στα πλαίσια ατομικής συμβουλευτικής στο ΚΕ.ΣΥ.Π Περιστερίου από την Υπεύθυνη ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Περιστερίου Ε. Μπιλανάκη.

Βιωματικές Ασκήσεις

 

Στο κατωτέρω επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε τα προγράμματα αγωγής σταδιοδρομίας 2016-2017  από την Υπεύθυνη ΣΕΠ του  ΚΕΣΥΠ Περιστερίου Ε. Μπιλανάκη.

Προγράμματα αγωγής σταδιοδρομίας 2016-2017

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι θα αποφοιτήσουν το σχολικό έτος 2017-2018 και επιθυμούν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις με το νέο συστημα εισαγωγής για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Έχει ως βασικό στόχο να αποτελέσει έναν πρακτικό οδηγό για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού και να καλύψει έτσι την ανάγκη πρακτικής καθοδήγησης των υποψηφίων για την ανώτατη εκπαίδευση.

Ο οδηγός συντάχθηκε από τον Νικόλαο Φωτίου, εκπαιδευτικό στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και είναι διαθέσιμος στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://myfiles.sch.gr/server/get/dbdb1d452f0f3417aa82d20ae4ae320a5

Στα κατωτέρω επισυναπτόμενα αρχεία θα βρείτε την παρουσίαση και εισήγηση με θέμα: «Διαμόρφωση ταυτότητας και εκπαιδευτική πράξη», στο σεμινάριο των Σχολικών Συμβούλων που υλοποιήθηκε στο 1ο ΓΕΛ Ιλίου την 06/11/2017 και την 13/11/2017 στο 4ο ΓΕΛ Αιγάλεω και στο Συνέδριο της ΕΛΕΣΥΠ στις 05 και 06/03/2016 με θέμα: «Το στοίχημα της εφηβείας σε δύσκολους καιρούς» στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, από την Υπεύθυνη ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Περιστερίου Ε. Μπιλανάκη.

Αρχείο 1               Αρχείο 2                   Αρχείο 3

Επίσης, το κατωτέρω συνημμένο αρχείο αποτελείται από τα φύλλα εργασίας με τίτλο: "ΤΑΞΙΔΙ ΖΩΗΣ", τα οποία δόθηκαν σε μαθητές/τριες, κατά την διάρκεια ενημερώσεων Επαγγελματικού Προσανατολισμού το σχολικό έτος 2017-2018, από την Υπεύθυνη ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Περιστερίου Ε. Μπιλανάκη.

Φύλλα εργασίας

 

Στο κατωτέρω επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε τα συνημμένα του ενημερωτικού φυλλαδίου ηλεκτρονικής επικοινωνίας με τον τίτλο: «ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕ.ΣΥ.Π. ΛΑΡΙΣΑΣ», με υποστηρικτικό υλικό κάθε είδους για θέματα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, από την υπεύθυνη ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Λάρισας Ευπραξία Βλαχοδήμου.

«ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΕ.ΣΥ.Π. ΛΑΡΙΣΑΣ»

Tο συνημμένο e-φυλλάδιο με τίτλο "Θέματα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση" περιέχει πληροφορίες, σύμφωνα με το Νόμο 4485/2017, για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση το σχ. έτος 2-17-2018, και δημιουργήθηκε από την Υπεύθυνη ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Γαλατσίου Γεωργία Κωστοπούλου.

Το e-book «Πρακτικά διημερίδας επαγγελματικού προσανατολισμού ΚΕ.ΣΥ.Π. Γαλατσίου 2017» ISBN 978-618-83372-0-6, έκδ. Δ.Δ.Ε. Αθήνας - ΚΕ.ΣΥ.Π. Γαλατσίου και επιμέλεια: Γεωργία Ι. Κωστοπούλου, περιλαμβάνει παρουσιάσεις από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές/τριες, των σπουδών σε 12 Πολυτεχνικές και Πανεπιστημιακές Σχολές και σε 40 Τμημάτων Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

Το e-book «Αγωγή Σταδιοδρομίας ΚΕ.ΣΥ.Π. Γαλατσίου 2016-2017» ISBN 978-618-82175-9-1, έκδοση της Δ.Δ.Ε. Α΄Αθήνας - ΚΕ.ΣΥ.Π. Γαλατσίου και επιμέλεια: Γεωργία Ι. Κωστοπούλου, Υπεύθυνης ΣΕΠ - ΚΕ.ΣΥ.Π., περιλαμβάνει τα προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας που υλοποιήθηκαν στα σχολεία ευθύνης της και την Ημερίδα δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων τους

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε  το ενημερωτικό τεύχος  για τα  ΓΕΛ-ΕΠΑΛ με τον τίτλο "Πηγαίνω  στο σχολείο 2016-2017" από την Ε. Μπιλανάκη, υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Περιστερίου.

"Πηγαίνω  στο σχολείο 2016-2017" για τα  ΓΕΛ-ΕΠΑΛ

Σελίδα 1 από 6