Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θεάματα

 

Αρμόδια για το περιεχόμενο των σελίδων είναι τα αντίστοιχα τμήματα των Διευθύνσεων Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επισημαίνεται ότι οι κατωτέρω αναρτήσεις σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν έγκριση των παρατιθέμενων παραστάσεων δεδομένου ότι δεν έχει ελεγχθεί το περιεχόμενο και η καταλληλότητα του θεάματος, ούτε η ασφάλεια του χώρου στον οποίο παρουσιάζεται. Καλούνται οι Σύλλογοι Διδασκόντων να ενημερώνονται για το περιεχόμενο των παραστάσεων πριν από την παρακολούθησή τους από μαθητές. 

«Σύμφωνα με τον ν.1566/1985, Π.Δ.79/2017 και Υ.Α.33120/ΓΔ4/ΦΕΚ Β΄681/06-03-2017, η απόφαση για την παρακολούθηση θεαμάτων εντός σχολικού ωραρίου από μαθητές λαμβάνεται από τον Διευθυντή του σχολείου και τον Σύλλογο Διδασκόντων.»

Οι θίασοι που επιθυμούν να αναρτηθούν πληροφορίες για τις παραστάσεις τους, μπορούν να ενημερωθούν από εδώ.

 

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΘΕΑΜΑΤΩΝ 2019-2020  

batraxoi

Ημερομηνία κατάθεσης: 2/5/2017

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

Οι Βάτραχοι του Αριστοφάνη

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Διασκευή από τον Αριστοφάνη – Δημήτρης Μικιός 

ΘΙΑΣΟΣ

“Μικιό Θέατρο Σκιών”

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

Δημήτρης Μικιός

ΘΕΑΤΡΟ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Εσωτερικοί / εξωτερικοί

6945696817

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ε και Στ δημοτικού / Γυμνάσιο / Λύκειο

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

3 εώς 5 ευρώ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

http://dmikios.blogspot.gr/ και facebook

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ


Ο Διόνυσος μεταμφιεσμένος σε Ηρακλή πηγαίνει μαζί με  τον δούλο του Ξανθία, να ζητήσει πληροφορίες από τον πραγματικό Ηρακλή, για το πως θα κατέβει στον κάτω κόσμο. Σκοπός του είναι να φέρει ξανά στην ζωή τον Ευριπίδη, μιας και οι άξιοι ποιητές έχουν πεθάνει και όσοι ζουν είναι κάτω του μετρίου. Ο Ηρακλής, αφού τον παιδέψει πρώτα, θα του πει με ποιον τρόπο θα κατέβει στον ΄Αδη, και τι έχει να αντιμετωπίσει. Ο Διόνυσος όμως είναι  αποφασισμένος να περάσει δύσκολα, φτάνει να πετύχει τον σκοπό του. Θα βρεθεί να παζαρεύει με ένα νεκρό, να κάνει κουπί με οδηγό τον Χάροντα και να του κρατούν ρυθμό τα βατράχια. Θα περάσει από το κολαστήριο για να φτάσει τελικά – μετά από τις οδηγίες που του δίνουν οι μυημένοι στα Ελευσίνια μυστήρια – στα παλάτια του Πλούτωνα. Δεν τελειώνει εκεί όμως η περιπέτεια του, οι ομοιότητα του με τον Ηρακλή θα του φέρει μάλλον μπελάδες, παρά βοήθεια. Στο τέλος θα είναι ο κριτής μεταξύ του Αισχύλου και του Ευριπίδη και θα κληθεί να αποφασίσει ποιος από τους δύο αυτούς τραγικούς ποιητές είναι ο πιο άριστος και του αξίζει να αναστηθεί για να συνεχίζει να διδάσκει για το καλό της πόλης.

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Σκιοπαίχτης: Δημήτρης Μικιός

Βοηθός: Γιάννης Τζήκας

Τελευταία τροποποίηση στις 29-06-17, 15:05

kynikoiAdis

Ημερομηνία κατάθεσης: 2/5/2017

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

“Οι Κυνικοί στον Άδη”  του Λουκιανού

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Διασκευή έργων από τον Λουκιανό / Δημ. Μικιός

ΘΙΑΣΟΣ

“Μικιό θέατρο σκιών”

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΡΓΟΥ

Δημήτρης Μικιός

ΘΕΑΤΡΟ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

                           

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ναι/όχι)

ΤΟΠΟΣ - ΧΩΡΟΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Σχολεία / αυλές / πλατείες

6945696817

ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ε΄και Στ΄δημοτικού, Γυμνάσιο, Λύκειο

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

3 έως 5 ευρώ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

http://dmikios.blogspot.gr/ και facebook

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Το έργο είναι μια διασκευή κειμένων από τους Νεκρικούς Διαλόγους του Λουκιανού αλλά και από αλλά έργα του αρχαίου συγγραφέα.

Ο κυνικός φιλόσοφος Μένιππος πεθαίνει  και κατεβαίνει με επεισοδιακό τρόπο στον κόσμο των νεκρών. Θα περάσει την Αχερουσία λίμνη με οδηγό τον Χάρο, και συνοδοιπόρους την Κλωθώ και τον Ερμή. Θα τον δικάσει ο δικαστής Ραδάμανθυς που θα βρει την ψυχή του πιο λαμπερή και από μικρού παιδιού. Αυτό θα του δώσει το δικαίωμα να περιφέρετε όπως θέλει στον Κάτω Κόσμο. Θα συναντήσει εκεί τους αγαπημένους του δασκάλους Διογένη και Αντισθένη. Οι τρεις τους είναι οι μόνοι που χαίρονται με τον θάνατο τους διασκεδάζοντας τον και επιτίθενται με ξεκαρδιστικό τρόπο σε άλλους νεκρούς που θρηνολογούν για την απώλεια της ζωής τους και τα χαμένα τους υλικά αγαθά. Διδάσκουν, λένε αστεία, παγιδεύουν με επιχειρήματα επί δικαίους και αδίκους. Σατράπηδες και Τύραννοι, ματαιόδοξοι, γέροι και νέοι θα κατατροπωθούν αγρίως από τους μεγάλους δασκάλους της κυνικής φιλοσοφίας. Εικόνες και τοπία της καθημερινής ζωής στον Άδη εναλλάσσονται με αστεία περιστατικά κάνοντας τον Κάτω Κόσμο να μοιάζει με επιθεωρησιακό-φιλοσοφικό καλειδοσκόπιο.  

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

Σκιοπαίχτης: Δημήτρης Μικιός

Βοηθός: Γιάννης Τζήκας

Τελευταία τροποποίηση στις 29-06-17, 15:06

Δείτε το σχετικό αρχείο.

Τελευταία τροποποίηση στις 26-08-15, 14:25